9. nov, 2015

Toen plassen pissen werd!

Het is toch wat? Die mevrouw uit Almere die werd gefotografeerd door zo’n Google auto, terwijl ze stond te plassen.
Sta je zomaar op internet met de broek op de knieen!
Kan iedereen zien hoe je de bloemetjes water geeft, eigenlijk toch niet te geloven? Natuurlijk Google heeft het snel verwijderd, maar toch hebben miljoenen mensen het gezien.
Stel je voor zij komt nu ergens en zij ziet iedereen elkaar aanstoten, en smoezelen “kijk daar heb je haar” ! Die ouwe pissebed!
Dat is toch vreselijk, oke op straat plassen is ook niet fris, maar als je echt moet? Dan hoeft het toch geen probleem te zijn?
En zo hebben we weer een stukje persoonlijke vrijheid ingeleverd.

Persoonlijk heb ik ook de nodige wildplas delicten op mijn naam staan. Maar altijd keurig tegen een boom of een ander discreet plekje.
Maar dat kan nu niet meer, want voor je het weet sta je op de foto.
Dat is toch verschrikkelijk? Ik plas tegenwoordig maar gewoon in mijn broek als ik nodig moet, en er geen toilet in de buurt is!
Sorry maar ik durf het niet meer, wildplassen is echt levensgevaarlijk geworden. Voor je het weet kent heel de buurt je kleine Henkie, en dat wil je echt niet! Die Google autootjes, ik vind ze een plaag aan het worden, te pas en te onpas fotograferen ze je. En mocht je het toch echt niet kunnen houden, kijk dan eerst 36 x om je heen voordat je het gaat doen. Beter nog is blijven ronddraaien, tijdens het plassen. Maar dat doet natuurlijk niemand!

Waarom we alles zonodig op de gevoelige plaat moeten zetten?
Het zal wel een soort van drang zijn om te gluren, de voyeurs in ons willen overal alles kunnen zien.
Of het is de tegenwoordige drang van niks willen missen? Geen idee maar irritant is het wel! Je kunt tegenwoordig niet eens meer lekker de wind tussen je benen laten waaien of iedereen kijkt mee.
En dat is zo jammer, vroeger toen we nog geen internet hadden, was het allemaal zo overzichtelijk. Als er niemand in de buurt was, kon niemand je zien en kon je doen wat je wilde!
Maar dat is allemaal anders, iedereen kijkt met je mee, iedere scheet die je laat. Ze weten al hoe die ruikt voordat jij jezelf hebt omgedraait.
Pijnlijk zeer pijnlijk allemaal!

Zat je vroeger veilig in het riet? Nu ben je nergens meer onbespied!

Eppo