9. feb, 2016

Boos!

Ik ben boos, wat zeg ik boos? Ik ben razend, toen ik hoorde van het bericht dat een Urker is veroordeelt tot een boete van 10.000 euro, wegens het gijzelen van een van de mannen, die hem hadden opgelicht voor 20.000 euro. Natuurlijk je mag geen eigen rechter spelen. Maar omdat justitie niet veel meer doet als je aangifte opnemen, geef ik deze man groot gelijk. De man uit een Urk, een vishandelaar was opgelicht door 2 mannen uit Emmen. En omdat hij wel zeker wist, dat hij naar zijn geld kon fluiten als hij gewoon aangifte zou doen! Besloot hij het over een andere boeg te gooien. Hij heeft de boef opgewacht ergens in Almere, en heeft hem toen meegenomen naar zijn visbedrijf in Urk. Daar werd de onverlaat op een stoel gezet, en moest hij proberen door zijn vriendjes te bellen om geld los te krijgen. Tot zover ging alles goed, en leken de boeven aan het kortste eind te trekken. Maar niet voor lang, de boeven die nog vrij rond liepen gingen aangifte doen bij……jawel de politie!

Bij de politie aangekomen werden ze met alle egards naar binnen gehaald, koffie en gebak! Mensen die eerder aan de beurt waren werden aan de kant geduwd, want ja het gebeurt niet vaak dat boefjes aangifte komen doen. Toen de aangifte was gedaan, moesten alle politie mensen op komen draven. Alle verloven werden ingetrokken, en de agent die net een drenkeling aan het redden was, liet deze onmiddellijk weer los, want iedere agent moest mee naar Urk.
En zo kwam het dat de vishandelaar voor de rechter moest verschijnen, en een boete kreeg van 10.000. Wat een sof weer deze rechtspraak!
Onze Nederlandse rechtspraak uitgevoerd door uiterst zwakbegaafde rechters, en op chimpansees lijkende officiëren van justitie. Dan heb je het als misdadiger toch maar mooi makkelijk.

Als boef kun je alles maken in dit land van melk en honing!
Zelfs justitie staat aan jouw kant, en als iemand naar jouw een vinger uitsteekt, dan zwaait er wat voor het lieve boefje!
De man uit Urk had gelijk, hij had de onverlaat aan stukken moeten hakken, en verwerken tot Kibbeling. Nu zit hij met een boete en een schade post van 20.000 euro, die hij nooit meer terug ziet. Hij is de grote verliezer. Zo gaat onze staat met zijn burgers om, ze laten je spartelen, en als je zelf je recht probeert te halen, krijg je een boete! Zo krom als een hoepel ons recht, we moeten wel zelf iets doen!

Voor burgers geldt geen recht, alleen voor boeven is het echt!

 


Eppo