31. mei, 2016

Gelijkheid!

Het is nu bijna juni 2016 en de discussie over de Zwarte Piet begint alweer. Nieuw record wat betreft de tijd van het jaar. Wel een bedenkelijk record. Kennelijk kunnen er met zijn allen niet gewoon in berusten, dat Zwarte Piet gewoon een leuke kindervriend is, en dat altijd is geweest?
Nee dat lukt ons niet meer, sinds Oeba Loempa uit donker Afrika heeft gezegd dat Zwarte Piet een slaaf is, is het hek van de dam.
En waarom? Is het Sinterklaas feest geen kinderfeest meer?
Laten we dit leuke feest schieten omdat ene Shaka Zulu er commentaar op had? Wij zeggen toch ook niks over wat zij vieren, maken wij een probleem dat zij het bloed drinken van een levende koe?
Nee dat doen wij niet want wij respecteren hun gewoontes wel!

Maar ik zou Eppo niet zijn als ik toch niet een kleine handreiking zou willen doen, naar deze groep achtergestelden.
Gewoon een kleine tegemoetkoming om de lucht te klaren.
Stel u zich eens voor als we 1 keer per jaar allemaal dezelfde kleur zouden hebben, en dan stel ik het volgende voor, laten wel allemaal 1x per jaar zwart zijn! Nee dat gaat niet lukken op de zonnebank, we hebben schmink nodig heel veel zwarte schmink.
We noemen deze nieuwe feestdag Nationale Zwarten dag! Oftewel NZD!
Op deze dag is iedereen zwart, en zijn we allemaal gelijk, een hele dag geen apartheid want iedereen heeft dezelfde kleur.
Zou dat niet fantastisch zijn?

Op NZD is iedereen Zwarte Piet, en hoeft niemand meer te klagen dat hij of zij wordt achtergesteld. Ik vind het idee geniaal!
Waarom zijn we hier nooit eerder opgekomen?
NZD zal bij iedereen begrip kweken voor elkaars situatie, ben je Hollander, Chinees of kom je uit Zuid Amerika, op NZD is iedereen gelijk!
Oke je zou ook een andere kleur kunnen kiezen, maar zwart dekt nou eenmaal beter!
Zo zal iedereen een keertje voelen hoe het is om zwart te zijn.
Welke dag we het beste hiervoor uit kunnen kiezen?
Zou 5 december een mooie dag zijn?

Zwartendag oh Zwartendag, is de dag dat alles mag!

Eppo

Met dank aan Gunther.