16. jun, 2016

That's me!

Tegenwoordig ben ik officieel patiënt, ik heb genoeg kwalen om mijzelf zo te mogen noemen.
En dat is niet niks, kan ik u verzekeren, als patiënt heb je het niet makkelijk! Overal waar je komt moet je rekening houden met je handicap!
Wat heb ik dan zo allemaal? Het begon bij mij met hoge bloeddruk, ach een pilletje of 2 erin en gaan met die banaan!
Toen begon mijn rikketik te protesteren, oke bloedverdunnertje erbij, en we gaan weer! Maar opeens begon ik s’ nachts te stoppen met ademhalen, niet de hele nacht maar lang genoeg, om mijn eega uit haar slaap te houden. Bovendien snurkte ik erbij alsof de wereld verging!

Een nachtje slapen in het ziekenhuis en opeens was ik ook Apneu patiënt.
Dat maakte mijn cirkel rond en ik mag mij inmiddels volwaardig patiënt noemen. Patiënt is wel een titel die je niet graag krijgt, dat snap ik ook wel. Maar toch kan ik het niet laten om mijn voordeel ermee te doen.
Als patiënt heb je altijd gesprekstof, altijd iets te vertellen voor de geïnteresseerden, en iets te zeuren voor mensen die het niet willen horen.
Maar na een jaartje patiënt te zijn geweest kwam de roep om er iets aan te gaan doen. Natuurlijk is dat goed en veel beter voor je lijf, maar toch!
Want als het beter met je gaat raak je ook veel kwijt, en dat is vooral status! Wat is dat erg je valt in een zwart gat!

De mensen denken wel gemakkelijk over dit onderwerp, ga gezonder leven dan voel je je veel beter? Ja leuk bedacht maar dan ziet niemand mij meer staan. Waar moet ik het dan over hebben? Dan is niemand meer in mij geïnteresseerd?
Daar denkt helemaal niemand aan, gezondheid is mooi maar totaal niet boeiend! Natuurlijk zit ik weer zoals gewoonlijk een zootje onzin uit te kramen, maar toch zijn er echt mensen die zo denken.
Ieder van ons kent wel iemand die zo acteert, denk maar eens goed na?
Deze mensen denken echt dat je, door jezelf als patiënt te profileren, dat ze in de picture blijven. Oke dat klopt wel, maar het is een soort aandacht die niet aan mij is besteed.

Aandacht is leuk en soms lief, maar als het niet goed gaat ook wel eens manipulatief!

Eppo