31. mei, 2017

Geloof je het zelf?

Ik zag van de week weer zo’n bericht in de krant, uw weet wel zo’n bericht wat een mens aan het denken zet.
Moslim jongeren slopen meer tijdens de Ramadan, het ging daarbij met name om bushokjes.
Toen dacht ik eigenlijk direct, natuurlijk gebeurt dat!
Als je pubers geen eten geeft gedurende de dag gaan ze stuiteren, hun bloedsuikerspiegel raakt van slag, en alles in hun lichaam schreeuwt om voedsel. En als je dan niet mag eten, nou dan gaat het helemaal mis. En waarom ze niet eten? Geen idee maar zinloos is het wel. Behalve als wilt afvallen.
Ramadan is dus eigenlijk Rammen dan, het is maar weer een klein voorbeeld hoe religies een hoop narigheid kunnen veroorzaken.

Geloof het maakt niet uit welke vorm, is eigenlijk niets, een grote leegte. Geloof is een verzinsel van de mens, een verhaal goed verzonnen dat wel, maar het is niks.
Geloof is een lege huls, je bid voor iets maar tegelijkertijd weet je eigenlijk wel dat het niet helpt.
Geloof kan ook niks zijn anders heette het geen geloof, dan was het wel wetenschap.
Ik verwonder mij dagelijks over de hoeveelheid mensen die de meest rare dingen doen uit naam van hun geloof.
Sommige gaan zo ver om iemand die niet of iets anders gelooft te doden. Hoezo heb je soms stemmen in je hoofd? “Een piepklein stemmetje zei tegen mij dat ik hem moest doodschieten?”
“Dus kan ik er niks aan doen.”

Mensen willen elkaar altijd te lijf gaan, maar doe dat dan gewoon, en verberg je niet achter een God of een Allah of welk verzinsel dan ook?
Neem zelf de verantwoording voor je daden lafaard!
Mensen die geloven verbeelden zich dingen, ze denken dat er iets is, maar ze weten niet wat, en als ze wel zouden weten, bedenken ze weer iets anders om te gaan geloven.
Dat is geloof, religie met een mooi woord, en o wee als je er iets van zegt, nou dan weet je er niets van, en ben je zielig.
Dus als je niet gelooft dat een leeg glas vol is, terwijl je ziet dat er niks in zit, dan ben je fout. Snapt u het nog? Ik niet, ik kan en wil dit niet begrijpen. En ik geloof het al helemaal niet!

Moord en doodslag uit naam van een God? Dan zit je verstand echt goed op slot.

Eppo