15. okt, 2018

Helden!

Sinds kort hebben we nieuwe helden in ons land, zij hebben december 2017 van zich laten horen, en vooral hebben zij zich laten zien.
Een groep mensen uit het altijd mooie Friesland heeft ternauwernood kunnen voorkomen dat een groep ongenode gasten, een kinderfeest zouden gaan verpesten.
Dit gaat natuurlijk over het Sinterklaasfeest, ons mooie feest met Sint en Piet.
Vorig jaar was er een groep z.g.n. medelanders die van plan waren om de intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet te gaan verpesten. Ze waren van plan om te gaan demonstreren op een kinderfeest!
En onze helden, onze Blokkeer Friezen, hebben door de snelweg af te sluiten voorkomen, dat kinderen voor het leven getraumatiseerd zouden worden.
Hulde voor de dit initiatief, tot zover.
En dat komt allemaal omdat Zwarte Piet zwart is.

Er is in ons land een groep mensen neergestreken die tegen alles zijn wat zwart van kleur is. Deze mensen hebben een deel van de Nederlanders op weten te ruien, tja en zwakke schakels vind je natuurlijk altijd wel.
En met deze groep proberen ze alles wat ons lief kapot te maken.
Maar nu stonden zij opeens oog in oog met een groep echte Friezen, Friezen die hun oerinstinct uit de tijd van Grote Pier, uit de mottenballen hadden gehaald. En zij stonden niet toe dat een kinderfeest totaal verpest zou worden.
Fantastisch dit! Zij zijn de echte hedendaagse helden! Echte jongens en meiden van Jan de Wit. De demonstratie ging dan ook gelukkig niet door.
Onze Blokkeer Friezen hebben eigenlijk gedaan wat onze politie had moeten doen, deze groep tegenhouden op eigen titel. Kom op Hermandad jullie zijn toch ook Nederlanders?
De Burgemeester van Dokkum had toestemming gegeven voor de demonstratie, want ja dat is tenslotte democratisch.

Ik vraag mij oprecht af dat als kinderen naar de intocht van sinterklaas kijken, en zij geconfronteerd worden met Zwakzinnigen die heel hard roepen dat Zwarte Piet slecht is en discriminatie, wat daar nou zo democratisch aan is?
Kennelijk mag je kinderen gewoon traumatiseren en is dat helemaal niet zo erg? En nu zijn er van de gevestigde orde van die lafbekken, lieden die vinden dat onze helden berecht moeten worden. Triest dat er in ons land rechters zijn die zich voor dit karretje laten spannen. Ik had toch wel anders verwacht?
Maar nee zware straffen moesten er komen, dat is dan wel niet gelukt maar het idee alleen al. 1-0 voor de medelanders dat is helaas de balans die kan worden opgemaakt.
Maar uit de hele actie is iets moois ontstaan, een echte daad van verzet.
De verzetsstrijder in ons bloed is nog niet dood, we kunnen het nog.
Ik voorzie dat er meer van deze acties komen, want komen aan Zwarte Piet is hetzelfde als een aanval op onze cultuur.
Wij zijn er gelukkig ook nog, en houd alvast maar rekening met ons!

Zwarte Piet gaat immers nooit verloren, tegenstanders knoop dit in uw oren!

Eppo