9. dec, 2012

Virtuele poppetjes

Tegenwoordig kom je ze steeds vaker tegen pratende computers, ze vragen je het hemd van het lijf, doen je allerlei voorstellen en bellen je te pas en onpas op.

 

Wat is het nut van deze virtuele poppetjes, ze nemen arbeidsplaatsen in van echte mensen, ze hebben geen enkel gevoel, en als je met ze te maken krijgt, heb je als klant het gevoel dat je niet voor vol wordt aangezien.

Ik heb wel eens geprobeerd om ze te foppen die virtuele poppetjes, maar helaas zelfs dat werkt niet. Als ze je bellen is de eerste vraag meestal bent u dhr of mevr. …………enz?

Bij een ja gaan ze direct over tot waarvoor ze bellen, je kunt ze alleen aanhoren of ophangen en in het laatste geval gaan ze je zeker opnieuw bellen.

 

Wat moeten we eigenlijk met deze virtuele telefoonterreur, in ieder geval nooit ingaan op hun voorstellen of aanbiedingen omdat deze meedogenloos worden vastgelegd in hun virtuele systemen.

 

De variant virtuele klantenservice is er ook zo een, werkt meestal op basis van open vragen en als je dan al tot de oplossing komt van jou probleem, ben je al tien lamme vingers van het typen rijker, en gedesilusioneerd door zoveel onbegrip.

Het zal nog wel erger worden in de toekomst vrees ik, echte mensen zijn duur voor bedrijven en virtuele poppetjes werken dag en nacht door.

Echte mensen kun je ontslaan en naar de voedselbank sturen, probleem opgelost.

Is dit het toekomstbeeld? Computers die banen overnemen van mensen, die vervolgens geen werk meer kunnen vinden? Omdat het gewoon niet meer bestaat, doordat er nu een computer staat die jou werk doet?

 

We zullen met zijn allen moeten leren anders tegen werkeloosheid aan te kijken, willen we onze economie in stand houden.

Als een groot deel van de bevolking straks naar de voedselbank moet, zijn we wel mooi van onze oude troep af, maar is de economie hier niet bij gebaat.

 

Het zou mooi zijn als we het bestaande werk goed zouden verdelen, en we allemaal met een mooi inkomen kunnen genieten van de vrije tijd die we er dan bij krijgen.

De voedselbank kunnen we opdoeken want een dergelijk fenomeen hoort in een beschaafd land niet thuis.

 

Virtuele poppetjes hebben voordelen maar laat alsjeblieft iedereen hiervan profiteren!

Misschien is een soort loonbelasting heffen op virtuele medewerkers een goed idee, je kijkt gewoon wat een echte medewerker in dezelfde positie zou verdienen, daar baseer je je heffing op.

Voor de werkgever blijven de voordelen die een virtuele medewerker heeft bestaan zoals, nooit ziek, geen tegenspraak en lekker uitschelden om van je frustatie af te komen.

 

Beste regering het is natuurlijk maar een idee, maar als u het wat vind mag u dit gerust gebruiken als u deze tekst leest.

Denkt u dan wel aan een eerlijke verdeling over de werklozen in uw eigen land en niet in die van een ander land?

 

Eppo