31. dec, 2012

Zorg schuifjes

De eindejaarscampagnes van de zorgverzekeraars zijn zo goed als ten einde.

De haren rijzen mij ten berge als ik zie wat er voor een wanproducten in de markt zijn.

Er kwamen reclames voorbij, waarin het als de gewoonste zaak van de wereld wordt gezien, als je gedurende het jaar je modules in je zorgverzekering aan en uit kunt zetten.

 

Hoezo aan en uit?

 

Weg met het laatste beetje collectiviteitsgevoel onder de Nederlanders, het is kennelijk de bedoeling dat we net zo worden als de USA hetgeen volgens mij betekend de Verenigde staten van de Autisten. Lekker iedereen in zijn eigen wereldje laten leven en geen oog meer hebben voor het belang van je medemens.

Wat kan het mij nu schelen of ik in mijn zorgpolis kraamzorg hebt wat ik niet gebruik! Door er toch een klein beetje aan te betalen kan het voor jonge aankomende gezinnen tegen een redelijke prijs worden aangeboden.

Als tegenprestatie betalen jonge mensen weer een beetje mee aan mijn hoger medicijnen gebruik, en zo hebben we allemaal profijt van ons collectieve gedachten goed.

 

Als we sommige zorgverzekeraars moeten geloven zijn Zorg Schuifjes de ideale oplossing. Heb je iets niet nodig zet het uit, en betaal er niet voor, scheelt je weer geld.

Tenminste dat maken ze ons wijs, als we dit maar lang genoeg volhouden, en we op deze manier gaan besparen, wordt andere zorg juist weer veel duurder en zal er een scheefgroei onstaan in de financiële huishouding van de verzekeraars, ten opzichte van de door hun te vergoeden zorg.

Hoe werkt dit dan? Stel de vergrijzing zet door en de oudjes zetten allemaal hun schuifje kraamzorg uit. Dan moeten jonge gezinnen diep in hun buidel tasten om kraamhulp te krijgen omdat er geen financieel draagvlak meer voor is. De oudjes betalen immers niet meer mee.

 

De hele zorgverzekering bevindt zich toch al op een hellend vlak, omdat het collectieve draagvlak van alle burgers, die hun geld in 1 pot storten totaal weg, is door de vercommercialisering van het product zorg.

Als we nu in deze potjes ook nog gaan schuiven zal het systeem nog sneller afbrokkelen als het nu al doet.

 

Onze overheid moet zijn verantwoording nemen en zorgen dat iedereen naar draagkracht

in 1 pot betaald via onze belastingdienst.

Bied een goede basisvoorziening aan en als je dan toch iets extra’s wil betaal er dan ook maar voor, dit wordt nu ook al gedaan door mensen met een ruim gevulde portemonnee.

 

Over een paar uurtjes is het 2013 en als we dit volgend jaar zouden kunnen bereiken, dan stel je pas echt wat voor als beschaafd land.

 

Een beschaafd land heeft tenslotte goede voorzieningen voor zijn burgers!

 

Eppo