27. jan, 2013

Winst pakker!

 

De titel van deze blog doet je bijna geloven, dat ik een commercial ga schrijven voor een bekende supermarkt keten. Niets is minder waar, en dat is maar beter ook, ik zou het als reclame maker niet al te goed doen vrees ik.

Dit bericht gaat over die arme ondernemer uit het Noordhollandse Sint Pancras, die zo dom was om een envelop met € 60.000,00 op het dak van zijn auto te laten liggen.

Enige tijd later ging zijn vrouw weg met de auto en is de envelop van het dak afgewaaid.

De enveloppe bevat 120 biljetten van € 500,00, en is op een bepaalde rotonde van het dak van de auto afgewaaid. Detail was dat de ondernemer op zondagavond had besloten, om de rijkelijk gevulde enveloppe alvast in zijn auto neer te leggen. Om op maandag niet te kunnen vergeten, om het geld naar de bank te brengen.

 

Kom nou eens op zeg! Leuk sprookje, wellicht verzonnen door het Noordhollands Dagblad zelf?

Is het al zo erg dat je zelf nieuws moet creëren om de krant vol te krijgen?

 

Laten we de gebeurtenissen eens op een rijtje zetten.

De ondernemer bedenkt op zondagavond, dat hij een enveloppe met € 60.000,00 alvast in zijn auto moet gaan leggen? Wie doet dat nou? Zoveel geld een nacht in een auto laten liggen, dat doet niemand toch?

Een enveloppe met 120 biljetten van € 500,00 wie heeft er wel eens een briefje van 500 in zijn handen gehad? En dan zoveel in één enveloppe?

Ik zie het al voor mij, de ondernemer besluit op een dag dat hij uit zijn wekelijkse ondernemers kas, de briefjes van 500 apart houd en opspaart.

Net zoals mensen wel eens doen met 2 euro stukken!

 

Dan nog het feit dat de ondernemer kennelijk wist te vertellen, dat de enveloppe er vermoedelijk, op een bepaalde plaats moest zijn afgewaaid, ja hoor natuurlijk de enveloppe was voorgeprogrammeerd, om precies daar van het dak af te vallen!

Tjonge jonge wie gelooft dat nou!

Dan ook nog het detail dat de goede spaarder al 15 jaar lang briefjes van € 500,00 spaarde, waarvoor? Zwart geld? En dan opeens naar de bank gaan? Als het wit geld zou zijn geweest, had de ondernemer echt wel het geld direct op de bank gezet.

Om dan met een zak geld opeens naar een bank te gaan? Dat is wat ze noemen een ongebruikelijke transactie, die de bank moet melden met alle gevolgen van dien.

Het verhaal rammelt aan alle kanten in mijn optiek, maar ik kan er natuurlijk volledig naast zitten?

 

Het vervolg van dit verhaal was volgens de krant, dat een aantal schatgravers op zoek gingen naar de enveloppe, er was een beloning uitgeloofd van € 10.000,00 voor de eerlijke vinder.

Ik hoop voor het Noordhollands Dagblad, dat niet een of andere crimineel achtervolgd door politie, zijn buit daar heeft gedumpt, in de vorm van een enveloppe met geld.

Dan mogen ze ook nog € 10.000,00 betalen, ach ja, die kunnen ze dan weer uit de enveloppe halen! Dat wel natuurlijk!

 

Mensen gewapend met harken struinen de bermen af, zo stond er in de krant te lezen, als dat echt waar is, dan ben je er mooi ingetuind?

 

Al met al wel een mooi verhaal met volgens mij maar één bedoeling.

Om de mensen weer in beweging te krijgen! Dat is in ieder geval gelukt!

 

Eppo

 

PS De euro bestaat nog geeneens 15 jaar!!!