20. feb, 2013

Cyber Sambal bij?

Schokkend nieuws vandaag, de Amerikaanse president is boos op China, omdat zij volgens Obama Cyberaanvallen uitvoeren op Amerika.

Ik wist dat Chinezen klein waren, maar dat ze door het glasvezelnet Amerika kunnen binnendringen slaat alles. In gedachten zie ik hele kleine Chineesjes die op handen en voeten door glasvezel kabels kruipen, het zijn er miljoenen tegelijk, wat zeg ik miljarden!! Vreselijk, protesteren helpt niet de Chinese regering doet het af als onzin.

Onzin? Ja ja, maar ondertussen gaat de aanvoer van de Cybersoldaten gewoon verder.

Deze soldaten nestelen zich in onze computers, en slaan hun bivak op in onze moeder boarden, en ook in onze software. Het kan zomaar zijn dat, als je de computer opstart,

je kleine Chineesjes ziet wokken boven een digitaal vuurtje. Aha dat zal hun bivak zijn!

Ook komt het voor als je een spel speelt, en je de met veel frustatie uitgespeelde levels opstart, er kleine Chinese mannetjes in je scherm verschijnen die je de weg versperren.

 

Ze zijn straks overal ze maken straks digitaal de dienst uit, straks zie je op je computerschermen alleen nog maar Chinese tekens. Ze bepalen straks wanneer de stroom aan en uit gaat, en wanneer we beschikking krijgen over onze bankrekeningen.

Kortom ze bepalen straks het gehele openbare leven.

Straks werkt een pinpas alleen nog maar bij de afhaal Chinees, en bij Acupuncturist, tenminste als deze van Chinese afkomst is.

Zo zullen de Chinezen de wereld veroveren, met van die hele kleine gele agressieve mannetjes. China rules the world, we hebben straks niets meer te vertellen.

Wij worden hun slaven ze zullen ons straks keihard laten werken, en dat voor een hap rijst per dag. Nee het wordt helemaal niet leuk.

 

In gedachten zie ik een boze Chinese Cyber politie agent, met een gummie knuppel in de hand, staat hij in de linkerbovenhoek van mijn beeldscherm te wachten. Hij houd alles in de gaten wat ik intype, en als het hem niet aanstaat, tikt hij met de knuppel op het raam om mij te waarschuwen, en owee als ik niet luister. Dan maakt hij mijn scherm zwart door heel hard op het icoontje van “deze computer” te slaan. Doodeng is dat, het is een totale oosterse interventie.

Het komt helaas nooit meer goed, we zullen worden gedwongen om Chinees te gaan praten, en het echte Hollandse gevoel zal langzaam verdwijnen. Nooit meer erwtensoep of boerenkool met worst, maar alleen Babi Pangang en Koe low Yuk met rijst of bami.

Wat een misere, wat een ellende, is er dan helemaal niets meer aan te doen?

 

Nou….. er is wel wat aan te doen, misschien moeten we zelf kleine Cyber mannetjes gaan maken, kleine militante mannetjes, die stiekum als een soort van ondergrondse beweging, aanvallen uitvoeren op de Chinese indringers. Het kan wel jaren duren voordat we weer volledig zelf de touwtjes in handen hebben, maar uiteindelijk zullen we zegevieren. Een warm nationalistisch gevoel van euforie maakt zich van mij meester.

Het idee dat we de indringers eruit gaan schoppen, maakt dat het lijkt alsof het niet meer uitmaakt, wat de vijand ook bedenkt, mij krijgen ze niet klein.

 

Opeens word ik wakker met de ranzige smaak van Babi Pangang saus in mijn mond,

o jee was ik toch met bord en al in slaap gevallen op de bank!

 

Eppo