7. mei, 2014

Champion Feaver!

Kijkt u er ook zo naar uit? De wereldkampioenschappen voetbal in Brazilië? Nog even en het is zover.

De deelnemende landen maken zich op voor een aantal weken voetbalplezier, grote schermen worden straks overal weer neergezet, en iedereen gaat kijken.

De FIFA wrijft zich weer in de handen, en checken hun Zwitserse bankrekening nog even, om te kijken of de deelnemende landen hun “contributie” hebben overgemaakt.

Contributie? Nou ja niet echt maar er moet wel geld worden gestort op de bankrekeningen van de Hoge FIFA heren.

Hoe meer geld de heren ontvangen des te meer kans om de diverse speelronden door te komen. Zo werkt het bij de FIFA.

Dit fenomeen is een publiek geheim, maar het land wat het meest schuift wordt wereldkampioen.

 

Waarom denkt u dat Nederland de vorige keer 2e werd?

Nederland wilde de laatste miljoentjes niet overmaken, dus kregen we een slechte arbitrage in de finale.

Hadden we maar gewoon betaald, dan waren wij nu wereldkampioen geworden. Daarom werd de 2e plaats ook zo uitbundig gevierd. Om het geheel nog een beetje te compenseren. De FIFA is een grote veel te veel kostende corrupte organisatie. En dat allemaal voor een potje voetbal?

Het is een overheid van een land best wel wat waard, om hun nationale elftal wereldkampioen te laten worden. En het mooiste is? Je kunt het gewoon kopen! Wereldkampioen worden is goed voor de economie wordt algemeen beweerd, en daarmee kopen politici hun geweten af!

 

Maar de arme mensen in de sloppenwijken van Brazilië? Zij weten allang dat de WK alleen maar ellende brengt.

In plaats van dat de overheid van Brazilië, het geld dat ze uitgeven aan voetbal, gebruiken om de problemen van de arme Favela bewoners op te lossen? Nee hoor we geven het lekker aan de FIFA dat vinden we veel beter, denkt de Braziliaanse overheid!

Denkt u hier nog eens aan?  Als u straks voor de buis zit voor de openingswedstrijd. Denkt u nog eens aan al die mensen die verrekken van de armoede. Terwijl onze ballen miljonairs achter de leren knikker aanhollen. Voetbal is oorlog zegt men weleens, maar dat is niet waar.

 

Voetbal is diefstal! Dit gezegde komt beter in de buurt!

 

Eppo

 

 

6. mei, 2014

Dirty Trains!

Het is toch wat, de Nederlandse Spoorwegen hebben weer eens een primeur. Binnenkort krijgen zij de prijs voor de smerigste treinstellen van Europa. De NS is te beroerd om de mensen die de treinen schoonmaken, er een paar eurootjes per uur bij te geven.

Resultaat stakende schoonmakers en Dirty Trains!

NS toch, waarom doen jullie dit? Nu hebben jullie ook al bedacht dat mensen die in de spits moeten reizen, om op hun werk te kunnen komen, meer moeten gaan betalen. Dom dommer domst, de mensen die voor hun werk reizen vormen de ruggegraat van het NS bedrijf. Dankzij de stromen van duizenden Forensen per dag geeft de NS haar bestaansrecht!

En nu stank voor dank, was er niet een spreekwoord waarin staat, bijt niet in de hand die je voedt? De NS amputeert liever de hand, die de levensader vormt voor hun bestaansrecht.

 

Al dit ongemak maakt treinreizen op dit moment één groot avontuur!

Tenminste als ze rijden! Maar als ze echt gaan rijden, is een treinstel op dit moment te vergelijken met een Indiase krottenwijk

De stank in de treinstellen is ondragelijk, grote plakkaten kauwgom en ander plakspul blijft aan je schoenzolen zitten. Getverr….!

Maar goed als ze rijden kun je in ieder geval de ramen nog open zetten, kan de stank een beetje naar buiten waaien.

Koeien die grazen langs Neerlands spoorwegen, mogen hun melk niet meer aan de melkfabriek leveren. De melk bevat veel te hoge concentraties dioxine, dankzij het vuil wat afwaait van de langsrijdende vuilnisbelten. Laten we hopen dat de staking van de schoonmakers snel is opgelost, en dat de treinen weer snel worden schoongemaakt. Dan komt het misschien nog goed.

 

Vroeger was het Albert Heijn die op de kleintjes lette, maar nu is het de NS die dit voorbeeld volgt. Een paar euro voor zwaar onderbetaalde schoonmakers. Gooi een topman eruit? En je hebt voor de komende 10 jaar geld genoeg om dit te kunnen betalen.

Ideeën genoeg hierover, maar het komt die mensen echt toe!

Jarenlang waren ze goed genoeg om er voor te zorgen, dat de treinen op de meest incourante tijden werden schoongemaakt. Vaak tot diep in de nacht waren deze mensen onze viezigheid nog aan het opruimen.

En nu een paar centen erbij? Waarom niet?

Boos was ik op die stomme kantoorklerken die de treinen gingen schoonmaken. Ze hadden zelf niet eens door dat ze werden gebruikt door de NS om te proberen om de staking te breken.

 

Tante spoor doe niet zo flauw, geld erbij en gauw!

 

Eppo

 

5. mei, 2014

Tjolken!

Het is in Friesland niet zo snel te gek, getuige het bericht vandaag in de krant. Bejaarde man masturbeert tijdens het rijden op een motorfiets.

Mijn mond viel open van verbazing toen ik dit las.

Het is gebeurt in het Friese plaatsje Aldeboarn.

De man die we voor het gemak oom Tjabbe noemen, had van het mooie weer de kriebels gekregen. Dit gebeurd elk voorjaar, zodra het kwik boven de 18 graden celcius komt, dan begint het.

Het virus dat bij oom Tjabbe in bloed kriebelt is het motor virus.

Oom Tjabbe was er wel weer aan toe, na een winter in de auto te hebben gezeten, kwam nu eindelijk de motorfiets weer uit de stalling.

Oom Tjabbe trok zijn motorkleding aan en begon te rijden, na een uurtje door het mooie Friese landschap te hebben getoerd, kwam hij aan in Leeuwarden. Het was best warm voor de tijd van het jaar en hij bedacht dat hij zijn motorrijbroek beter uit kon doen.

 

Na een lekker bakkie te hebben gedaan in Leeuwarden, vertrok oom Tjabbe weer richting Aldeboarn. De motorfiets snorde dat het een lieve lust was, en de trillingen van het motorblok bereikten zachtjes de erogene zones van oom Tjabbe. “Zo dat is best prettig”dacht oom Tjabbe, het voelde zoals het al heel lang niet meer had gevoeld.

Het onvermijdelijke gebeurde, oom Tjabbe kreeg een erectie tijdens het rijden. Hij schrok? Is het heus waar? Dit is in 20 jaar al niet meer gebeurd? Het was oom Tjabbe’s eerste echte erectie sinds 20 jaar! Hij had wel eens wat lopen kloten met Viagra en zo, maar dat was het toch niet helemaal. Maar nu gebeurde het gewoon spontaan, oom Tjabbe kon zijn geluk niet op.

 

Maar nu? Voor hij nu weer thuis zo zijn bij tante Jansje zou hij al weer slap zijn. Oom Tjabbe besloot om hem de laatste 10 km maar in de hand te houden, om er zodoende voor te zorgen dat het ding in parate toestand zou blijven. Maar ja, het ziet er wel raar en verdacht uit.

Dit was een aantal mensen niet ontgaan, en de politie werd ingeschakeld.

“Nog 2 km en hij is nog steeds hard”, dacht oom Tjabbe, ben er bijna! Tante Jansje zal opkijken!

Maar opeens bovenop de remmen, een bijna botsing, opeens was hij klemgereden door de politie. “Meneer wilt u daar onmiddellijk mee ophouden!” schreeuwde de agent. “Handen omhoog”!

Oom Tjabbe kreeg een waarschuwing voor onzedelijk gedrag, en toen hij weer verder wilde rijden, zag hij dat hij waarschijnlijk wel weer 20 jaar zal moeten wachten.  Zo zie je maar, niets is wat het lijkt!

 

Eppo

 

2. mei, 2014

Rot Tonde?

Ik erger mij er heel vaak aan, voor Nederland is het inmiddels een begrip in het verkeer. De Rotonde! De uit Engeland overgewaaide verkeersregelaar is alweer een tijdje in ons land.

In mijn jeugd had je alleen de hele grote Rotondes, u weet wel die waar je met angst en beven je rijexamen moest doen.

Maar nu zie je ze echt overal, op kleinste klote weggetjes waarbij je je afvraagt waarom zijn er hier van die….#%^* Rotondes?

Als we zonodig Engels moeten doen, kunnen we net zo goed per direct links gaan rijden!

Maar goed het is niet anders, en eerlijk is eerlijk, op drukke wegen is het een oplossing. Maar waar ik mij het meest aan erger zijn die Rotondes, die op een eenzame polderweg kunnen oprijzen, als een soort van Alpe d’Huez. Dat zijn van die bergen waar je niet overheen kunt kijken, en dat is irritant. Als je zo’n berg etappe oprijdt zie je niet of er aan de andere kant iets aankomt.

 

De verrassing die je krijgt als opeens een kolos van een vrachtwagen, de hoek omzeilt. De adrenaline stoot die je dan krijgt, is met geen pen te beschrijven. En als je de heuvel hebt genomen, en je lichaam is schokkend de overdosis adrenaline aan het verwerken, slaak je een zucht van verlichting! Of je schreeuwt het uit van pure onmacht, allerlei verwensingen aan het adres van de vrachtwagen. Frustatie dus, nee ik vind dat een Rotonde overzichtelijk moet zijn, je kunnen zien wat er aan de andere kant op je af komt rijden.

Stel je voor dat een Engelsman per ongeluk de Rotonde op zijn Engels oprijd? Zie je hem pas als je er al bovenop zit?

 

Goed het komt niet vaak voor! Maar toch!

Ik pleit er dan ook voor om alle Rotondes met een kleine Vesuvius in het midden, af te graven. En wel zo snel mogelijk!

Tot die tijd zitten we nog met de ellende, en dienen we heel behoedzaam een verhoogde Rotonde op te rijden.

Het beste is om even uit te stappen, voordat je de Rotonde oprijd en de berg op te lopen. Eenmaal op hoogte zie je perfect wie er aankomt rijden.

Zo kun je op gepaste wijze voorzichtig passeren, en blijft alles heel.

 

Rotondes verrijken ons leven misschien, zolang je ze maar kunt overzien!

 

Eppo

 

1. mei, 2014

Dom dommer domst!

Op koningsdag is er toch wel heel iets opmerkelijks gebeurd.

Tijdens de viering in Rotterdam, is een man uit Eindhoven opgepakt omdat hij zich had verkleed als politie agent.

Ja natuurlijk is dat hartstikke verboden, maar de arme man wilde slechts een komische act opvoeren.

Met een grote zwarte nepsnor, die de snor van Bromsnor uit het tv programma Swiebertje uit de jaren 70 doet verbleken, en met een pet op waarop een zwaailicht is geplaatst. Wilde de man het publiek vermaken.

De poltie had helaas geen gevoel voor humor en arresteerde de komiek.

De reden die zij opvoerden was, dat het uniform van de grappenmaker teveel op die van een echte agent zou lijken.

 

Ja hoor! Heeft u de foto’s gezien? Op een echte politie agent lijken?

Als je stekeblind bent, niets kunt ruiken en ook geen gehoor meer hebt? Zelfs dan neem je toch waar dat het hier gaat om een komische act.

Heeft u wel eens een agent met een zwaailicht op zijn pet gezien?

En dan die snor, je ziet zo dat hij nep is.

Kom op nou politie Rotterdam, waar zijn jullie nou mee bezig?

De man uit Eindhoven werd in de boeien geslagen, en moest mee naar het bureau. Daar werd hij stevig aangepakt, schandalig gewoon.

Het geeft wel weer wat de frustatie is van ons politie korps.

Kennelijk zijn ze bang om op een satirische manier aangepakt te worden.

 

Als agent zou je daar toch tegen moeten kunnen? Lijkt mij?

Ik ben bang dat dit het begin is van lange een periode van censuur, op alles wat komisch is. Lachen mag niet meer, we moeten weer serieus worden. Weg met de leut en de lol, chagrijnigheid zal de hoofdmoot vormen! Ik ben niet van plan mij daar aan over te geven, het lijkt mij leuk om volgend jaar, niet met 1 maar 20 nepagenten koningsdag in Rotterdam te gaan vieren. Camera van SBS 6 erbij, dan onstaat er gelijk een mooi item voor Hart van Nederland.

Eens kijken of we dan ook opgepakt worden?

Eigenlijk hoop ik dat de agenten in Rotterdam zelf hun excuses maken aan de nepagent.

Dat zou ze veel gezichtverlies schelen!

 

Slingert een nepagent u op de bon! Lach gewoon en kijk niet om!

 

Eppo