17. feb, 2014

De grote begluurshow!

Nederland is tegenwoordig in 2 gedeeltes opgedeeld, wist u dat?

Waarschijnlijk bent u zich er niet van bewust, maar Nederland wordt begluurd. In Nederland zijn er z.g.n. begluurde zones, en er zijn hoe klein dan ook niet begluurde zones.

Wie begluurt ons dan? Wij en niet alleen ons land worden begluurt vanuit de ruimte, er rijden met fotocamera’s behangen auto’s continu door onze straten, en zo wordt onze privacy weggevaagd!

Vanuit de ruimte worden de hele dag door foto’s gemaakt van onze aarde.

Iedereen komt er vroeg of laat een keertje op.

En dan? Dan begint het pas, opeens verschijnt je foto op de website van Google Earth, Streetview en noem het maar op.

 

Als je dacht in een onbewaakt ogenblik, de liefde te kunnen bedrijven met je vriendin in de openlucht, dan ben je gespot.

Vroeg of laat verschijnt je pokdalig achterwerk op het internet, misschien zit je wel met een paar collega’s in te zoomen op Google Earth,

ten behoeve van je werk? En opeens zegt een collega, “he is dat jouw auto niet op die parkeerplaats?” En “he wat doen die daar nou… op dat heideveld?”

Op dit moment lukt het nog niet om alles glashelder op de vierkante cm te bekijken, maar dat komt nog wel.

De beelden zijn en worden nog steeds gemaakt, het is een kwestie van tijd dan zie je alles.

 

Hoe zit het dan met die gluurvrije zones?

Er zijn van die geluksvogels, die een huis hebben op een plek waar de camera’s niet kunnen komen. Toegegeven deze plaatsen zijn schaars maar ze komen nog voor.

Je hebt wel eens huizen waarvan je denkt hoe is het mogelijk dat ze er staan? Dit zijn vaak huizen die b.v. onder een viaduct staan, omdat er een snelweg omheen is gelegd. Nu zijn deze panden niets waard, maar er komt een tijd dat ze onbetaalbaar worden.

Een eigen plek onder een brug ver van de openbare weg, dat wordt de nieuwe droombestemming. Hoe een vreselijke plek een eldorado wordt.

Dat wordt de nieuwe werkelijkheid!

 

Woon je in het halfduister onder een viaduct, dan wordt binnenkort de pot met goud opengerukt!

 

Eppo

 

14. feb, 2014

Het wonder van Olympia finale!

Vandaag is het Valentijnsdag een dag van hoop en liefde, wie van u heeft zijn geliefde vandaag in het zonnetje gezet?

Maar goed, ik heb het deze week natuurlijk veelvuldig over de Olympische spelen gehad. Wie niet na de medaille regen van de afgelopen dagen?

Misschien krijgen we allemaal nog wel iets mee van de ware Olympische gedachte, een prachtig saamhorigheids gevoel.

Natuurlijk is de medaille veiling een verzinsel, hoe kom ik erop?

Dat mensen bereid zouden zijn, om hun vers gewonnen medailles te willen verkopen om de minderbedeelden te helpen?

Ach de wens is de vader van de gedachte, ik stelde mij voor dat als er mensen zijn, en die zijn er echt, zo’n vreselijk nadeel hebben van een evenement, als de Olympische spelen. Er vast wel iets zou kunnen worden geregeld om de slachtoffers schadeloos te stellen.

 

Dat was mijn Olympische gedachte van afgelopen week.

Als je geen huis meer hebt denk je,… lekker belangrijk al die gouden medailles, wie helpt mij?

Het zou toch mooi zijn, er zijn zoveel mensen blij op dit moment, en blije mensen willen best wel iets geven, tenminste dat was mijn gedachte.

Maar ik krijg het gevoel dat men zich drukker maakt over de medailles, als over de mensen die in de kou en ellende buiten moeten blijven.

Zo zitten de mensen in elkaar zou je denken, maar toch… ik weiger dat te geloven. Ik denk dat mensen tot heel veel bereid zijn als je ze het maar aanreikt!

 

Wat nu? Geen medaille veiling op 24 februari, geen liefdadigheid met beroemdheden, geen Sotsji Aid!

Na de spelen zal het gaan zoals altijd, de medaille winnaars gaan weer in de kast tot de volgende spelen. Weg is de overwinningsroes!

Even leek het alsof Nederland iets voorstelde in de wereld, maar na de spelen stort deze ijdele hoop weer als een kaartenhuis in.

Ach wat geeft het? We gaan gewoon weer verder met de crisis, en we laten ons gewoon nog verder uitkleden door het rappaille uit Den Haag.

En de Nederlander wacht gewoon weer af!

 

Wachten tot het echt te laat is!

 

Eppo

 

13. feb, 2014

Het wonder van Olympia! (4)

Het zit organisatie van de medaille veiling in Sotsji helemaal  niet mee.

Afgelopen nacht zijn de reeds gedoneerde medailles gestolen uit de kluis in het Holland Heineken House.

Hiermee is de organisatie enorm gedupeerd, en het lijkt erop dat deze gebeurtenis, een enorme schaduw op het evenement gaat werpen.

De organisatie heeft laten weten dat de avond op 24 februari gewoon doorgaat. Een woordvoerder laat weten enorm aangeslagen te zijn, maar Sotsji Aid laat zich niet regeren door criminelen.

De Russische politie is een ware klopjacht begonnen om de dieven te pakken te nemen.

Laten we hopen dat het gaat lukken!

Na alle publiciteit om het evenement heen, zal het niet meevallen om de gestolen waar te verkopen.

 

Er komt zojuist een bericht binnen via het persbureau ANP, de Russische politie is de vermoedelijke daders op het spoor.

Het blijkt dat een Tjetsjeense bende de medailles heeft gestolen om een statement te maken, tegen de Russische overheersing in hun eigen land.

Allemaal ook erg, maar daar hoeven de arme mensen uit Sotsji toch niet de dupe van te worden? Ze mogen ze van mij oppakken, laten ze hun streken lekker op het Russische parlement botvieren, bah hier kan ik oprecht kwaad om worden!

Maar goed, weer over tot de orde van de dag.

We wachten rustig op het goede bericht dat de medailles worden teruggevonden.

En ondertussen in het Holland Heineken House, gaan de huldigingen gewoon door, aan de lopende band worden er door onze schaatsers medailles gewonnen die straks allemaal ter veiling gaan.

 

Het ziet er goed uit voor het evenement, helaas zijn er boze tongen die beweren dat de veiling, de aandacht gaat afleiden van de grote prestaties die de medaille winnaars hebben neergezet.

Onzin natuurlijk, dankzij Sotsji Aid krijgen ze heel wat meer positieve aandacht, als dat ze anders zouden hebben gehad.

Winnaars van een gouden medaille, staan na de spelen meestal nog even in de picture, maar dat is na de huldiging in hun eigen woonplaats meestal snel weer over. Maar door deze liefdadigheid kunnen ze eeuwige roem verwerven. Zo worden ze nooit meer vergeten.

Even een berichtje tussendoor, de Russische politie heeft de medailles weer terug gevonden.

Ze waren langs de weg gedumpt door de Tjetsjenen, die daarna gevlucht zijn. Gelukkig de rest van de dagen worden de medailles opgeborgen in een kluis op het politie bureau, dan worden ze extra goed bewaakt.

 

Het  wordt nog een mooie tijd tot de 24e februari!

Eppo

 

12. feb, 2014

Het wonder van Olympia!(3)

Hoera het is rond, Poetin heeft de medaille veiling in het Holland Heineken House toestemming verleend.

Mogelijk komt hij nog langs op 24 februari een dag na de Olympische Winterspelen.

Het was een strijd, want aanvankelijk wilde Poetin niet dat het evenement werd gehouden, maar nadat hij had gesproken met Dmitri Medvedev,

is hij toch overstag gegaan. Waarschijnlijk gaat de Russische overheid zelfs meewerken om de wederopbouw, van de verloren gegane huizen voor elkaar te krijgen.

Dat durfde niemand te dromen een paar dagen geleden, waar een beetje publieke opinie al niet goed voor is!

 

Nu dit is geregeld kan de organisatie, die het evenement Sotsji Aid heeft gedoopt, verder gaan met het regelen van alles wat nodig voor een dergelijke happening.

Er komen tv ploegen vanuit de hele wereld naar Sotsji Aid, natuurlijk ze zijn al aanwezig vanwege de spelen, maar ze doen dit toch maar!

Hulde aan onze Koning, die zich persoonlijk heeft ingezet, om er voor te zorgen dat er gebruikt gemaakt kan worden van de Astra Satelliet.

Hierdoor zal het programma over de hele wereld te zien zijn.

En omdat ieder land wel iets heeft met de Olympische spelen, zal de saamhorigheid groot zijn.

Presentatoren uit verschillende landen hebben hun medewerking aangeboden, ik noem namen als Jay Lenno, Graham Bell, en natuurlijk uit Nederland Beau van Ervens Dorens maken hun opwachting om het evenement aan elkaar te praten.

 

Er komen ook artiesten, grote namen als Paul Mc. Cartny, Mick Jagger en natuurlijk ook Beyonce, Madonna en good old Dolly Parton en nog vele anderen. Zij zullen de muzikale omlijsting gaan aanvoeren, onder leiding van het groot Night of the Proms orkest.

Het wordt een geweldige avond, en ik kan bijna niet wachten tot het zover is. Het wordt fantastisch!

Laten we hopen dat het financieel een succes wordt! Naast de veiling zullen er bankrekening nummers worden opengesteld voor donaties.

En dat allemaal om de arme slachtoffers van Sotsji te helpen.

Als dit een succes wordt, zouden we het een onderdeel kunnen maken van de olympische spelen. The Day After of The Afterparty zou het evenement kunnen heten.

Genoeg gedroomd, zover is het nog niet, de eerste mijl moet nog worden gelopen.

 

Maar mooi en uniek wordt het dat is zeker!

 

Eppo

 

 

 

 

11. feb, 2014

Het wonder van Olympia! (2)

Het regent werkelijk gouden medailles bij de Nederlandse Sporters,

1, 2 en 3 bij het schaatsen wat een fantastische prestatie.

Het ziet er goed uit voor de medaille veiling na de spelen in het Holland Heineken House. Zelfs Poetin in eigen persoon heeft de locatie al geinspecteerd.

De toestemming om iets goeds te gaan doen, voor alle mensen die zijn weggejaagd uit hun huis, en de eigenaren van de onbewoonbaar geworden woningen, kunnen nu echt op compensatie gaan rekenen.

Het wordt een mooi jaar met gedenkwaardige Olympische Winterspelen.

2014 wordt het jaar dat de sporters echt iets terug kunnen doen voor de minder bedeelden.

Wie weet wordt er zoveel geld opgehaald, dat er een echt fonds kan worden opgericht! Dan hoeven we ons nooit meer druk te maken over mensen die weggejaagd worden, van hun woonplek ter meerdere glorie van een Olympisch dorp!

 

Onze koning Willem Alexander heeft Poetin inmiddels gesproken, helaas is er nu nog geen toestemming verleend voor de veiling.

Poetin gaf aan dat Rusland zelf zijn problemen moet oplossen, en dat het buitenland zich niet ermee moet bemoeien.

Duidelijke taal van deze wereldleider, maar helaas hebben de gedupeerden daar helemaal niets aan.

Onze koning geeft het nog niet op en is druk aan het lobbyen voor de goede zaak. Hij sprak aan het begin van de avond al met Vice President Dmitri Medvedev, deze heeft hem toegezegd dat hij met Poetin zal spreken. Zo laat onze koning op Twitter weten.

Vooralsnog maken wij ons nog niet druk.

 

Inmiddels zijn de ogen van de hele wereld al op Nederland gericht, en sporters uit de hele wereld hebben hun medewerking toegezegd!

Als het allemaal doorgaat wordt het een happening zoals nooit tevoren.

Er is nog nooit een Olympische spelen gehouden waarbij er zoveel goeds is gedaan. En wat een geweldige reclame voor Nederland!

Zo kunnen wij de wereld wel door denk ik zo!

Jammer dat het verkrijgen van de toestemming zo moeizaam verloopt.

Maar goed het is nou eenmaal Rusland, en daar gaat alles net een ietsie pietsie anders.

 

Anders is niet erg en soms zelfs beter.

 

Eppo