24. dec, 2013

Crisis Kerst!

Het was weer bijna kerst, en de familie de Konink uit Wassenaar maakten zich op voor een paar mooie dagen.

Toch was het dit jaar anders voor de Koninkjes, normaliter lieten zij hun protserige villa versieren door het plaatselijke tuincentrum, maar dit jaar hadden zij besloten om hetzelf te doen.

Vader had gezegd het is crisis wij gaan hetzelf doen dit jaar.

Moeder en de kinderen hadden nog geprotesteerd, zo in de trant van we hebben toch geld genoeg?  En wij kunnen het toch betalen?

Maar vader was niet van zijn idee af te brengen.

En zo kwam het dat een week voor de kerst, de hele familie bezig was om het huis van binnen en buiten te versieren.

En dat lukte ook nog heel aardig, de grote hal van de villa rook naar een hele grote kerstboom. Het was een lust om te zien. alles zag groen en overal hingen mooie lichtjes.

 

Toen alles binnen klaar was moest natuurlijk de buitenboel ook feestelijk verlicht worden. Omdat kosten nog moeite werden gespaard, was er een hoogwerker gehuurd, om de lichtjes in de top van het dak te kunnen bevestigen. Moeder en de kinderen gingen alvast boodschappen doen. Want de inwendige mens mag natuurlijk niet worden vergeten.

Vader stapte in de bak van de hoogwerker, en stuurde zichzelf naar het hoogste puntje van het dak. Daar aangekomen kwam hij erachter, dat de hoogwerker net niet hoog genoeg kon komen. Vader klom op de rand en zo kon hij er net bij. Nadat hij een paar lampjes had opgehangen, wilde hij nog even naar de rand van het dak, dus nog even verder een arm uitgerekt en……..shit……nee help!!!! Vader kon zich nog net vastgrijpen aan de dakgoot en zijn benen op de rand van het bakje houden.

 

De afstand bediening hing aan een draad tussen het bakje en het huis in, het lukte vader net om op een knop te drukken. BZZZ de hoogwerker begon langzaam te zakken, vader gaf een duw tegen de dakrand, en hij belandde achterover in het bakje van de hoogwerker, die er door de klap direct mee stopte. Oh nee wat nu weer, op alle knopjes gedrukt maar hij deed niets meer. Klik klik shit.. wat nu weer? De hoogwerker was niet meer voor of achteruit te branden. Het controle lampje gaf aan dat de accu leeg was. Vader zuchtte waarom hij? Waarom nu?

Er zat niets anders op om maar te wachten in het bakje tot de rest van de familie thuis zou komen. Na een paar uur in het bakje kwam de rest van de familie aan, en niet veel later werd vader uit zijn benarde positie bevrijd. De voorgevel was versierd net zoals de hele tuin, dat zou een mooi spektakel worden vanavond.

 

Moeder was in huis druk bezig in de keuken om het Kerstdiner voor te bereiden, en de kinderen keken tv.

Vader liep de hal binnen en constateerde dat de Kerstboom toch een beetje scheef stond. Het was al een heel werk geweest om de boom binnen, en ook nog overeind te zetten. Maar met behulp van wat touw vastgemaakt aan wat leidingen bleef de boom staan.

Maar een klein beetje scheef, dat wel. Vader mopperde, hij wist van zichzelf, dat hij zich er aan zou gaan ergeren komende dagen.

Het zou een obsessie gaan worden, die scheve boom.

Vader besloot om de boom recht te gaan zetten.

Heeft u wel eens gezien hoe een dergelijke boom staat? De voet staat in een metalen houder die verstelbaar is, en vader besloot om de boom vanuit de voet bij te stellen.

Zo gezegd zo gedaan, vader draaide en draaide, en inderdaad de boom ging steeds rechter staan. Nog een paar slagen en het is goed, vader weet wel hoe het moet! Opeens een krakend geluid, en de boom begon vervaarlijk heen en weer te zwaaien, het was net windkracht 10 maar dan zonder wind! Een enorme knal en de stam van de boom schoot uit de standaard, de boom maakte een zwiepend geluid en zeeg ter aarde!

Met een plof alsof een houthakker de boom had geveld! En niet veel later klonk het geluid van een gesprongen waterleiding, die de boom a passant van de muur had afgerukt! De hal stond binnen no time helemaal blank, vader gooide snel de buitendeur open, gelukkig het water golfde naar buiten toe. Het leek wel een snelstromende rivier! Nadat de boel een beetje was opgedroogd besloot Vader om de buitenverlichting uit te gaan proberen. De stekker verdween in het stopcontact en de villa baadde in een zee van licht! Het leek wel een pretpark zoveel lichtjes het was een prachtig gezicht. Moeder en de kinderen liepen naar buiten, “Oohh wat mooi” riepen moeder en de kinderen. Ze stonden al een tijdje te kijken toen een penetrante brandlucht hun tegemoet kwam.

Vader keer achterom en zag dat het stopcontact waar alles op was aangesloten begon te smelten, oh nee dat ook nog!

Door een te zware belasting van het stopcontact, was er brand onstaan die binnen een paar minuten was uitgegroeid tot een enorme vuurzee.

De villa brandde tot op de grond af, en de familie moest noodgewongen de kerst doorbrengen in een hotel.

Vader besloot om nooit meer te gaan doe het zelven!

 

Ieder zijn vak, Ieder zijn gemak!

 

Eppo

 

 

23. dec, 2013

Kerstfeest!

Ik las vandaag in het nieuws dat er mensen zijn, die denken dat de Kerstman een bijbelse figuur is.

Ik vind dat eerlijk gezegd wel hele mooie gedachte, tenslotte is de bijbel ook een soort van sprookjesboek, ja ja voor heel veel mensen is het niet zo, maar voor mij wel!

Stel je eens voor dat het echt zo is de Kerstman, Santa Claus zoals hij ook wordt genoemd in het Engelstalige deel van de wereld.

Hoe leuk zou dat zijn?

In de huidige bijbel wordt het verhaal verteld van Jezus die wordt geboren in een stal, vader Jozef en moeder Maria, staan bij de kribbe waar het kindje in ligt, terwijl de engelen zingen in de lucht.

 

Maar stelt u zich eens voor dat er dan ook een Kerstman is, met een arreslee met rendieren, van die kleine dwerg hulpjes rennen af en aan met kadootjes voor een ieder die naar het kindje komt kijken.

Zou dat niet heel leuk zijn?

De Wijzen uit het Oosten, die op hun kamelen naar de stal komen, en daar een bonte mengelmoes van elfjes en dwergjes, en de Kerstman zien staan. Wat zouden die Wijzen daar blij van worden!

Sowieso grappig om kleine dwergjes te zien dansen om een kribbe heen, raar gezicht, om van die kleine gestalten met hele korte beentjes heen en weer te zien springen.

 

Ik zie de lol er wel van in, Kerstfeest was nog nooit zo leuk.

Het weer eens wat anders, weg met die saaie Kerststallen op die saaie marktpleinen. Weg met die saaie Dickens figuren in de straten!

Ik opteer voor grappige elfjes en dwergjes, in een vrolijke dans steken zij de rest ook aan met hun vrolijkheid. Het wordt een groot vrolijk dans en muziek festijn, geen saaie verplichtingen meer, maar feest, zoals een feest hoort te zijn.

De bijbel als sprookjesboek, wat zou de wereld er anders uitzien als dat echt zo was. Geen strenge geloven meer, misschien komt vrede op aarde dan echt dichterbij. Niemand wordt er tenslotte beter van als je een of andere strenge leer aanhangt.

 

Maak er gewoon een feest van, Kerstmis daar is het voor bedoeld!

 

Eppo

 

19. dec, 2013

Ik zie, Ik zie wat jij niet ziet!

Er schijnt In de nabije toekomst een nieuw soort Telescoop te komen. Eentje waarmee we leven op andere planeten kunnen waarnemen.

Aldus een bekend wetenschappelijk maandblad.

De Telescoop kan uitgeademde gassen waarnemen, een haar op 10.000 km? Geen probleem meer ze kunnen alles zien.

Big brother komt hiermee toch wel weer een heel stuk dichterbij.

Stel je voor dat je met je geliefde in de duinen ligt, het helmgras tikt schalks tegen je bilnaad. Opeens wordt je gebeld, “ja hallo u spreekt hier met Staats Bosbeheer” u weet dat het verboden is, om zich in het duingebied buiten de paden te begeven?

Je piekert je suf….., hoe wisten zij dat we daar lagen? Hoe kan dat nou?

 

In de nabije toekomst is niets meer een geheim, en kunnen Sterrenkijkers alles zien. U bent echt nergens meer veilig.

Misschien moeten we gewoon allemaal een Boerka gaan dragen?

Dan ziet niemand ons meer!

Met de nieuwe Telescoop kan de Sterrenwacht een messcherp beeld van u waarnemen. Ze kunnen de luizen op uw hoofd tellen, en de schilfers van uw droge huid bekijken, de privacy is dan volledig weg.

Het vervelende is de rechter kan er helemaal niets tegen doen!

Tenslotte geldt de wet niet in de ruimte! Ja de ruimte… want de Telescoop wordt op een Satelliet geplaatst.

Als de Sterrenkundigen kwaad willen, kijken ze zo in het decolletè van iedere vrouw die ze maar kunnen zien.

 

Ik kan mij dan ook voorstellen dat mensen die een dergelijke Telescoop bedienen, zichzelf wel eens een lolletje beloven, al was ik het zelf!

Lekker inzoomen in de zomer op de stranden, stiekum loeren in de achtertuinen van mensen heerlijk toch?

Maar niet goed voor de privacy!

Ach mensen hebben gelukkig een bord voor hun kop, als ze niet weten wanneer ze worden bekeken, dan is het niet zo. Tenminste dat denkt men! Het zal de meesten onder ons niet veel kunnen schelen, als ze worden bekeken door onbekenden! Maar ik wordt er niet blij van!

 

Privacy te koop, nu alleen nog onder de grond!

 

Eppo

 

18. dec, 2013

Het meisje en de bijstand norm!

Het is bitter koud buiten, het vriest dat het kraakt en de sneeuw dwarrelt uit de lucht, waardoor het lijkt alsof iemand een heel groot kussen aan het opschudden is. Op straat loopt een klein meisje op blote voeten door de sneeuw. Het arme kind rilt van de kou en ze loopt een groot overdekt winkelcentrum binnen. Gelukkig hier is het warm en er ligt geen sneeuw, het meisje zucht, ze kijkt op de grote klok die in de hal van het winkelcentrum hangt.

Gelukkig het duurt nog 2 uur voordat het winkelcentrum dichtgaat en zij weg moet van haar warme plekje.

Het meisje weet dat zij niet naar huis kan gaan, haar moeder heeft een nieuwe vriend, een vreselijke man met losse handjes. Als ze thuis komt krijgt ze zeker slaag. Eten kan ze ook wel vergeten, geld komt er al bijna niet meer binnen bij haar moeder. De Liberalen hebben de uitkeringen al bijna helemaal wegbezuinigd!

 

Langzaam zakt het meisje weg in slaap, ze droomt van vroeger.

Haar moeder kan niet aan werk komen, ze heeft de zorg voor het meisje, en daar zitten werkgevers niet op te wachten. Jammer, maar gelukkig krijgt ze genoeg geld om een redelijk normaal leven te lijden.

Het meisje droomt verder over de mooie tijden, er was altijd wel eten en een warm huis met een eigen kamer, ze was toen heel gelukkig.

Het meisje schrikt wakker en ziet dat ze nog maar 10 minuten binnen heeft. Voorheen kon ze nog bij Oma terecht. Maar die is vorig jaar ook al overleden, het meisje heeft helemaal niets meer. Er komt een bewaker aan. Juffrouw, juffrouw u moet echt naar buiten nu! Het meisje probeert nog, “ach mag ik niet binnen blijven?” “Alstublieft?”

 

De man van de bewaking is resoluut, ze moet naar buiten.

Langzaam loopt ze richting de grote draaideur van het winkelcentrum.

Niet veel later snijd de kou door haar kleding heen, haar voeten worden langzaam blauw en gevoelloos. Het meisje loopt richting het park, de kou voelt ze al niet meer. Door de ramen van de huizen ziet ze spelende kinderen, die er lekker warm bijzitten. Kon zij ook maar? Nee dat zit er niet in. Het meisje gaat zitten op een bankje in het park, ze is moe en het duurt niet lang voordat haar ogen dichtvallen. Ze droomt, ze loopt door een prachtige tuin met mooie bloemen, en daar aan het einde van het tuinpad staat Oma te zwaaien. Het meisje rent naar haar toe en is gelukkig!

 

De volgende dag in het park, legt een politieman een zwart kleed over het bankje.

 

Eppo

 

17. dec, 2013

Ook dat nog!

Net toen ik dacht dat we alles voor dit jaar wel hadden gehad, net toen ik dacht dat het niet erger kon, gebeurde het!

De verkiezing van het woord van het jaar, wist niet eens van het bestaan af, maar dat is toch zo. Maar wat moet je ermee?

Welk woord wint dan een dergelijke verkiezing zou je denken?

Het zal een volmondig gramaticaal super begaafd woord moeten zijn?

Tenminste dat zou je denken?

Nee hoor het woord van het jaar is geworden, er klinkt tromgeroffel in de zaal, een bekende Nederlander haalt een briefje uit een hoge hoed.

Dames en Heren mag ik uw aandacht, het woord van het jaar is!!!!!!

Selfi! Een geroezemoes klinkt op uit de zaal, Selfie… he.. wat is dat?

 

Het woord alleen al Selfie, het schijnt een foto te zijn van jezelf, meestal met een mobiele telefoon gemaakt,  en dat noemt men dus een Selfie!

Waarom zou je in Godsnaam een foto van je eigen kop willen maken?

Maar het schijnt dat er hele volksstammen zijn die dit doen, en dat dan ook nog delen op de Sociale Netwerken!

Het is dan natuurlijk ook heel belangrijk, dat als je ergens bent, en lol hebt je dit met iedereen wil delen, en dat kan tegenwoordig dan ook heel gemakkelijk. Pak je mobiel en klik, vereeuwig jezelf een keer of 10!

Effe delen op Facebook Twitter en weet niet waar nog meer, en de hele wereld weet dat je straalbezopen was op het feestje van je werk!

Of je vrouw ondekt dat die goeduitziende blondine haar hand wel op een hele rare plek houd!

Met een Selfie maak je het helemaal!

 

Wat is dat toch die drang naar exhibisionisme van de moderne mens?

Het is toch een soort van idiote drang om jezelf zo tentoon te stellen?

Misschien is het een soort van zelfverheerlijking, kijk mij eens leuk dronken zijn op het feestje?

Wat het ook is? Het bestaat en het gekke is dat je ongemerkt meegaat in de Flow van het Sociale Netwerken.

Ook al maak je geen echte Selfies, een foto van een vol bierglas of een lekker bord eten, is ook een soort van Selfie.

Het zegt iets over je gemoedstoestand van dat moment, en daar is op zich niets mis mee.

Wel als je jezelf, met onbloot onderlichaam laat vereeuwigen, terwijl je een fles whiskey aan de mond zet, en er 100 man om je heen staan!

 

Dat is gewoon raar!

 

Eppo