4. jun, 2013

Hoeveel moeten er nog komen?

Voetbal, wat is er mis mee? Met het spelletje niets, maar kennelijk met een hele grote groep z.g.n. voetballiefhebbers heel veel.

Hoe kan het toch dat steeds uit de hand loopt?

Geen idee maar het moet toch ergens aan liggen. Ik ken geen sport waarbij het zo vaak misgaat als bij voetbal.

Neem nu afgelopen zondag bij de wedstrijd Alphense Boys en Haaglandia.

Hier ging het weer gruwelijk mis, notabene bij een wedstrijd voor eenbenigen, gehandicapten dus!

Met éėn been voetballen is op zich al een prestatie, probeer maar eens een bal weg te schieten op éėn been, oh…. daarom leunen ze natuurlijk op een stok.

De stok was overigens wel handig om even lekker in de rondte te slaan, en toen de spelers eruit waren, besloot het publiek om nog even lekker verder te gaan.

 

Voetbal het blijft een rare sport waarbij mensen zich volledig laten leiden door hun emoties, zelf nadenken blijkt kennelijk niet meer belangrijk te zijn.

Misschien wordt het tijd om hier iets aan te gaan doen. Voetbal kijken is prima, maar om te mogen kijken, moet je eerst een psychologische test doen?

Zo houd je misschien de zwakbegaafden buiten de stadions en sportparken.

En waarom niet? Het gaat zo vaak mis, heel vaak met fatale afloop dat een dergelijke maatregel op zijn plaats is.

Er zijn mensen die het niet aankunnen als de wedstrijd niet verloopt zoals ze graag willen, en dan volledig door het lint gaan.

Deze mensen zouden veel beter nooit meer naar voetbal kijken, het scheelt ze veel stress en strafvervolging.

 

Zo wordt het voor de mensen die wel genieten van een wedstrijd, en daarbij hun emoties volledig in de hand hebben, wel leuk om te kijken.

Een z.g.n. win win situatie dus, waarschijnlijk zullen heel veel mensen het niet met mij eens zijn, maar die horen weliicht bij de foute categorie?

Er moet nou eenmaal wat gebeuren, dat er dan mensen de dupe worden het zij zo!

Andere oplossing is dat we geweld rond voetbal volledig accepteren, dat houd in inclusief agressie op het veld en tribune.

Dan zorg je voor een goede afsluiting van sportpark en stadion, voor als het uit de hand loopt, je laat iedereen elkaar gewoon af maken, en als dat klaar is ga je pas het stadion in. Iedereen die dan nog leeft mag kiezen, of op eigen kosten worden vervoerd naar het ziekenhuis, en op eigen kosten aldaar behandeld worden, of op eigen benen of met zelf geregelde hulp gewoon verdwijnen naar weet ik waar.

Als club zorg je dat iedere bezoeker op de hoogte is van deze nieuwe regels, dus geen rechtzaken achteraf.

 

Ben benieuwd hoeveel echte voetballiefhebbers er dan nog overblijven.

 

Eppo

 

31. mei, 2013

Sie Kommen!

Eindelijk weer stap in de goede richting, Duitse banken gaan hypotheken verstrekken in Nederland, goed nieuws hoezo?

Omdat de Duitsers de hypotheken aanbieden tegen een schijntje van wat hij in Nederland kost, gaan doodgewone burgers hier veel profijt van hebben.

Waarschijnlijk schieten ze in Den Haag in de stress, want ja burgers en het woord profijt komt niet in het Haags woordenboek voor, afpersen van burgers is meer hun ding.

Maar ook zij kunnen het niet meer tegenhouden, dit gaat gewoon door.

Tenslotte wilden ze toch een verenigd Europa? Nou daar hoort dit ook bij!

Ja jullie lezen het goed Den Haag, profijt voor de gewone burger.

En zelfs als jullie proberen dit te frustreren, zal het niet lukken om dit tegen te houden!

De Nederlandse banken balen, ze hebben jarenlang hun klanten te veel laten betalen, je moet steeds meer betalen voor steeds minder service.

Dat is het Nederlandse bankwezen in haar aller glorie!

 

Kijk zo wordt de huizenmarkt langzaam maar zeker losgetrokken, als je een crisis wil bezweren, moet je investeren, ja dat rijmt ook nog en het is zeker waar.

Onze regering is veel te bang om iets uit te geven, ze plukken ons kaal maar doen niets om de crisis op te lossen. Ja naar de pijpen van Brussel dansen dat kunnen ze goed.

Dit is het beste nieuws van de laatste tijd.

Ik denk dan altijd weer een stapje verder, als we Duitse Hypotheken gaan nemen, waarom zouden niet we de samenwerking met onze Oosterburen nog verder uitbreiden?

We zouden hun benzine prijzen kunnen overnemen, we zouden hun drankprijzen kunnen overnemen, hun prijzen voor hotels en restaurants.

Dan hebben we er allemaal plezier van, ik zie de voordelen wel!

Het is toch helemaal niet erg om in het kader van een Verenigd Europa toenadering te zoeken bij je buurland?

 

Als je tevreden staatsburgers wil hebben, is het verstandig om alle goede dingen des levens van onze buurlanden over te nemen, en te delen met de bevolking.

Waarom zou je een regering willen zijn van een ontevreden volk?

Een tevreden roker is geen onruststoker! Niet dat iedereen moet gaan roken, maar tevreden mensen zijn socialer en verdraagzamer als ontevreden mensen.

Daarom vind ik nu de grenzen open zijn, dat we verder moeten kijken als ons eigen kikkerlandje. Al het goeie komt van Europa Koeien dat mag duidelijk zijn.

Ben wel bang dat het nog even gaat duren

We betalen ons blauw aan Europa maar hebben daar als burger absoluut niet de benefits van. En zo sukkelen we gewoon nog even voort, maar binnenkort een grote stap in de goede richting!

 

Zoals een wijs man ooit zei, een kleine stap voor de mens, maar een grote stap voor de mensheid!

 

Eppo

 

 

30. mei, 2013

Welke idioot...........!

Ons rariteiten kabinet in Den Haag heeft weer iets bedacht, om de door deze lieden door de goot gespoelde centen weer aan te vullen.

Huizenbezitters waarvan de huizen niet aan bepaalde zuinigheids normen worden aangepast, moeten een extra belasting op de gasprijs te gaan betalen, gasbelasting noemen ze dit. Het werkt als volgt iedereen krijgt ongeveer 6 cent per m3 meer te betalen, maar mensen met een energie zuinig huis krijgen het via de belastingdienst weer terug.

Welke idioot heeft dit nou weer bedacht? Mensen van energie verslindende huizen betalen zich al blauw aan gas, moet dit er nou ook nog bij?

Bleef het hier maar bij, onroerende zaak belasting wordt ook duurder voor niet zuinige huizen. Ze kunnen moeilijker een hypotheek krijgen, en worden hierdoor slecht verkoopbaar. Alsof de huizenmarkt het al niet moeilijk genoeg heeft?

Onze overheid bezuinigd net zo lang tot iedereen blut is, en gaat dan stom staan kijken waarom er geen belasting meer binnen komt.

 

Maar ja wat verwacht je van dit kabinet? Het rariteiten kabinet gevuld met de grootste onbenullen van ons land?

Nou dat is niet helemaal waar, aller grootste loosers zijn wij zelf, we hebben dit kabinet tenslotte zelf gekozen. Wie met vuur speelt moet tenslotte op de blaren zitten!

Onze regering is ons land stelselmatig aan het slopen, en ze hebben er zelf geeneens erg in. Hoe erg is dat!

Wat ook erg is dat huishoudens energiebelasting betalen om de windmolens in stand te houden, dit zal komende jaren gaan oplopen tot enkele honderden euro’s per jaar.

En zo kunnen we nog wel een tijdje doorgaan, bezuinigen bezuinigen en nog eens bezuinigen zo slaat de klok voorlopig nog een tijdje door.

Wanneer het ophoud, geen idee maar dan zal deze regering ook weg moeten zijn anders wordt het helemaal niets.

 

Maar ja er gloort ook hoop aan de einder!

De mensen worden allemaal weer arm en zullen honger lijden, de rijken zullen zich geweldig voelen, omdat het voor een rijke in een land met armen nou eenmaal prettig toeven is.

De arme mensen zullen elkaar weer gaan helpen, er zal weer saamhorigheid zijn.

Kortom we gaan weer een eeuw terug in de tijd, met de pet in de hand naar meneer de werkgever, om te bedelen voor een slechtbetaald baantje. De goede oude tijd, wat was  hij mooi!

Het is echt allemaal geen kommer en kwel, en wat moet je met geld als er niets meer te kopen valt? Laten we liever weer de ruilhandel nieuw leven in blazen, van alles gaan doen waar de overheid geen grip op kan krijgen. Van de bekende kale kip kun je niet gaan plukken?

Zo komen we de crisis wel door, we gaan weer lekker opbouwende heen.

Beter nog als er weer oorlog komt, lekker de boel in puin slaan, en de helft van de bevolking uitmoorden. Dan kan iedereen weer vrijstaand wonen.

 

Natuurlijk is dit cynisme ten top, het zal allemaal wel loslopen, de sukkels uit Den Haag sturen we weg, en we stappen uit Europa met zijn belachelijke solvabiliteits eisen.

 

Nou…… dan komt het best goed!

 

Eppo

 

30. mei, 2013

Schatjes!!

Volgens een Britse enquete zijn heel veel kleine kinderen onhandelbaar door

oververwennerij van kleinkinderen, door opa’s en oma’s.

Toen ik dat las dacht ik, ‘inderdaad het is echt zo’!

In mijn jeugd werd ik ook schandalig verwend door mijn grootouders, maar wat er tegenwoordig gebeurt slaat werkelijk alles.

Grootouders kunnen het kennelijk niet meer afdoen met een extra koekje bij de thee of een extra zakcentje. Nee tegenwoordig tel je als grootouder pas mee als je de kleinkinderen minimaal, 2 maal jaarlijks, meeneemt naar een pretpark, liefst naar het buitenland. Cadeaus geeft van minimaal € 50,00 per stuk, en je de kinderen rondrijdt in de auto, zelfs het kleine stukje naar school.

Zo worden de lieftallige kleintjes omgetoverd tot ware etterbakjes.

 

Deze ettertjes maken het leven van hun ouders, de rechtmatige opvoeders tot een ware hel. Als ik vroeger tegen mijn vader zei, ‘als het niet mag vraag ik het wel aan oma’,

pats dan kreeg ik gelijk een lel voor mijn harses, en als ik dan bij oma kwam, pats dan kreeg ik er nog een! Zo ging het toen, als kind keek je wel uit!

Maar nu, het leven van een ouder is soms gewoon een hel, de kleinkinderen door en door verpest door hun grootouders, met allerlei zaken die je als ouder je niet kunt veroorloven, ondermijnen je gezagspositie!

Als ouder heb je niets meer te vertellen over je eigen kinderen, opa en oma rules!

Het is gewoon verschrikkelijk, je kunt je eigen kinderen niet meer de baas.

Stel je voor je zegt tegen je zoon eet je bord leeg, de kleine tiran pakt zijn nieuwe,

van oma gekregen, mobiele telefoon en belt met je moeder, die je dan vermanend toespreekt! Ze zegt dan, zo was jij vroeger ook! Nou echt niet! Wij hadden geen mobiel!

 

Zo komt het dat kinderen uitgroeien tot vreselijke mensen, soms als al 40 jaar zijn kunnen ze nog hun eigen broek niet ophouden. Ik walg er gewoon van!

Wat moet er van de maatschappij worden met dit soort mensen, kinderen die opgroeien in de veronderstelling dat alles kan en mag, vinden dit later ook normaal.

Als ze later in een positie komen dat ze zich bepaalde dingen niet meer kunnen veroorloven, vallen ze in een zwart gat en raken aan lagerwal.

En dat allemaal door het woordje te! Teveel van alles, teveel aandacht, teveel cadeaus, teveel snoep, teveel………… om op te noemen!

Misschien komt het nog wel goed, maar ik houd mijn hart vast. Laten we hopen dat ik er volledig naast zit.

Ik zie gelukkig ook nog kinderen die normaal zijn en blij zijn met een kleinigheidje.

Daar houd ik mij maar aan vast, er is voor sommigen nog toekomst!

Het lijkt mij dan ook het beste dat de grootouders die dit veroorzaken, zelf opdraaien voor de economische schade.

 

Tenslotte de vervuiler betaalt!

 

Eppo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

28. mei, 2013

Het Unieke Oostblok!

Vorige week was ik met mijn Oom Kees op vakantie, dit was op zich al een unieke gebeurtenis omdat dit nog nooit eerder was vertoond.

Hoe krijg je twee Kuipers bij elkaar, die voor de gewoonte hebben, om van alles en iedereen de humor te zien.

Onder normale omstandigheden kan dit catastrofaal uitpakken, maar in “The Middle Of Nowhere” op een berg in Polen, kan dit niet zo veel last.

Dagelijks waren wij onderweg met de Mazda 323 F van Kees, om maar zoveel mogelijk te zien van het prachtige landschap en zijn soms bijzondere bewoners.

Bent u wel eens gestopt om de Tom Tom in te stellen? Vast wel!

Gebeurde het toen ook dat er een Oostblokker aan uw raam kwam om in onvervalst Pools een heel relaas af te steken, al dan niet met een enorme walm van goedkope Wodka uit zijn mond? Vast niet, maar het overkwam ons, een waterval van Poolse woorden teisterden onze trommelvliezen, hopende dat er een stilte zou vallen om “beleefd als wij zijn”, te kunnen zeggen Dobre Zenja hetgeen tot ziens betekend!

Dit was een van de vele incidenten die wij afgelopen week meemaakten.

 

Op een middag tijdens een regenbui reden wij door een plaats in Zuid Polen, die helaas niet het predikaat pittoresk krijgt, maar eerder Sovjet Bunker stad genoemd mocht worden. Wij reden door de stad heen proberende om de vele gaten in de weg te ontwijken, hetgeen meestal niet goed lukte. Al snel kregen wij door dat het leuk was om lekker door de vele diepe plassen te rijden, waardoor het trottoir overspoelde met modderig regenwater. Als echte kwajongens reden wij steeds door de plassen en we moesten steeds lachen om de enorme golven die wij maakten met de Mazda.

Tot opeens de ultieme kans! Ik roep Kees, ‘naar rechts’. Kees zag de kans ook en reed door een diepe plas modderwater, het was jammer voor de jongeman op het trottoir, in de spiegel zag ik hem heel beteuterd naar zijn natte broek kijken.

Wij moesten enorm lachen, niets is mooier als leedvermaak.

Ik denk dat wij er later behoorlijk voor gestrafd zijn!

 

Toen wij later een paar uitstapjes gingen doen, begon het gezeur.

De kabelbaan ging niet hoger als 1600 meter i.v.m. slechte weer bovenop de berg.

Wij dachten slim te zijn, ‘kom we gaan naar de ijsgrotten’ helaas na het beklimmen van een halve berg kregen we te horen dat de grot gesloten was.

Ik heb mij toen wel afgevraagd, hadden we maar niet door die plas……………?

Ach nee het was veel te leuk om toch te doen! Zo vlogen de dagen voorbij, we hebben heel veel kilometers gemaakt door Polen en Slowakije, en enorm gelachen en ons verbaasd over de vele bijzondere dingen, die daar nu nog steeds te zien zijn.

Zelfgemaakte tractoren, ze zijn er nog, al wordt het nu wel snel minder!

Vroeger zette men een bankstel op een aanhanger achter de zelfbouw tractor, en gingen de mensen uit rijden. De Beverly Hill Billy’s waren er niets bij!

Er was toen nog weinig, maar de vindingrijkheid van de mensen was enorm.

Ook verbaasden wij ons over de wegen, zo was de weg mooi glad, en zo werd je weer gelanceerd, en moest je zigzaggend over de weg om de gaten te ontwijken.

Een spoorweg overgang moet je in het Oostblok ook heel rustig naderen, anders klap je dwars door je schokbrekers heen, omdat de rails 15 cm boven het wegdek uitsteken.

 

Ach……. wij hebben verkeersdrempels!

 

Eppo