15. mrt, 2013

Van God Los!

Gelukkig deze week witte rook uit de schoorsteen van de Sixtijnse Kapel in Vaticaanstad.

We hebben weer een nieuwe Paus, een nieuwe leider van Katholieke kerk.

Onwilekeurig zat ik vandaag een stuk te lezen hoe vroeger kinderen in Katholieke tehuizen werden mishandeld en misbruikt, door geestelijken van dit toch omstreden kerkgenootschap.

Bah, als ik dan verhalen lees van kinderen die in de koude stromende regen, naakt buiten moesten staan, een verhaal van een klein meisje dat werd gedwongen om naakt piano te spelen, Pastoors die kinderen zogenaamde repen chocola uit hun broekzak lieten pakken, dan bekruipt mij een gevoel van walging. Walging dat dit instituut nu zo veel aandacht krijgt en zo positief in het nieuws is.

Als ik al die trieste verhalen lees, en ik zie weer zo’n lachende pastoor op tv, denk ik alleen maar waarom lacht die man eigenlijk?

 

Het is natuurlijk best jammer want het kan toch nooit de bedoeling zijn van God, al deze misstanden, in de bijbel staat tenslotte nergens dat je kinderen moet misbruiken.

God moet staan voor liefde en verdraagzaamheid, helaas ben ik tot nu toe nog geen enkel geloof tegengekomen die dit ook praktiseerden.

Dat is de trieste balans van een leven met God, verdraagzaamheid alleen voor clubleden, en ongelovigen naar de hel ermee.

Ik ben blij dat ik ik geen geloof heb, of zoals een bekende cabaretier ooit zei, “ik geloof niet, ik denk liever zelf na”. Deze woorden staan in mijn geheugen gegrift en ik wil er graag aan toevoegen “geloof, maakt meer kapot dan u lief is”.

Ach ja ik hoor er liever niet bij want je kunt beter de schijn niet tegen hebben.

 

Zo dat is eruit, ik schop met dit stukje natuurlijk heel veel mensen tegen de schenen, maar ik maak graag gebruik van mijn recht om ergens kritiek op te hebben.

Natuurlijk zijn niet alle gelovige mensen de weg kwijt of volslagen gek.

De meeste van dit soort mensen hebben alleen maar goede bedoelingen, en de meesten leven ook volgens de regels van verdraagzaamheid en liefde, daar ligt het dan ook niet aan. Het gaat om al die individuen die misbruik maken van hun machtsposities.

Zij moeten stuk voor stuk verantwoording afleggen, nee niet voor God want daar heb ik als Atheist geen boodschap aan.

Gewoon voor de aardse rechter, misschien straffen op soortgelijke wijze als het vergrijp?

 

Dan zien we binnenkort naakte nonnen piano spelen in het concertgebouw, pastoors die repen “chocola” uit broekzakken van een bepaald slag mannen mogen halen.

Bisschoppen naakt in de koude regen laten staan, kortom aards gezag zal zegevieren.

Zo zou het moeten gaan, maar ik vrees dat dit niet gaat gebeuren.

We mogen al blij zijn als er uberhaubt mensen verantwoording af moeten leggen!

 

Vandaar……. verschillende geloven……. drijven mensen uit elkaar!

 

Eppo

 

14. mrt, 2013

Het beloofde land!

Er was eens een land hier niet zo heel ver vandaan, het was een beetje een gek landje, niet zo heel groot, en het lag net onder het zeeniveau.

Dit kleine landje was wereld beroemd, ze produceerden heel veel agrarische producten die ze over de hele wereld exporteerden.

Maar daar waren ze niet echt beroemd mee geworden, ze werden pas echt op de kaart gezet toen ze tot groot ongenoegen van hun buurlanden, een toevluchts oord werden voor allerlei criminelen.

De boefjes kwamen overal vandaan, je kon geen land opnoemen, of er waren in het kleine waterlandje crimineeltjes die er vandaan kwamen.

Hoe kwam dit dan zo? In dit kleine landje niet zo heel ver van hier, was een regering die alleen maar druk waren met allerlei zaken, zoals twisten over de naam van een tunnel, of bekvechten over hoe ze het beste de belastingen omhoog konden doen.

Maar de echte problemen gingen ze altijd maar uit de weg, als je er vragen over ging stellen, kreeg je steevast het antwoord ach joh dat bestaat hier toch niet?

 

Omdat de boefjes vrij spel hadden met de handel in drugs, en allerlei andere louche zaakjes verdienden zij veel geld, heel veel geld!

De president van het landje liet zich riant betalen, voor het de andere kant opkijken, de ministers lieten envelopjes met geld in hun zakken glijden en zo was iedereen gelukkig.

Behalve de inwoners van het lage landje, zij zagen hun kinderen afglijden in de ellende. Ook hadden zij veel overlast van alle criminelen die echt overal waren, je kon niet naar buiten gaan of je was getuige van iets wat niet mocht.

Het was niet om te harden, de politie deed niets want dat mochten ze niet, en de overheid balde zijn vuisten wel op tv, maar er gebeurde gewoon niets.

Het landje zakte steeds verder af, en het ging er steeds slechter, niemand wilde meer naar het landje toe en het raakte steeds meer in een isolement.

 

Omdat de buurlanden veel last hadden van de besluiteloosheid, en het criminele gedrag in het landje, vergaderden ze vaak om te praten wat ze konden doen.

Omdat het erger en erger werd en ze steeds meer problemen kregen, vanwege de open grenzen en het uitbreiden van de criminele gebieden, kwamen ze op een dag weer bij elkaar. Ze wilden nu eindelijk eens paal en perk stellen aan de misdadige pretenties van het kleine landje.

Op een dag zaten ze weer eens te vergaderen, nu met de regering van het akelige nare kleine landje erbij. De dikke minister van justitie en de minister president met een super gladde babyface beloofden beterschap en zeiden, we gaan er wat aan doen, het kan zo echt niet langer. Toen ze dit zeiden hielden ze hun vingers gekruist achter hun rug.

Zo hoefden ze zich niet aan hun belofte te houden, maar op een dag pakte dit anders uit.

Een journalist maakte een foto van de gekruiste vingers, en de buurlanden waren kwaad

heel erg kwaad!

 

Ze stuurden de leugenaars naar huis terug en besloten nu voorgoed af te rekenen met het landje.

Ze staken de dijken door en gooiden bommen op de duinen, zo kwam het dat het landje in de zee verdween met alle slechte mensen erbij.

Opgeruimd staat netjes werd er gezegd en de rest van de wereld was blij heel erg blij.

 

Elke gelijkenis met een land of een persoon berust op louter toeval!

 

Eppo

 

13. mrt, 2013

Kauwen, kauwen en nog eens kauwen!

Gelukkig er is weer iets nieuws op de drugsmarkt, we hadden natuurlijk nog niet genoeg van die ellende, dus is er weer iets nieuw bijgekomen.

Onze Somalische Medelanders kauwden er al op in hun thuisland, waarop? Op Qat oftewel chewing Khat of Mira. De licht bedwelmende eigenschappen van dit plantje hebben ervoor gezorgd, dat het is toegevoegd aan de lange lijst met drugs die ons landje rijk is. De georganiseerde misdaad heeft zich er ook op gestort, en door het verbod van overheidswege is de handel goed, en zijn de dikke winsten gegarandeerd.

En dat allemaal door een onschuldig plantje, waar een bepaalde bevolkingsgroep graag op kauwt. Hoe erg is het nu eigenlijk?

 

Nou onschuldig is het plantje niet, veelvuldig gebruik leid tot hoge bloedruk, slapeloosheid, lagere potentie en geirriteerdheid.

De een na laatste slechte eigenschap, is eigenlijk niet zo heel erg, en geirriteerdheid is iets waar bepaalde bevolkingsgroepen toch al patent op hadden.

Lekker kauwen dus! Omdat wij in Nederland patent hebben op het verbieden, en vervolgens niet handhaven, van drugshandel en gebruik, hebben de Al Capones in ons land vrij spel.

Maar ik heb de oplossing bedacht, het is een oplossing voor 2 kwaden.

2 kwaden waar wij nu nog geen oplossingen voor hebben, maar niet getreurd de verlossing is nabij.

 

Zoals u weet verbouwen wij in sommige regio’s veel kool, als deze is geoogst dan staan de restanten op de akker weg te rotten, dit rotten veroorzaakt vaak een enorme stank, zo een stank die je doet denken aan een ziek varken met diarree, die zijn ontlasting lekker rondsproeit. Stel je voor we zitten hier in dit land met een heleboel mensen die graag op een blaadje kauwen.

Deze mensen kunnen mooi op onze koolresten kauwen, lekker gezond veel vitamine C bevattende koolbladeren. Kauwen, kauwen tot ze er bij neervallen, veel beter als die qat zooi. Geen stank meer, en het mooie is Kool kent geen bijwerkingen, ja hooguit een beetje winderigheid maar voor de rest is het totaal ongevaarlijk.

Het allermooiste is dat deze kauwende doelgroep iets nuttigs doet, in plaats van een beetje de opgefokte, impotente, met wazige blik voor zich uitstarende nutteloosheid uit te hangen.

 

Een win win situatie dus, maar goed hoe krijg je ze zover?

Dat is nou een kwestie van handhaven, als je ergens kauwend rondhangt, moet je worden geregistreerd als kauwer, en vervolgens kom je dan in aanmerking voor gratis Kool. Zo simpel is het nou, hoe moeilijk kan het leven zijn?

Natuurlijk moeten we de kauwers niet stigmatiseren, als ze er vanaf willen moeten we ze laten afkikken. Maar het kan niet zo zijn dat we blijven zitten met al die resten kool.

Kauwers moeten gewoon hun burgerplicht doen!

 

Gewoon kauwen die zooi!

 

Eppo

12. mrt, 2013

Hoe erg is dit!

Hij loopt over straat van s´morgens vroeg, tot s´avonds laat

Met zijn lange jas aan kijk hem eens gaan

Hij gaat er opuit al is het nog geen lente

Koud krijgt hij het nooit, want hij is…….

Jan Kees van Denter, de potloodventer

 

Onder zijn jas heeft hij niets om het lijf

Jaagt onschuldigen schrik aan, dat is buiten kijf

Lopende door het park op zoek naar de mensen

Laat hij zijn lid zien, je wilt hem verwensen

Dat is…….. Jan Kees van Denter de potloodventer.

 

Heeft niet meer genoeg aan een normaal contact

Daar heeft hij, vind hijzelf al genoeg van gehad

Hij is niet normaal als zovelen

Krijgt een kik van zijn klokkenspel te laten spelen

Dat is…… Jan Kees van Denter de potloodventer

 

Kom je hem tegen en zie je hem gaan

Blijf dan eens wachten en zie de jas opengaan

Kijk dan wat je ziet het is de enige echte

Zie hem eens lopen zijn rug zo rechte

Dat is……. Jan Kees van Denter de potloodventer

 

Ook mensen zoals hij hebben recht van bestaan

Ook al weet je dat het nooit over zal gaan

Het is nou eenmaal voor hem een spel

Hij hoopt dat iedereen kijkt dat wel

Dat is……. Jan Kees van Denter de potloodventer

 

Hij loopt langs straten en dijken

Om iedereen ongewild naar zijn ding te laten kijken

Lacht om zijn gebrek zoals iedere gek

Is nooit tevreden met zijn eigen gebrek

Dat is…….. Jan Kees van Denter de potloodventer

 

Helaas op een dag of heel vroeg, of heel laat

Haalt de politie hem echt van de straat

Voortaan witte jassen en medicijnen gebruiken

Niemand zal ooit meer zijn lid hoeven ruiken

Dat was…….. Jan Kees van Denter de potloodventer

 

Eppo

 

11. mrt, 2013

I have a dream!

Laatst had ik een super droom, hij was leuk en spannend vanaf het begin tot het einde.

De droom ging over iets wat al jaren zou willen doen! Survivallen met de stoere binken van National Geographic. Ik wil heel graag eens mee met deze bikkels, die onder alle omstandigheden zichzelf overeind weten te houden.

Het lijkt mij super stoer om eens te worden gedropt, en dan zonder hulpmiddelen te moeten overleven. Inmiddels heb ik al zoveel van dit soort programma’s gezien, dat ik een echte expert ben geworden op het gebied van survival.

Het vangen van ratten met geimproviseerde vallen, en het zoeken naar water in de woestijn. Ik draai er mijn hand niet meer voor om. Feilloos weet ik gevaarlijke wilde dieren van mij af te houden, en kan ik een hut bouwen van takken en bladeren.

Ik overleef het wel als ik na een vliegtuig crash, in de jungle op mijzelf aangewezen ben.

 

Maar goed mijn droom, ik was met een stel doorgewinterde survivallers gedropt in het midden van Afrika. We moesten dwars door een moeras met gevaarlijke Nijlpaarden heen. Krokodillen lagen op de loer kortom een zeer gevaarlijk gebied.

Muskieten staken door onze kleren heen, en messcherpe waterplanten sneden onze voeten en benen tot bloedens toe open.

Zo trokken we door het moeras tot het bijna donker was geworden, we kwamen aan op een droog stuk land en begonnen een vuur aan te leggen, daarna maakten we slaapplaatsen in een boom, om niet overvallen te kunnen worden door de Nijlpaarden.

Zo brachten we de nacht door.

De volgende dag gingen we al vroeg op pad en al snel kwamen we aan op droger land.

 

Hier moesten we goed uitkijken voor Leeuwen en andere rovers, die het op ons voorzien zouden kunnen hebben. We vonden een schildpad die we roosterden in zijn schild en daarna opaten.

Omdat we inmiddels flink honger hadden gekregen smaakte het alsof het een feestmaal was.

Daarna gingen we weer verder de zon brande genadeloos op ons in, we zwoegden verder over de savanne, even later kwamen we aan bij een plek waar wat bomen stonden.

Gelukkig was hier wat water te vinden en het was er aangenaam koel.

We besloten om hier de nacht door te brengen. Maar opeens midden in de nacht werd ik wakker, ik deed mijn ogen open en zag een hele grote olifant staan, die zijn slurf naar mij uitstak.

 

Hij drukte opeens heel hard op mijn buik en het voelde alsof hij alle lucht uit mijn longen perste, ik voelde de druk steeds harder en harder en opeens………..maakte mijn vrouw mij wakker en riep “stop stop je schijt het hele bed nog onder”!

 

Eppo