8. feb, 2013

Wanteraars

 

Er zijn van die mensen die zich uitlaten op een manier die je de haren ten berge doen rijzen. Deze lieden bedienen zich steevast van een manier om te communiceren, waardoor je irritatie level tot ongekende hoogten stijgt.

Wat is er aan de hand? Het zijn de mensen die zich bedienen van het want jargoen.

Iedere keer weer als je probeert een vraag te stellen aan dit soort personen, stellen zij met een onnatuurlijk overkomend ongeduld een soort wedervraagje.

Wedervraagje? Ja zij gebruiken te pas en te onpas het woordje want!

Het woordje want? Stel je zit met een probleem en je wilt zoeken naar een oplossing.

Dan begin je meestal als vraagsteller met een soort van inleiding voordat je de uiteindelijke vraag stelt. Tijdens deze inleiding krijg je steeds na iedere zin het woordje WANT? toegeworpen.

 

Voorbeeld: Je stelt een probleem vast op de zaak en je wilt dit uitleggen aan je baas.

 

Dat ziet er als volgt uit:

Zeg Klaas valt het jou ook op dat er de laatste tijd zo weinig gebeld wordt? (Klaas want?)

Dit komt waarschijnlijk doordat de telefoonlijnen steeds overbelast zijn en…..(Klaas want? geirriteerd) aangezien we nogal veel betalen..(Klaas want? Nog meer irritatie en schiet op) lijkt het mij goed om over te stappen naar een andere provider.

Door de irritatie hoort Klaas het eerste deel van het verhaal heel in de verte in zijn hoofd, en dringt de boodschap niet door. Maar omdat hij de baas is en alleen het laatste deel van de boodschap hoort, wil hij zijn gezag doen laten gelden en zegt, nee hoor wij zijn best tevreden met deze provider.

Zonde! Omdat Klaas niet goed luistert kost hem dit geld misschien wel veel geld.

 

Wanteraars, ze komen steeds vaker voor waardoor je er ook steeds vaker mee te maken krijgt. Het is heel irritant als je een probleem wilt oplossen en je wordt steeds aangemaand om vooral op te schieten, Wanteraars hebben kennelijk altijd haast.

Praktijk is als je niet naar mensen luistert, je maar de helft van een mededeling meekrijgt. Het blijkt dan ook steeds vaker dat deze mensen niet in staat blijken, om adequaat op een zaak in te gaan, met alle gevolgen vandien.

De economische schade die Wanteraars veroorzaken zal ongetwijfeld in de vele miljoenen lopen. Dit is een voorzichtige schatting die niet op enig wetenschappelijk onderzoek is gestoeld, maar het blijkt dat ramingen vaak de juiste richting aangeven.

 

Het is zo jammer dat mensen niet meer bereid zijn om naar elkaar te luisteren!

Stel je niet zo aan, als een ander meer tijd nodig heeft om een boodschap te brengen.

Deze vervelende eigenschap lijkt vaker en vaker voor te komen, en past helaas in het tijdsbeeld waar mensen liever per computer met elkaar praten, als direct met elkaar.

 

Misschien worden we wakker en zien we dat het gewoon geld kost, dit is meestal het sterkste argument om iets af te leren.

 

Er is nog hoop!

 

Eppo

 

5. feb, 2013

Nederlanderthalers?

 

Vandaag zag ik een nieuwsbericht, ze zijn eerder vermoedelijk eerder uitgestorven als men dacht? Wie? De Nederlanderthaler.

Hoe kan dit nou? Nederlanderthalers zijn helemaal niet uitgestorven, ze zijn springlevend. Deze primitieve mens is nog steeds volop aanwezig.

Kijk om je heen, je ziet ze overal, ze stellen domme vragen, maken stomme opmerkingen, gedragen zich stom en zijn vooral heel erg aanwezig.

Ze zijn er in alle lagen van de bevolking, het maakt niet uit of je gestudeerd hebt of niet, studeren helpt niet tegen domheid, hooguit tegen onwetendheid!

Nederlanderthalers zitten in alle beroepen, en het maakt niet uit waar je komt, ze zijn echt overal. Dit soort lieden duiken soms onverwacht op, net als je lekker een bakje koffie neemt en je probeert te ontspannen………….. ja hoor daar zijn ze weer!

 

Mateloos irritant zijn ze, het ergste is nog dat zij alles voor elkaar krijgen, en het lijkt wel of hun dit geen enkele moeite kost.

Niet gehinderd door enige vorm van kennis, gaan zij door het leven, als parasitale microben die onder je huid proberen te kruipen, aldaar aangekomen veroorzaken zij een enorme jeuk.

Pure beeldspraak natuurlijk waarmee ik probeer te zeggen, dat ze er altijd op de verkeerde momenten zijn.

Waarom onze lieve heer deze creaties heeft geschapen, daar heeft zelfs de beste predikant geen antwoord op?

Natuurlijk, het zal wel weer onze straf zijn, straf omdat wij mensen teveel zonden begaan. Ja zo zal het wel zijn, en omdat onze lieve heer het eerder wel eens had geprobeerd met een zondvloed, sprinkhanenplagen en ander ongemak, probeert hij het nu met NoNo’s! Natuurlijk!

 

Het heeft helemaal niets met het geloof te maken, maar ik denk dat het een soort genen zijn, die wij bij ons dragen.

Ongewild houden wij met onze ongebreidelde drang tot voortplanting, het fenomeen Nederlanderthaler in stand.

In iedere familie wordt er vroeg of laat een geboren, je kunt het niet voorkomen.

Het voelt als een straf maar dat is het dus niet, een zware last dat wel.

Nederlanderthalers waarom waarom!! Dat is de vraag.

 

Nou daarom, stel dat ze er niet zouden zijn, dan hebben we nooit meer iets te klagen of te zeiken. Het nut is duidelijk, om je als doorsnee burger lekker in je vel te voelen, heb je het nodig om af en toe eens lekker los te gaan op iemand.

Natuurlijk moet er een aanleiding zijn, maar als je even wacht dan komt deze vanzelf voorbij, je schiet lekker uit je slof. En als je even later aan het bijkomen bent van zoveel domheid voel je jezelf superieur. Je stijgt boven jezelf uit, dit gevoel wordt veroorzaakt

door het gelukshormoon, wat alleen vanuit je hypofyse vrijkomt, als je een stevig potje ergernis hebt gehad.

 

De Nederlanderthaler heeft nut, en is nog lang niet uitgestorven zoals in het nieuwsbericht stond vermeld.

 

Wat zegt u…………… is het niet goed? Is het………Neanderthaler?......echt?

 

Eppo

 

 

4. feb, 2013

Echte Man(n)en!

 

Afgelopen week werd mijn aandacht getrokken door een fenomeen dat voor mij volledig nieuw was.

Het ging om mannen die zich Bronies noemen.

Grote kerels die met My Little Pony spelen, was het dan niet erg genoeg dat sommige mannen gehuld in baby kleertjes, compleet met rompertje en luiers, zichzelf bevuilen in een uit de kluiten gewassen wieg?

Is het nog niet erg genoeg dat er mannen zijn die in pluizige dierenpakken, met elkaar allerlei niet nader aan te duiden rare spelletjes doen?

Getverr, de rillingen lopen over mijn rug, als ik denk aan grote eeltige mannen knuisten die een klein roze paardje met blauwe manen vasthouden, wat gaat er door de gedachten van dit soort mannen heen?

Vroeger toen ik het bestaan nog niet wist, van dit soort uitspattingen, keek ik al geërgerd naar volwassen mannen die voetbalshirts aandoen, terwijl er geen bal te zien is.

 

Met dank aan de TV zijn we tegenwoordig volledig op de hoogte, als een volwassen vent een flesje krijgt, een schone luier, of met langharige paardjes speelt.

Vroeger bestond dit waarschijnlijk ook wel maar je wist het gewoon niet, waar is die zalige ontwetendheid gebleven? Denken dit soort lieden dan niet aan andere mensen?

Er knakt iets in mijn hoofd als ik dit soort dingen zie, ik slaap niet meer en kan niet meer normaal functioneren, ik zie steeds een grote behaarde stoere man, type Canadese houthakker met een roze paardje in zijn handen, klaar om rare handelingen te verrichten brrr………. u begrijpt vast wel dat ik daar wakker van lig?

Ik wordt er gewoon een beetje draaierig van!

 

En dan die rare figuren die in pluizige dierenpakken rondlopen, de z.g.n. Furry’s!

Deze lieden hullen zich in een honden of apenpak en………. ze doen het gewoon met elkaar, stel je de aanblik eens voor? Een hond en een aap die met elkaar………… getverr…!

Ik gun een ieder zijn ding, maar ik wil er niet steeds mee geconfronteerd worden, is dat nou teveel gevraagd?

Laten al die kerels met dierenpakken, luiers en roze paardjes dit nu eens lekker voor zichzelf houden! Waarom moeten we deelgenoot zijn van volwassen mannen die roepen dat ze een vieze luier hebben? Waarom moeten wij “de mensen die hier niet van houden” van al “dit moois”getuige zijn?

Ik wil het echt niet meer, ik ga er aan onderdoor, ik trek dit gewoon niet meer.

Is het soms teveel gevraagd om mij er buiten te laten?

 

Laten we nu gewoon eens met elkaar afspreken, dat iedereen die een rare afwijking heeft dit vooral niet met wereld deelt! Wat niet weet, wat niet deert!

 

Wat zal het lekker saai worden, heerlijk!

 

Eppo

1. feb, 2013

Krijgen is geen verdienen!

Ja hoor het was vandaag weer zover, het noodlijdende SNS Reaal is weer een nieuwe potverteerder rijker, die jaarlijks zo’n € 550.000,00 opstrijkt.

De Bank verkeerd in noodweer, personeel wordt massaal op straat gezet, en als je toch mag blijven werken, mag je al de klussen van de verdwenen collega’s opknappen.

Ach wat geeft het? De Hoofd Verduisteraar krijgt zijn top beloning, en dat is normaal aldus onze premier en minister van financiën, Top mensen kosten nu eenmaal Top geld.

Waar was afgesproken dat Top Bestuurders niet meer als 130% van de Balkende Norm zouden mogen verdienen, worden deze afspraken alweer met voeten getreden.

Ach van onze regering verwacht je niet anders, het is de aard van het beestje.

 

Top bestuurders zijn net bloedzuigers, en komen veelvuldig samen op golfbanen, en andere elitaire gelegenheden, waar ze met elkaar snode plannen smeden, waarmee zij vervolgens de boel weer eens lekker kunnen leegzuigen.

Deze walgelijke parasieten, die zich keer op keer met gemak nestelen in de top van ons bedrijfsleven, lukt het iedere keer weer, om bonus op bonus op te strijken, en vaak een janboel achter te laten.

 

En daar worden afschuwelijk hoge bedragen per jaar voor neergeteld?

 

Schandelijk gewoon, en dan probeert onze premier, het een beetje te vergoedelijken door te zeggen, acht de vorige verdiende nog meer!

Verdiende nog meer!! Onze premier is werkelijk het grootste onbenul wat er op deze wereld rondloopt, of een marionet waarbij aan de touwtjes wordt getrokken?

Ik zie hem s’ avonds al met het hoofd op zijn schoot op een stoel zitten, en de houten klos met touwtjes, aan een haakje opgehangen, om te voorkomen dat ze in de knoop raken. Dat is dan onze premier!

 

Wie verdient er nu zoveel, je mag wel 800 uur per week werken, en dan verdien je nog niet zoveel. Topmensen krijgen zoveel, dat is iets heel anders, gratis geld alsof je iedere maand weer de loterij wint. Er is op de hele wereld geen enkel persoon die zo hard kan werken dat hij/zij een dikke half miljoen per jaar kan verdienen.

Het is krijgen, doodgewoon geld krijgen waar geen enkele prestatie tegenover staat.

Dit is pas bedrijfs kapitaal vernietiging, je kunt het geld net zo goed direct verbranden, het resultaat is hetzelfde. Beter was het als het geld in hard werkende mensen was gestoken die met een hart voor de zaak, meer kunnen betekenen als deze

Top parasieten.

 

De boel wordt altijd een beetje vergoedelijkt met kreten als, ja maar Top mensen maken veel uren lange dagen. Ja dat mag ook wel, als je zoveel geld krijgt!

Zoveel uur kunnen zij niet werken dat het deze bedragen rechtvaardigd!

 

Maar goed ik kan mij wel hierover opwinden maar het grootste deel van ons land doet dit niet, deels omdat zij denken dat ze er toch niets aan kunnen doen, en deels omdat het ze niets kan schelen.

 

Misschien moet ik mij er dan ook maar niet zo druk over maken?

Maar ik ben bang dat ik dit niet kan.

 

Eppo

31. jan, 2013

Zeuro!

 

Het lag in de lijn der verwachting, en een vooraanstaand bedrijfskundig ingenieur en econoom heeft het uitgesproken.

De Euro hebben we helemaal niet nodig om welvarend te zijn! Halleluja!!

Zo dat is eruit die stomme Euro heeft ons tot nu toe niet veel gebracht, als we onze oude vertrouwde Gulden nog hadden gehad, konden we ook gewoon handel drijven met de landen om ons heen. Sterker nog onze positie was veel beter geweest.

Kijk maar naar de landen die de Zeuro niet hebben, ze hebben helemaal geen last van het feit dat ze een eigen munt hebben.

De graaiers in Brussel en Den Haag roepen wel ach en wee, en we moeten vooral in de Eurozone blijven want anders………zal hel en verdoemenis ons deel zijn.

 

Ja ik snap wel dat zij dit willen, uit een pot met Euro’s graaien tikt lekker aan op je Zwitserse bankrekening.

De hoge heren hebben geen boodschap aan het gewone volk, zij bepalen de koers en als die Euro heet dienen wij te volgen.

Dom als wij Nederlanders zijn, geloven wij dit soort lieden op hun blauwe ogen en worden wij systematisch kaalgeplukt, en van de ene crisis in de andere gestort.

Ja wij zijn goed af in de Euro zone. Gelukkig hebben wij het heel goed in Nederland,

zo goed dat het ons geen barst interesseerd dat we geplukt worden als plofkippen, aan een slachtlijn. Het natuurlijk ook veel belangrijker wat voor een mobiele telefoon je moet kiezen, of we maken ons druk over wat we aan moeten trekken.

Dat komt de overheid bijzonder goed uit, een volk waarvan je kunt oogsten zonder dat zij in opstand komen, wauw…. dat is toch zeker de natte droom van iedere dictator.

 

Maar ja als wij door krijgen in welke mallemolen wij terecht zijn gekomen, is het waarschijnlijk al veel te laat.

Dan kampen wij met torenhoge schuldenlasten en valt er niets meer uit te geven.

De verantwoordelijken zitten dan waarschijnlijk al schuddebuikend van het lachen,

op een mooi eiland onder palmboom.

Hard lachend om een volk wat zo dom was om alles te pikken van zijn leiders!

 

Laten we het echt zover komen? We moeten nu ingrijpen anders is het te laat.

Laat de graaiers maar een eigen staat op richten met die kl……Euro, dan nemen wij de Gulden wel weer terug. We weten het nu, het is goed, voor ons geen Euro.

Laten we in opstand komen en terug eisen wat van ons was, weg met de Zeuro weg met

de Zeuro leiders terug naar de oude valuta.

 

De econoom die dit heeft ontdekt maken we direct minister president en we gaan gewoon weer exporteren naar onze buurlanden, zoals we dit voor de Euro ook deden.

 

Wat zullen wij straks lekker Hollands Welvaren!

 

Eppo