30. jan, 2013

Tussen de Bielzen.

 

Kees is een man van midden 40 met een stevig postuur.

Hij is van het sportschooltype zonder ooit in een sportschool te zijn geweest.

Kees werkt bij Prorail, een fijne baan in de buitenlucht met voldoende lichaamsbeweging. Dit stond ooit in een wervingsfolder die op de middelbare school van Kees werd uitgedeeld. Prorail was toen nog gewoon Nederlandse Spoorwegen, een baan om trots op te zijn. Later toen het onderdeel waar Kees werkte Prorail ging heten werd alles anders. Prorail werd een z.g.n. echt bedrijf, we moeten winst gaan maken zei de chef van Kees, daar worden we allemaal beter van!

De Chef keek er gemaakt gelukkig bij toen hij dit aan Kees vertelde, dit kwam doordat hij media training had gehad, en had geleerd hoe een slechte boodschap verkocht kan worden. Kennelijk was de Chef geen goede leerling, want Kees had hem door.

 

Enige tijd later stond Kees ingedeeld bij een ploeg, voor het onderhoud, aan een traject tussen Utrecht en Amsterdam. Als ervaren rot wist Kees precies wat er allemaal moet gebeuren om een veilige treinreis te kunnen garanderen.

Maar alles ging anders de Chef van Kees vertelde dat zij voortaan een nieuwe lijst meekregen. Hierop stonden nog maar de helft van de onderhoudswerkzaamheden.

Dit was nodig want onderhoud is duur, dus dat doen we zo min mogelijk.

Aldus de boodschap van de Prorail Top aan de onderhouds mensen.

Kees kreeg er een soort van onderbuik gevoel bij toen ze aan het werk moesten.

Voor zijn gevoel was het werk nog helemaal niet af toe hij naar huis ging, vroeger moesten ze de nieuwe bouten in de rails extra nalopen of ze wel goed vast zaten.

Uit ervaring wist Kees dat dit er dan meestal nog een paar losse tussen zaten.

Kees ging naar huis met de wetenschap, dat er op het traject waar hij aan had gewerkt iets niet goed was, hij wist dat het de komende dagen helemaal mis kon gaan.

Hij kon er die nacht niet van slapen en belde de volgende ochtend zijn Chef op.

Maak je niet druk dat is jou verantwoording niet zei de Chef, en toch voelde het voor Kees wel of het zijn verantwoording was.

 

Kees kreeg steeds meer psychische problemen door de wetenschap, dat door het halve werk van Prorail mensen konden verongelukken.

Hij durft zelf niet meer met de trein ondanks zijn gratis jaarkaart.

De bedrijfs psycholoog zegt, het maakt niet uit dit zijn nieuwe regels, en degene die ze heeft bedacht weet waar hij het over heeft, vroeger werd er teveel aan onderhoud gedaan, en daarom denk jij nu dat dit niet goed is.

Kees was even gerustgesteld maar kon nog steeds niet slapen, hij draaide en woelde in bed en dacht maar aan die losse bouten, die ieder moment konden lostrillen.

Kees zit nog steeds thuis en kan niet meer werken, hij is geestelijk kapot, de druk van wat er mogelijk kan misgaan, en wat hij van zijn baas niet mag verhelpen, is hem fataal geworden.

Vandaag leest hij in de krant dat er een belangrijk inspectie rapport was blijven liggen in een la op het ministerie. Als de overheid zich niet verantwoordelijk voelt voor haar burgers, waarom voel ik mij dan wel verantwoordelijk ‘dacht Kees nog’?

Waarschijnlijk was Kees er nog 1 van de oude stempel, mensen die staan voor wat ze doen, en niet zoals van die valuta geile kantoormannetjes die alleen maar aan hun balans denken, en niks geven om hetgeen waarvoor ze zouden moeten staan.

 

Kees gaat als een gebroken man de Ziektewet in, een uitkering zal hij nooit krijgen.

Die krijg je alleen als je bijna dood bent. Arme Kees!

 

Eppo

29. jan, 2013

Het is niet eerlijk!

 

Ik kon de afgelopen nacht de slaap niet vatten, onze koningin treed af en een nieuwe koning treed aan.

Het houdt mij nogal bezig sinds gisteren avond.

Dat van die nieuwe koning en zo dat gekoof ik wel, maar ik heb gisteren een grote rechtsongelijkheid ontdekt. En ik weet niet zo goed hoe ik dit moet verwerken!

De rechtsongelijkheid die ik ontdekte was van een orde die ik maar heel moeilijk kan bevatten. Waarom, waarom, is het zo slecht geregeld? Ik heb geen idee!

 

Waar gaat dit over hoor ik u denken, dit gaat over het feit dat een vrouw van een nieuwe koning, wel koningin wordt, maar de man van een koningin nooit geen koning.

Dit is een aanslag op de emancipatie van een orde, daar lusten de honden geen brood van.

Hoe kan dit nou, mannen en vrouwen zijn toch gelijk in dit land, vele vrouwenbewegingen hebben gevochten als leeuwinnen om gelijke rechten te krijgen.

Mannen werden van hun troon gestoten, en uit de top posities van bedrijven verjaagd.

Als je niet uitkeek als man stond je voordat je het weet in het mannen hatende

maandblad Opzij.

Dolle Mina’s op de Dam, er is echt alles aan gedaan om de boel gelijk te krijgen.

Nu…. is alles weer terug bij af, een man naast een koningin is nooit een koning!

 

Zucht…..hoe heeft het zover kunnen komen, in het AD stond vandaag het “waarom” dit zo geregeld is. Een koningin is eigenlijk een koning, en dan zou het verwarrend zijn als de man naast de koningin een koning zou zijn, een koningin naast een koning kan dan weer wel, omdat een koning wel een koningin kan hebben.

Snapt u het nog? Ik niet het is gewoon een pure rechtsongelijkheid, Mina Kruzemans zou zich in haar graf omdraaien. En dat in deze tijd?

 

Maar ik ben kennelijk de enigste die zich hier druk over maakt!

Mensen maken zich druk over het feit, dat koninginnedag niet meer op 30 april wordt gevierd, ja lekker boeiend, mensen maken zich druk over niets dat blijkt wel weer.

Dit went wel weer, over een paar jaar weet je niet beter, en vieren we koningsdag op 27 april alsof het nooit anders was.

 

Maar de rechtsongelijkheid, dat is pas erg hoe kunnen mensen dit elkaar aandoen?

Ik kan er niet over uit, het moet gewoon worden veranderd!

Maar als ik er nog eens goed over nadenk, wanneer zal de dochter van onze koning op de troon komen? Het zou een wonder zijn als ik dat nog zou meemaken, voor mij maakt het allemaal niet zoveel uit, bedenk ik mij nu?

 

Maarrr…… we moeten er wel wat aan doen, dat zijn we verplicht aan onze kinderen!

 

Eppo

28. jan, 2013

Het is zover!

Vandaag kwam het nieuws dat onze koningin Beatrix gaat aftreden op 30 april 2013.

Hoewel er over dit nieuws al enige tijd werd gespeculeerd komt het toch nog onverwachts.

Tja onze koningin, toch een vrouw om groot respect voor te hebben, ze heeft veel voor Nederland gedaan, en ze verdient het om het rustiger aan te gaan doen.

Onze Kroonprins Willem Alexander gaat haar opvolgen, en Maxima wordt onze koningin.

Vanaf dat moment heeft Nederland echt wel de mooiste koningin van de wereld!

Ik denk dat zij het goed gaan doen en Nederland goed zullen vertegenwoordigen.

 

De inhuldiging op 30 april a.s. zal waarschijnlijk een dag worden om nooit meer te vergeten. We krijgen weer het gedoe of de ouders van Maxima mogen komen of niet.

Persoonlijk vind ik dat ze gewoon moeten komen op deze dag, ze zijn toch de ouders van onze aanstaande koningin? Wij Nederlanders moeten niet proberen om Roomser te zijn als de Paus, in Indonesie hebben wij tenslotte ook het nodige aangericht.

In Argentinie springen de mensen alleen nog met een parachute uit het vliegtuig en vrijwillig, dus daar hoeven we ons niet meer druk over te maken.

Je moet nou eenmaal soms een streep onder een verleden zetten hoe hard dit ook klinkt.

De doden komen er niet mee terug als we blijven omzien in wrok.

 

Koningsdag heet voortaan onze nationale feestdag, dat is toch geweldig!

Mijn hele leven brak ik mijn tong over het woord Koninginnedag, Koningsdag klinkt toch veel beter, en is gemakkelijker om te schrijven, iets wat in de inburgeringscursus het aantal geslaagden flink omhoog zal stuwen.

Het heeft alleen maar voordelen, voor ons bedrijfsleven bijvoorbeeld.

In gedachten zie ik nieuwe merken als Koningsbier en Maxima ontbijtkoek de revue al passeren, wat dacht u van Alex, alleen als tie ijs en ijs koud is!

Zonnige tijden komen eraan en onze economie zal weer enorm gaan opbloeien!

Wat dacht u ervan als we de banden met Argentinie eens flink gingen aanhalen?

Prachtig land om op vakantie te gaan, als Nederlander kun je er straks zonder paspoort naar toe. Van die grote Argentijnse biefstukken zullen onze borden versieren, lekker met Mendoza wijn, voor de spijsvertering dansen we nog een beetje de Tango, en compleet is het feest!

 

Het wordt een koninklijk voorjaar dat is zeker, laten we hopen dat het mooi weer is!

 

Eppo

27. jan, 2013

Winst pakker!

 

De titel van deze blog doet je bijna geloven, dat ik een commercial ga schrijven voor een bekende supermarkt keten. Niets is minder waar, en dat is maar beter ook, ik zou het als reclame maker niet al te goed doen vrees ik.

Dit bericht gaat over die arme ondernemer uit het Noordhollandse Sint Pancras, die zo dom was om een envelop met € 60.000,00 op het dak van zijn auto te laten liggen.

Enige tijd later ging zijn vrouw weg met de auto en is de envelop van het dak afgewaaid.

De enveloppe bevat 120 biljetten van € 500,00, en is op een bepaalde rotonde van het dak van de auto afgewaaid. Detail was dat de ondernemer op zondagavond had besloten, om de rijkelijk gevulde enveloppe alvast in zijn auto neer te leggen. Om op maandag niet te kunnen vergeten, om het geld naar de bank te brengen.

 

Kom nou eens op zeg! Leuk sprookje, wellicht verzonnen door het Noordhollands Dagblad zelf?

Is het al zo erg dat je zelf nieuws moet creëren om de krant vol te krijgen?

 

Laten we de gebeurtenissen eens op een rijtje zetten.

De ondernemer bedenkt op zondagavond, dat hij een enveloppe met € 60.000,00 alvast in zijn auto moet gaan leggen? Wie doet dat nou? Zoveel geld een nacht in een auto laten liggen, dat doet niemand toch?

Een enveloppe met 120 biljetten van € 500,00 wie heeft er wel eens een briefje van 500 in zijn handen gehad? En dan zoveel in één enveloppe?

Ik zie het al voor mij, de ondernemer besluit op een dag dat hij uit zijn wekelijkse ondernemers kas, de briefjes van 500 apart houd en opspaart.

Net zoals mensen wel eens doen met 2 euro stukken!

 

Dan nog het feit dat de ondernemer kennelijk wist te vertellen, dat de enveloppe er vermoedelijk, op een bepaalde plaats moest zijn afgewaaid, ja hoor natuurlijk de enveloppe was voorgeprogrammeerd, om precies daar van het dak af te vallen!

Tjonge jonge wie gelooft dat nou!

Dan ook nog het detail dat de goede spaarder al 15 jaar lang briefjes van € 500,00 spaarde, waarvoor? Zwart geld? En dan opeens naar de bank gaan? Als het wit geld zou zijn geweest, had de ondernemer echt wel het geld direct op de bank gezet.

Om dan met een zak geld opeens naar een bank te gaan? Dat is wat ze noemen een ongebruikelijke transactie, die de bank moet melden met alle gevolgen van dien.

Het verhaal rammelt aan alle kanten in mijn optiek, maar ik kan er natuurlijk volledig naast zitten?

 

Het vervolg van dit verhaal was volgens de krant, dat een aantal schatgravers op zoek gingen naar de enveloppe, er was een beloning uitgeloofd van € 10.000,00 voor de eerlijke vinder.

Ik hoop voor het Noordhollands Dagblad, dat niet een of andere crimineel achtervolgd door politie, zijn buit daar heeft gedumpt, in de vorm van een enveloppe met geld.

Dan mogen ze ook nog € 10.000,00 betalen, ach ja, die kunnen ze dan weer uit de enveloppe halen! Dat wel natuurlijk!

 

Mensen gewapend met harken struinen de bermen af, zo stond er in de krant te lezen, als dat echt waar is, dan ben je er mooi ingetuind?

 

Al met al wel een mooi verhaal met volgens mij maar één bedoeling.

Om de mensen weer in beweging te krijgen! Dat is in ieder geval gelukt!

 

Eppo

 

PS De euro bestaat nog geeneens 15 jaar!!!

26. jan, 2013

Hij die toch gelijk had!

In Engeland heeft een jonge Moslim man, een voorwaardelijke straf gekregen voor het verkrachten van een 13 jarig meisje.

In zijn verweer vertelde de jongeman dat hij op de Islamitische school had geleerd,

dat vrouwen waardeloos zijn als mens. Aha vandaar de lichte straf natuurlijk!

Het is in Engeland zover! Ze zijn de baas!

“Hij die toch gelijk had” heeft ons middels een film en vele waarschuwingen á publiek al jarenlang de Islamitisering bekritiseerd.

En nu blijkt dat hij gelijk heeft, ze nemen het van ons over.

Nu blijkt dat als je de Islam aanhangt, je in Engeland gewoon een 13 jarig meisje kunt verkrachten, zonder dat je ervoor wordt gestraft.

Als het in Groot Brittanië nu al zo erg is, gaan andere landen binnenkort volgen en wordt onze grootste angst bewaarheid.

Waarschijnlijk heeft de firma Blokker al een hele grote voorraad bidmatjes in hun pakhuizen liggen, die we straks allemaal nodig zullen hebben.

Je moet natuurlijk niet denken dat je straks niet hoeft te bidden, want dan weet de religieuze politie wel raad met je.

Alle grote modezaken hebben waarschijnlijk ook stiekum hun pakhuizen gevuld met Boerka’s en sluierwerk. Zonder sluier en schriftelijke toestemming van je man kom je als vrouw niet meer buiten.

Sharia zal ons deel zijn, dit hebben we te danken aan het feit dat we altijd zo laks zijn geweest en we niet hebben geluisterd naar “hij die toch gelijk had”.

Weg vrijheid, weg varkensvlees en alcohol, dit zal voorgoed verleden tijd zijn.

Welkom Halal vlees en waterpijp! Couscous en Kebab zal ons deel zijn.

Op vrijdag middag niet naar het werk maar naar de Moskee, op je knieen met het gelaat richting het Oosten.

Wee je gebeente als je niet gaat, de religieuze politie zal je publiekelijk afranselen om er voor te zorgen dat je een ware Moslim wordt.

“Hij die toch gelijk had”zal waarschijnlijk al naar Israel zijn gevlucht als het zover is,

om van daaruit zijn boodschap te verkondigen.

Maar voor ons is het te laat, we zullen ware Islamisten moeten worden of we willen of niet. De grootste cultuuromslag sinds de Middeleeuwen gaat plaatsvinden.

 

Engeland zal nu in rep en roer zijn, vanwege het slappe vonnis van de rechtbank.

Ik ben benieuwd of de rechter zijn naam een Arabisch tintje heeft?

Dat zou een heleboel verklaren.

Een klap in het gezicht van het slachtoffer dat zijn weerga niet kent, maar een opsteker voor de Islamieten in wat voortaan Great Islamitain heet.

“Hij die toch gelijk had” schudt zijn blonde manen en wijst met zijn vinger naar

onze overheid.

‘Kijk wat je hebt gedaan’ hoor ik hem in gedachten zeggen, maar het is te laat,

veel te laat.

Met pijn in mijn getergde knieen kom ik uit de Moskee gelopen, langs het plein waar nog steeds een dode overspelige vrouw ligt onder een grote hoop stenen. De overspelige man gaat vrijuit want hij was verleidt, en kon er helemaal niets aan doen.

Welkom in Halederland zou heet ons land voortaan.

Gelukkig kauw ik tijdens het schrijven van deze blog nog op mijn broodje ham, het is nog niet zover. “Hij die toch gelijk had” heeft het gelijk nog niet.

 

Maar als het zover komt doe ik niet echt mee dat weet ik heel zeker!

 

Eppo