31. dec, 2012

Zorg schuifjes

De eindejaarscampagnes van de zorgverzekeraars zijn zo goed als ten einde.

De haren rijzen mij ten berge als ik zie wat er voor een wanproducten in de markt zijn.

Er kwamen reclames voorbij, waarin het als de gewoonste zaak van de wereld wordt gezien, als je gedurende het jaar je modules in je zorgverzekering aan en uit kunt zetten.

 

Hoezo aan en uit?

 

Weg met het laatste beetje collectiviteitsgevoel onder de Nederlanders, het is kennelijk de bedoeling dat we net zo worden als de USA hetgeen volgens mij betekend de Verenigde staten van de Autisten. Lekker iedereen in zijn eigen wereldje laten leven en geen oog meer hebben voor het belang van je medemens.

Wat kan het mij nu schelen of ik in mijn zorgpolis kraamzorg hebt wat ik niet gebruik! Door er toch een klein beetje aan te betalen kan het voor jonge aankomende gezinnen tegen een redelijke prijs worden aangeboden.

Als tegenprestatie betalen jonge mensen weer een beetje mee aan mijn hoger medicijnen gebruik, en zo hebben we allemaal profijt van ons collectieve gedachten goed.

 

Als we sommige zorgverzekeraars moeten geloven zijn Zorg Schuifjes de ideale oplossing. Heb je iets niet nodig zet het uit, en betaal er niet voor, scheelt je weer geld.

Tenminste dat maken ze ons wijs, als we dit maar lang genoeg volhouden, en we op deze manier gaan besparen, wordt andere zorg juist weer veel duurder en zal er een scheefgroei onstaan in de financiële huishouding van de verzekeraars, ten opzichte van de door hun te vergoeden zorg.

Hoe werkt dit dan? Stel de vergrijzing zet door en de oudjes zetten allemaal hun schuifje kraamzorg uit. Dan moeten jonge gezinnen diep in hun buidel tasten om kraamhulp te krijgen omdat er geen financieel draagvlak meer voor is. De oudjes betalen immers niet meer mee.

 

De hele zorgverzekering bevindt zich toch al op een hellend vlak, omdat het collectieve draagvlak van alle burgers, die hun geld in 1 pot storten totaal weg, is door de vercommercialisering van het product zorg.

Als we nu in deze potjes ook nog gaan schuiven zal het systeem nog sneller afbrokkelen als het nu al doet.

 

Onze overheid moet zijn verantwoording nemen en zorgen dat iedereen naar draagkracht

in 1 pot betaald via onze belastingdienst.

Bied een goede basisvoorziening aan en als je dan toch iets extra’s wil betaal er dan ook maar voor, dit wordt nu ook al gedaan door mensen met een ruim gevulde portemonnee.

 

Over een paar uurtjes is het 2013 en als we dit volgend jaar zouden kunnen bereiken, dan stel je pas echt wat voor als beschaafd land.

 

Een beschaafd land heeft tenslotte goede voorzieningen voor zijn burgers!

 

Eppo

30. dec, 2012

Carnibollen

Vandaag bereikte mij een bericht over een nieuw recept voor oliebollen.

Deze waren al dan niet geheel zo bedoeld, gevuld met kleine stukjes vlees, welke afkomstig waren van meelwormen.

Deze z.g.n. Carnibollen waren kennelijk een groot succes gezien de verkochte aantallen.

Een Friese muziekvereniging heeft 4500 Carnibollen verkocht.

 

De meelworm is een klein beestje dat zich graag lekker volvreet met meel, voordat hij in een grote dikke zwarte bromvlieg veranderd.

Omdat esthetisch verantwoord vlees tegenwoordig een must is, mag het een goede stap in de richting worden genoemd, om de mensen alvast een dergelijke verrassing voor te houden middels onze nationale trots, de oliebol.

Het schijnt best een lekkernij te zijn de meelworm, omdat hij alleen meel eet en veel zetmeel bevat laat deze kleine kriebelaar zich gemakkelijk in allerlei

gerechten verwerken.

 

De Friese vereniging was er niet echt op uit om mensen insecten te laten eten, maar onbedoeld hebben zij toch een trend gezet.

In 2013 gaan de mensen meer insecten eten, lekker sprinkhaan sate of een cocktail met meelwormen i.p.v. garnalen, heerlijke spinnensoep of knapperige kakkerlakken stoofpot.

 

Als mensen meer insecten gaan eten raken we verlost van die kleine lastposten, die ons steeds proberen te steken, en op de lange duur zal de evolutie ervoor zorgen dat mensen een groene huid krijgen en een uitrolbare tong van 45 cm.

 

Insecten eten wie bedenkt er nu zoiets? Natuurlijk gaan we dit niet doen, ik moet al kokhalzen als ik in de zomer tijdens het fietsen onbedoeld, een hap muggen neem, als ik toevalllig door een zwerm heen fiets.

Wie heeft bedacht dat mensen Insectivoren moeten worden, is wat mij betreft compleet van het padje af.

De gedachte dat ik sprinkhanen al dan niet in chocolade gedompeld, in mijn mond moet stoppen doet mij al gruwelen, in gedachten voel ik de pootjes van het diertje mijn gehemelte betasten, en blijft hij door de weerhaakjes van zijn voelsprieten in mijn keel hangen, waardoor een akelig gevoel van misselijkheid zich meester van mij maakt.

 

Brrrr ik moet er niet aan denken, ik blijf gewoon vlees eten, vlees gewoon mooi voorverpakt uit de supermarkt of slagerij, zodat ik niet wordt geconfronteerd met het feit dat vlees afkomstig is van een doodgemaakt dier.

Natuurlijk weet ik wel dat een karbonade van een varken komt, ik wil er alleen niet steeds aan moeten denken.

Het doodmaken en uitbenen laat ik dan ook graag over aan de professionals van de

vleesverwerkende industrie.

 

Mijn motto voor 2013 is dan ook gewoon lekker eten en geen culinaire uitstapjes die verwijzen naar een leven als een kikker.

 

Eppo

29. dec, 2012

We are the Champignons

Deze week is uitgekomen dat Nederlandse Champignon kwekers zich massaal schuldig maken aan slavendrijverij.

Nederland heeft in het verleden altijd een reputatie op gehouden als mensenhandelaar,

maar dat gebeurde in lang vervlogen tijden.

Tenminste dat dacht ik altijd, niets is minder waar, tegenwoordig worden Oosteuropese gastarbeiders onder erbarmelijke omstandigheden te werk gesteld in Champignon kwekerijen. Champignons, u weet wel die vriendelijke kleine witte steeltjes met dito hoedje erop.

Nooit geweten dat er in duistere donkere schuren, slavendrijvers met de zweep in de hand er lustig op los slaan, op de arme blote ruggen van onze gastarbeiders.

Ik zie voor mij uitgemergelde mannen en vrouwen, die etmalen lang zonder enige rust achter elkaar door moeten werken zonder enige vorm van menswaardigheid.

 

Niets bleek minder waar toen ik afgelopen week, in het tv programma Man Bijt Hond

een item zag over dit onderwerp. Het tv programma had wat kerstgeschenken opgehaald bij de plaatselijke middenstanders, en deelde deze uit aan kerkgangers die naar een speciale slavendienst waren gekomen.

Toen de slaven vanuit de kerk naar buiten kwamen verwachtte ik, strompelende mensen die met gezichten verwrongen van de pijn, op hun knieen naar buiten zouden kruipen.

Nee hoor het viel best mee, vrolijk lachende mensen die de actie van Man Bijt Hond best konden waarderen, geen spoor van ellende te zien, en al helemaal niets te zien van de lichamelijke mishandeling waar slavernij toch om bekend staat.

 

Wat is er dan toch mis? Het gaat zoals gewoonlijk weer eens om geld, sommige kwekers betalen veel te weinig, en geven boetes voor te laat komen, echte Hollandse krenterigheid dus, oogluikend toegestaan door plaatselijke overheden.

Een ander programma Keuringsdienst van Waarde heeft dit terecht aan de kaak gesteld.

Gelijk duikt er weer een ander fenomeen op, het “Keurmerk” in dit geval slaafvrije Champignons genaamd. Iedere keer weer sta ik versteld van de snelheid waarmee sommige mensen brood zien in dit soort misstanden.

Maak jezelf keurmeester en plak een sticker op “slaafvrij” geplukte

doosjes Champignons.

Uiteraard vraag je een bescheiden bedrag per doosje, en zowaar, je hebt voor jezelf een baantje gecreëerd waar Ad Melkert jaloers op zou zijn.

 

Zouden we dit soort dingen expres in scene zetten? Misschien is het een manier om Champignons weer eens als delicatesse, onder de aandacht van de burgers te brengen?

Misschien is het allemaal niet waar, en worden Champignons geplukt door lachende Oosteuropese gastarbeiders, die lachen om het feit dat Nederlanders zo gemakkelijk voor de gek te houden zijn?

 

We zullen het nooit weten vermoed ik, laten we maar op de integriteit van de

journalisten vertrouwen.

 

Misschien blijkt ooit dat het ogenschijnlijk lage loon van de arbeiders een fortuin was in het land van herkomst!

 

Eppo

 

26. dec, 2012

Beroeps Demonen

Wat een bericht, een VVD raadslid van de gemeente Amsterdam, wil af van 2e kerstdag en 2e paasdag, aldus een twitterbericht van deze goede man.

Als ik zoiets lees, denk je toch echt bij jezelf heeft een gemeenteraadslid van de Amsterdamse gemeenteraad geen andere zorgen?

Hij wil dan weliswaar de vrije dagen compenseren zegt hij, maar die truck kennen we al.

Schaf iets af en compenseer het een of twee keer en dan nooit meer, want iedereen is er dan aan gewend.

Weg 2e paas en kerstdagen, geen vrij meer om lekker te flaneren langs de meubelboulevards in den lande, nooit meer lekker uitwaaien op het strand op 2e kerst of paasdag en ga zo maar door.

 

Ik noem mensen die iets roepen om het roepen beroeps demonen.

Deze demonen zorgen er voor dat goede dingen die het algemeen belang dienen worden kapotgemaakt, en de slechte dingen worden groot gemaakt.

Deze slechte dingen dienen meestal ter zakkenvulling van bepaalde lieden in onze maatschappij, die toch al last hebben van financieel uitpuilende zakken die bijna uitscheuren, onder het gewicht van het vele geld, dat zich in de betreffende broekzakken bevindt.

De gemiddelde Nederlander heeft alleen maar last van de demonen, die het hebben voorzien op onze benefits.

 

De Beroeps Demonen zijn vaak lieden die zich als flinke klodder snot een pad glibberen, door gemeenteraden en het bedrijfsleven. Kleverig als ze zijn plakt deze groene massa zich vast aan een welgesteld persoon, om deze vervolgens te voorzien van vele voordeeltjes, om er daarna zelf ook beter van te kunnen worden.

Deze welgestelden kunnen vaak snode plannen doorvoeren zonder last te hebben van allerlei regeltjes, en de klodder snot, ik bedoel de Beroeps Demoon gaat er met een dikgevulde envelop vandoor.

 

Dit is zaken doen ten top en zo gaat het al sinds de middeleeuwen!

Helaas hebben we niet veel geleerd sinds die tijd, op zich ook niet zo vreemd zolang de mens met hebzucht besmet blijft, zal het niet veel beter worden in de toekomst.

 

Misschien kunnen we de demonen nog eens in de ban doen, maar ik vrees dat de geestelijke beperking van de mens dit behoorlijk in de weg staat.

Als wij als mens de geestelijke beperking van het niets gunnen aan een ander,

niet kunnen genezen, zal dit ons altijd parten blijven spelen.

Er zal dan ook altijd ergens oorlog zijn, en we zijn verder weg van echte beschaving

dan ooit.

 

Misschien zien we nog eens het licht of worden er door de evolutie in toekomst mensen geboren, die in staat zullen zijn om de Beroeps Demoon in de ban te doen.

 

Dat zou pas echt beschaafd zijn!

 

 

Eppo

 

25. dec, 2012

Kerst gereutel

Kerst wat is het eigenlijk, voor de een religieus feest voor de ander een volksfeest met tenminste 2 vrije dagen.

Waarom is Kerst zo belangrijk voor ons? De religieuzen weten hier wel een antwoord op. Maar de mensen die dit niet aanhangen, weten eigenlijk vaak niet wat Kerst nu precies inhoud.

Is dat erg welnee, wij mensen hebben toch al de neiging om overal betekenissen en voorwaarden aan te koppelen. Dit doen we al sinds de oudheid.

Kerst zou eigenlijk een feest moeten zijn zonder voorwaarden of betekenissen, wat zou het mooi zijn om gewoon een feest te vieren gewoon, omdat we er zin in hebben?

 

De koningin had ook weer een toespraak waarin ze ons aanspoord tot geloof hoop en liefde, het eerste woord geloof, deel ik niet zo omdat ik persoonlijk niet geloof.

Ik denk liever zelf na.

Hoop en liefde is altijd goed.

 

Voor de rest gaan de Kerstdagen gewoon voorbij met regen buiten, en iedereen zit warm binnen gezellig bij de centrale verwarming.

Overmorgen is het weer voorbij en loopt het jaar ten einde, na het vieren van Oud en Nieuw kan alle kerstversiering weer worden opgeruimd en gaan we weer over tot de orde van de dag.

 

Wat gaat 2013 ons brengen? Wat maakt het uit, het zal niet veel anders zijn als nu.

Onze onheilsprofeten zeggen dat het nog slechter wordt als in 2012, het zou kunnen maar wat is slecht? Zolang je te eten hebt, en een dak boven je hoofd heb je het niet echt slecht. Hoewel sommigen dat in deze consumptie maatschappij, niet met mij eens zullen zijn. Voor veel mensen is het al een ramp als je niet de nieuwste mobiele telefoon kunt kopen en als je niet naar een ver land op vakantie kunt.

 

Eind 2012, de zorgverzekeraars hebben hun jaarlijkse stoelendans weer gehad.

En hebben hun nieuwe clienten die denken dat ze nu toch super echt voordeel hebben behaald, weer verwelkomt.

Ieder jaar hetzelfde ritueel, de zoveelste top duizend aller tijden op de radio, en allerlei terugblikken op allerlei gebied.

 

In 2013 voorspel ik in ieder geval weer dezelfde eindejaarsrituelen.

 

Wat zou het toch eens mooi zijn als de dingen volgend jaar nu eens anders zouden gaan, maar dat gaat niet gebeuren gewoonte dieren als wij zijn.

Wij houden wel van rituelen dus gaat alles gewoon door zoals we dit nu gewend zijn.

 

In ieder geval verwacht ik dat er weer het nodige zal gebeuren om over te schrijven.

Dat is een zekerheid die staat als een huis.

 

Eppo

 🙂