24. dec, 2012

Christmas Perfection

Het is bijna Kerst gelukkig zou ik bijna zeggen, het geld is uitgegeven de winkels zijn weer leeg, de kasten gevuld het ideale Kerstgevoel komt langzaam over ons.

We kunnen weer voldaan zijn en ons opmaken voor de perfecte kerstdagen.

 

Wat zijn perfecte Kerstdagen? Dat is natuurlijk voor iedereen anders, voor de een is dat een gezellig samenzijn met de familie, voor de ander is dat, je vol vreten bij de kerstboom. Of natuurlijk gewoon lekker allebei.

Perfecte Kerstdagen zijn er zeker niet voor de mensen in Syrie, het land waar een of andere achterlijke gladiool meent de halve zo niet hele bevolking te moeten uitmoorden.

Misschien dat in het nieuwe jaar de Arabische wereld haar verantwoording gaat nemen, en het huidige regime in Syrie gaat afzetten.

 

Perfecte Kerst wordt het ook niet voor de familie van de 2 omgekomen brandweerlieden uit New York, zij zien hun dierbaren niet meer levend terug. Dit alleen door toedoen van de Amerikaanse overheid die het verdomd om het wapenbezit aan te pakken.

Ach ja wat verwacht je ook van een samenleving, waarin je ook ontslagen kan worden als je baas je te sexy vind.

 

Perfecte Kerst wordt het wel voor de tramconducteurs die voortaan steekwerende vesten mogen dragen, om in ieder geval wel levend thuis te komen na hun werk.

Misschien moeten we eens nadenken over maatregelen, om notiore stekers te weren uit onze trams. In gedachten zie ik dit soort lieden als straf vastgeketend aan een tram, meegesleurd worden over de tramrails, lustig heen en weer zwierend, en af en toe een stoeprand rakend als de tram een bocht neemt.

 

Geen perfecte Kerst wordt het voor een stel ezels, “nee dit gaat niet over onze regering” maar over een ezelopvang in Blaricum, alwaar een stel onverlaten het geld hebben gestolen, dat bestemd was voor de aanschaf van hooi en stro.

Wie steelt er nu van ezels? Misschien een andere ezel?

 

De beursgoeroes wensen ons kennelijk geen perfecte Kerst toe, de een is nog pessimistischer als de ander, volgens hen wordt het een zwaar jaar in 2013.

Ach het is maar geld, we kunnen best met wat minder winst toe.

We moeten ons vooral niet weer de crisis in laten praten door deze zogenaamde deskundigen.

 

Perfecte Kerst bestaat eigenlijk niet het is maar wat je er zelf van maakt.

 

Ik wens een ieder hele fijne perfecte Kerstdagen toe en maak er wat van!

 

Eppo

 

24. dec, 2012

Allersaaist

Waar zal ik het in deze blog nu weer eens over hebben?

Vandaag was het wat gekke dingen betreft best een saaie dag, eerst het bericht dat in veel gemeenten gezochte criminelen een uitkering krijgen.

Lijkt mij vrij logisch want zolang je niet gevonden wordt, moet je toch ergens van rond zien te komen. Best een saai bericht op zich, ware het niet dat sommige politieke partijen willen dat onterecht uitgekeerd geld, door de crimineel moet worden terugbetaald.

Van welke planeet komen de mensen die dit vinden? Een crimineel die iets terug gaat betalen? Ik moet de eerste nog tegenkomen!

 

Wat ook zo’n saai bericht was dat onze Kroonprins met zijn gezin kerst viert in Argentinie. Lijkt mij heel logisch toch? Zijn vrouw komt daar vandaan.

Ik vind dit geen nieuws, het is heel verleidelijk om zoiets te roepen van, “als ze maar niet met Transavia vliegen” maar dat zou heel flauw zijn natuurlijk.

Het ging tenslotte helemaal niet om de maatschappij Transavia maar om een ex werknemer, die in dienst van, met open boordluik boven zee, mensen onvrijwillige parachute sprongen liet maken, zonder parachute.

Nee hoor het is een saai bericht laat dit maar zo blijven.

 

Ook saai, is het bericht dat de wereld niet is vergaan, dit tot groot ongenoegen van vele onheilsprofeten die hun hele wereld in elkaar zien storten.

Zo ook een streng gelovige Veluwnaar die een reddingsboot had gekocht, met plek voor 50 mensen.

Ik denk man vrouw en 48 kinderen, dit schip was gekocht om de zondvloed te overleven.

Helaas kwam onze lieve heer zijn belofte niet na, en nu zit hij ermee, wat moet je met een dergelijk vaartuig op de Veluwe, misschien een leuke caravan van maken? 

 

Onze saaiste staatssecretaris ooit heeft een veel jongere vriendin.

Nou en, deze oersaaie CDA politicus uit het Groningse lust een groen blaadje!

Het maakt kennelijk niet uit wat deze man doet, hij doet het nooit goed. Toen hij nog staatssecretaris was, en hij een mooi gebaar deed richting een vluchtelingetje, door hem mee te willen nemen naar het voetbal, was het ook weer niet goed!

Misschien kwam dit door de opmerking van, “neem je pleegmoeder ook maar mee hoor”.

Kennelijk zat die qua leeftijd in zijn doelgroep??

 

Soms is het leven gewoon saai en dan vraag ik mij af waarom?

Kennelijk zijn wij al zo gewend aan turbulentie in ons leven dat we doodeenvoudig niet meer zonder kunnen. We willen altijd iets meemaken anders is het leven saai.

 

Ik sluit deze saaie blog af met de kreet, hij die niet saai door het leven kan wordt nooit en ten nimmer een echte man. Ik heb voor man gekozen omdat dit rijmt, als je voor vrouw kiest rijmt het niet meer……………nu wordt ik pas echt saai!

 

Eppo

22. dec, 2012

Witte boorden echte liefde

Vandaag las ik in de media weer een mooi staaltje van witte boorden criminaliteit.

De commissie die het onderzoek heeft gedaan naar het wel en wee van het onstaan van de rellen in het Groningse Haren heeft de maatschappij 4 ton in euro’s gekost.

De schade die de relschoppers hadden aangebracht was een slordige 2,5 ton.

 

Totale schade komt dus neer op 6,5 ton in euro’s uitgedrukt.

 

Het is inmiddels wel duidelijk wie hier de grootste schade veroorzaker is, hoe verrassend, de overheid zelf.

Natuurlijk is het plegen van geweld en vernielingen totaal verachtelijk en dit moet zwaar worden bestraft. Maar het kan toch niet zo zijn dat een onderzoek commissie zelf een enorm bedrag opstrijkt voor een dergelijk onderzoek.

Dit is buiten proportioneel, ik denk dat het onderzoek zelf vele duizenden euro’s minder heeft gekost als er is begroot.

 

Zolang we dit soort witteboorden criminaliteit toestaan als samenleving, kunnen we roepen wat we willen maar zullen we ten alle tijden veel kostbaar geld verspillen.

Je vind dit soort WIBOCRI zoals van Kooten en de Bie deze vorm van criminaliteit destijds noemden overal terug in onze samenleving.

Overal waar er maar iets te onderzoeken, te redden of te helpen valt zie je personen opstaan die brood zien in andermans ellende.

Deze personen werpen zich op als weldoeners, maar in plaats van dit voor een bescheiden bedrag aan onkosten te doen, strijken ze enorme bedragen op waardoor er uiteindelijk minder overblijft voor het goede doel zelf.

Deze vorm van WIBOCRI is natuurlijk vreselijk en verdient eigenlijk een hogere strafmaat als de relschoppers van Haren moeten krijgen. Maar nee hoor ze kunnen vaak gewoon hun gang gaan en doen wat ze willen. Het enigste waar voor op moeten passen is dat ze geen politici in diskrediet brengen anders worden ze alsnog “ter glorie van” aan de schandpaal genageld.

 

Hoe komt dit nu toch?

Het is eigenlijk heel eenvoudig ook wij zijn onderdeel van de natuur.

In deze natuur geld het recht van de sterkste, dat betekend dat het doodeenvoudig niet anders kan.

Degene die niets te maken hebben met deze misstanden roepen ach en wee, maar als we zelf de kans krijgen om ons te verrijken doen we gewoon mee of we dit nu willen of niet, de natuur wint het altijd.

 

Zolang we als mens niet in staat zijn om onze hebzucht onder controle te krijgen zal het altijd zo zijn dat er dit soort misstanden ontstaan.

 

Een mooie kerstgedachte is denk ik, “als we in staat zijn om onszelf te dwingen om meer voor elkaar over te hebben, krijgen we een hele mooie wereld en worden we allemaal gelukkiger”.

 

Eppo

 

 

21. dec, 2012

Zorg gezever

Het was vandaag weer zover, een bericht in het nieuws dat Cardiologen van verschillende ziekenhuizen niet met elkaar kunnen samenwerken.

Patienten lopen hierdoor onnodig gevaar, en er is uiteraard weer een meldpunt bijgekomen.

Ik begrijp de consternatie niet zo heel goed, een aantal jaren geleden moest er zonodig

marktwerking in de Nederlandse zorg worden ingebracht, dit zou veel geld besparen en alles zou betaalbaar blijven. Nu zijn we verbaasd dat Cardiologen niet met elkaar willen samenwerken, waarom zo verbaasd geen idee?

Door de marktwerking zijn doctoren en chirurgen op allerlei gebied concurrenten van elkaar geworden, dan ga je niet samenwerken! Een concurrent probeer je van de markt te duwen. Dat is rechts politiek gedachte goed, als je maar winst maakt en concurreert komt alles goed.

De Cardiologen moeten met aanbiedingen komen prijspakkers, een keer dotteren 2e keer gratis. 3 Pacemakers halen 2 betalen.

Neem nu uw Bypass met 10% korting, nu met gratis extra bloedtransfusie!

 

Zo hoort het, een beetje zorgbedrijf neemt een reclamebureau in de arm en laat een tv commercial maken.

Ik zie het al voor mij, een man loopt op straat en krijgt een hartaanval, en gaat in een ambulance, daarna als hij het ziekenhuis in wordt gereden krijgt hij confetti en slingers over zijn bed heen gegooid. Wat blijkt, hij is de 100.000 ste klant.

Blij gaat de man naar de operatiekamer want hij wordt gratis geopereerd.

Gratis behandelingen nu alleen in ons ziekenhuis! Mooie slogan!

 

Natuurlijk is dit aangedikt, maar we moeten ons toch maar eens realiseren, dat we met ons huidige verwerpelijke zorgsysteem op de goede weg zijn om dit niveau te halen.

Zolang onze overheid zijn verantwoording niet wil nemen, wordt zorg duur en onbereikbaar voor grote groepen mensen in de nabije toekomst.

 

De idioot die heeft bedacht dat zorg in de vrije markt thuishoort, had waarschijnlijk te veel hersenen in een te klein hoofd, het door deze beknelling onstane hersenletsel heeft ervoor gezorgd dat we nu aankomend jaar al met 350 euro eigen risico zitten, artsen die niet willen samenwerken, ziekenhuizen die er een zootje van maken en ga zo maar door!

Deze megalomane randdebiel kon niet bedenken dat artsen liever doktertje spelen in plaats van ondernemertje. Hij kon natuurlijk ook niet voorzien dat het product zorg bij uitstek niet geschikt is voor de vrije markt, dit omdat het een doodgewone levensbehoefte is.

Deze wijsheden leer je niet tijdens je studie economie dat is wel duidelijk.

 

Hoe nu verder? Zolang we de zorg aan winst en verlies rekeningen koppelen, zal het eigen risico naar ongekende hoogte stijgen evenals de premies, de uitkeringen worden slechter en mensen gaan niet meer naar de dokter omdat ze het niet meer kunnen betalen.

 

Misschien moeten we toch maar eens een keer goed gaan nadenken op wie we gaan stemmen de volgende keer!

 

Eppo

 

18. dec, 2012

De Zegeningen

Het is gewoon niet te geloven, maar het is echt waar, bier is niet de oorzaak van een bierbuik. Gerenomeerde onderzoekers hebben dit vastgesteld door middel van een grootschalig onderzoek. Dit is toch een ware Zegening!

Het is geweldig nieuws voor bierliefhebbers zoals ik er zelf ook graag een mag zijn.

Het is toch fantastisch dat we voortaan een biertje kunnen drinken, zonder ons schuldig te voelen over de toename van onze buikomvang.

Hele volkstammen met brave huisvaders die verketterd werden door hun directe omgeving, alleen maar omdat ze af en toe een biertje drinken, gaan voortaan dansend als elfjes door het leven, vanwege de zware last die van hun schouders is gevallen.

 

De volgende Zegening komt vanuit een gemeente in het Noorden van Noordholland.

Er moest nieuw personeel bijkomen, een of andere ambtenaar heeft bedacht, laten we een sollicitatie procedure opstarten middels het Voice of Holland systeem!

Daar vraag ik je toch! Zijn ze helemaal gek geworden?

“Voice of Holland” personeels functionarissen die met hun rug naar sollicitanten

toe zitten, en zich pas omdraaien voor degene die het beste verhaal heeft.

In gedachten zie ik aankomend personeel op een podium staan, starend naar de ruggen van hun toekomstige werkgevers.

Ze beginnen hun verhaal, en als dat nu maar goed genoeg is, zal er vast iemand zijn die zich omdraait. Stel, je komt voor die leuke baan als receptioniste op het gemeente huis, en wie draait zich als enige om? Jawel de baas van de gemeente reiniging!

Kun je de rest van je loopbaan putjes legen en stront ruimen in donkere riolen.

Briljant idee om zo personeel te werven, al die vervelende saaie gesprekken voeren die eigenlijk nergens over gaan zijn niet meer nodig. Gewoon een goed verhaal houden!

Wat zal de volgende stap zijn je cv gaan zingen?

 

De volgende Zegening heeft te maken met de bonnetjes.

Dat zijn kleine witte briefjes die als je ze inlevert, bij je werkgever geld opleveren.

Politici maken veelvuldig gebruik van dit ruilmiddel, je kon alles declareren als je maar je bonnetje inleverde.

PVDA heeft besloten om hier wat aan te gaan doen. Het is gedaan met het op kosten van de baas even een harinkje te happen op het binnenhof, of om een nieuw keukentje thuis te laten plaatsen, lekker eten bij dat veel te dure restaurant of noem het maar op.

Laten we hopen dat ze er echt wat aan gaan doen, en dat het niet weer een poging is om ons door de bonnetjes het bos niet meer te laten zien.

We wachten het wel af.

 

De volgende Zegening is de Marokaanse kwestie, uit onderzoek is gebleken dat ze niet meer worden gediscrimineerd bij het zoeken naar werk bij uitzendbureaus.

Dat is fantastisch nieuws, nu ze volledig gelijkwaardig zijn aan ons, kunnen ze ook lekker aan het werk, ze hoeven niet meer zielig rondkijkend bij een winkelcentrum te staan.

Ze hoeven ook niet meer naar die jengelende Arabische muziek te luisteren, ze zijn voortaan net als wij, gewoon gelijk aan ons.

Nooit meer met zijn allen protesteren op straat, als een slachtoffer van een tasjes roof weer eens een mede Marokaan klem rijd met de auto.

Het wordt nu echt veel beter.

 

Zegeningen zijn prachtig als je ze tot bloei ziet komen!

 

Eppo

🙂