28. jun, 2017

Snakes!

Het schijnt dat de Noordamerikaanse Stierslang zich nu definitief vestigt in onze duinen. In de regio Wassenaar is er onlangs een gevangen op een golfbaan.
Het reptiel kan wel 2 meter lang worden, maar is niet giftig.
Niet dat wij als Nederlanders dan opgelucht zijn, want als het gaat om slangen heerst er altijd een soort van hysterie. Alsof de wereld vergaat. Ik vind dat altijd wel vermakelijk.
Laatst bij ons in de buurt werd ook een slang gesignaleerd, ontsnapt zo bleek later, uit een terrarium van een buurman.
Maar de paniek die er in de buurt was ontstaan! De blinde paniek!
Buurman doe alle ramen en deuren dicht, anders glipt de slang bij je naar binnen! Snel alles sluiten, want o jee de slang komt eraan!

Een dergelijk bericht heeft op mij een averechts effect. Dit soort berichten maakt de Freek Vonk in mij wakker. In gedachte zie ik mij naar het monster duiken, vechtend met het ondier rol ik over de grond, terwijl ik van alles vertel over zijn levenswijze en wat voor een soort het is. Tot zover mijn gedachten, mijn kennis over slangen gaat niet verder als wat ik op Google kan vinden. Maar ik weet dat slangen niet zomaar mensen aanvallen, het gevaar valt over het algemeen reuze mee. Dus ik erop af ik wilde die slang wel eens zien!
Helaas was de Reuze Python reeds onder een stapel kreupelhout verdwenen, en in afwachting van de Dierenambulance leek het iedereen beter om het dier met rust te laten.

Maar het laat je niet los, een echte slang in de buurt. Het was stil in de buurt doodstil, niemand was nog buiten behalve de buren die het dier in hun tuin hadden. Zij wisten het al, hij is niet giftig dus geen paniek.
Maar de mensen die hem nog niet hadden gezien maakten voorstellingen van enorme Anaconda´s in hun hoofd. Zij zagen menig kind in hun gedachten verslonden worden, of hun geliefde huisdier geheel te zien worden doorgeslikt.
Dus bleef iedereen maar binnen. Ik niet ,bang als ik was, dat ik zou gaan missen als de Dierenambulance medewerkers het gevecht zouden aangaan. Maar zover komt het niet.
De buurman die op zoek was naar zijn huisdier, pakt de slang op en loopt er mee weg, het monster was zeker 80 cm!
Als een echte Freek Vonk!

Kruipen reptielen langs onze huizen, wees niet bang zo krijg je geen last van muizen.

Eppo

 

20. jun, 2017

Intimobiliteit

Uit onderzoek is gebleken, meestal als ik zo begin dan is er echt iets aan de hand? En dat is er ook, er is iets aan de hand wat niemand heeft verwacht. Jongeren hebben steeds later sex!
Ja echt waar, ik kon het eerst ook niet geloven, maar het is echt waar!
Jongeren beginnen op steeds latere leeftijd aan sex, daar waar wij eigenlijk dachten, ze beginnen steeds vroeger, blijkt dit niet zo te zijn!
Hoe mooi is dat? Ik dacht altijd dat jongeren steeds jonger aan sex zouden gaan beginnen. In mijn hoofd was ik al bang dat we in de toekomst zelf onze peuters in de gaten zouden moeten houden.
Maar niets is minder waar, jongeren beginnen steeds later.
Natuurlijk niet veel later maar ongeveer 18 jaar is best heel mooi.

Hoe zou dit komen? Dat vraagt iedereen zich af? Ik weet het antwoord eigenlijk wel. Het komt door de Smartphone, deze trouwe metgezel van bijna iedere jongere. zorgt ervoor dat jongeren steeds later sex hebben. En wie wil er nou sex als je een Smartphone hebt?
Met een Smartphone in je hand heb je de wereld letterlijk onder handbereik. Waarom zou je je dan bezig houden met zoiets onbenulligs als sex? Een Smartphone is alles tegelijk, je partner, vriend of vriendin je hebt niemand meer nodig!
Sex is zo’n gedoe, een hoop drukte voor een vingerhoedje stijfsel!
En als je sex hebt mis je van alles wat er om je heen gebeurt?
Vroeger was dat niet erg, lekker rustig zelfs, maar je moet er toch niet aan denken, dat je met iemand sex hebt en dan een feestje mist, of nog erger die leuke post op Snapchat?

Brr daar moet je toch niet aan denken?
Met sex moet je ook uitkleden en zo.....en waar laat je je telefoon dan? Zonder is geen optie!
Waarschijnlijk stoppen we in de toekomst helemaal met sex.
Als iemand dan zwanger wil worden, stuur je een Whatsapp naar de Sperma Bank, waarna je digitaal via de telefoon kan worden bevrucht. Geen gedoe meer, dat willen we toch allemaal?
Geen gekloot meer in een donkere slaapkamer, geen gerotzooi meer op een achterbank.
No Monkey Business, alleen een simpele post op Facebook is genoeg om je een heerlijk gevoel te geven.
Geen bezorgde ouders meer met veel te jonge zwangere dochters.
Ik zie echt alleen maar voordelen, echt waar.
We moeten er nog een beetje aan wennen maar dat komt vanzelf!

Als het voorjaar komt in al zijn pracht, is de sex al afgeschaft!

Eppo

 

13. jun, 2017

Duivels!

Er gaat een golf van afschuw, een koude rilling door het dorpje Vriezenveen.
De Hervormde gemeente is volledig in de ban, van het kwaad.
Belzebub doet daar zijn intrede, de Duivel is daar!
Hoe dit nu weer komt? Het is allemaal de schuld van een Rapper, die met zijn lied “ik ben een kind van de Duivel” het hele dorp op stelten heeft gezet.
Wat een addergebroed, de bliksem zal hem treffen, levend zal hij zich moeten wentelen in een brandend Braambos. Boeten zal hij!
In Vriezenveen zal hij worden rondgereden op een strontkar, waarbij er door diverse inwoners met stront en prut zal worden gesmeten!
Hoe durft hij, de Duivel aanroepen? Gestraft zal hij worden!

Maar toch? Hoe heeft dit kunnen gebeuren?
In vroeger tijden was de Duivelskunstenaar allang gevierendeeld, zijn tong uitgerukt, gebrandmerkt en of geradbraakt!
Maar het is anno 2017, een tijd waarin mensen niet altijd zomaar op onze Lieve Heer vertrouwen, maar proberen om zelf na te denken.
Maar dat vind de dominee van Vriezenveen maar niks.
Geestelijken vinden het helemaal niet leuk, leeglopende kerken en daarmee hun afnemende macht.
En als er dan een Rappertje gaat zingen over de Duivel, nou dan kan er eindelijke weer over hel en verdoemenis worden gepreekt.
Ouderwetse bangmakerij, dat is het geloof wel toevertrouwd!

Misschien vind de Dominee uit Vriezenveen het wel helemaal niet erg, dat dit liedje is gemaakt. Misschien heeft hij de tekst wel zelf geschreven? De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.
Lieve mensen van Vriezenveen, laat u zich niet bang maken.
De Duivel bestaat niet, kom op een vent met een rode kop en hoorns, dat kan toch niet echt zijn?
Geloof is hartstikke prima, zolang je maar zelf blijft nadenken.
Maar onthoud dat je niet weet of het echt is, daarom heet het geloof.
Beste inwoners van Vriezenveen, gaat aanstaande zondag allen naar de kerk, en zing uit volle borst dat u een kind van de Duivel bent!
Als de bliksem u dan niet treft, dan weet u gelijk dat het allemaal niet waar is. Ik steek er mijn hand voor in het vuur!

Het vagevuur welteverstaan!

Eppo

 

31. mei, 2017

Geloof je het zelf?

Ik zag van de week weer zo’n bericht in de krant, uw weet wel zo’n bericht wat een mens aan het denken zet.
Moslim jongeren slopen meer tijdens de Ramadan, het ging daarbij met name om bushokjes.
Toen dacht ik eigenlijk direct, natuurlijk gebeurt dat!
Als je pubers geen eten geeft gedurende de dag gaan ze stuiteren, hun bloedsuikerspiegel raakt van slag, en alles in hun lichaam schreeuwt om voedsel. En als je dan niet mag eten, nou dan gaat het helemaal mis. En waarom ze niet eten? Geen idee maar zinloos is het wel. Behalve als wilt afvallen.
Ramadan is dus eigenlijk Rammen dan, het is maar weer een klein voorbeeld hoe religies een hoop narigheid kunnen veroorzaken.

Geloof het maakt niet uit welke vorm, is eigenlijk niets, een grote leegte. Geloof is een verzinsel van de mens, een verhaal goed verzonnen dat wel, maar het is niks.
Geloof is een lege huls, je bid voor iets maar tegelijkertijd weet je eigenlijk wel dat het niet helpt.
Geloof kan ook niks zijn anders heette het geen geloof, dan was het wel wetenschap.
Ik verwonder mij dagelijks over de hoeveelheid mensen die de meest rare dingen doen uit naam van hun geloof.
Sommige gaan zo ver om iemand die niet of iets anders gelooft te doden. Hoezo heb je soms stemmen in je hoofd? “Een piepklein stemmetje zei tegen mij dat ik hem moest doodschieten?”
“Dus kan ik er niks aan doen.”

Mensen willen elkaar altijd te lijf gaan, maar doe dat dan gewoon, en verberg je niet achter een God of een Allah of welk verzinsel dan ook?
Neem zelf de verantwoording voor je daden lafaard!
Mensen die geloven verbeelden zich dingen, ze denken dat er iets is, maar ze weten niet wat, en als ze wel zouden weten, bedenken ze weer iets anders om te gaan geloven.
Dat is geloof, religie met een mooi woord, en o wee als je er iets van zegt, nou dan weet je er niets van, en ben je zielig.
Dus als je niet gelooft dat een leeg glas vol is, terwijl je ziet dat er niks in zit, dan ben je fout. Snapt u het nog? Ik niet, ik kan en wil dit niet begrijpen. En ik geloof het al helemaal niet!

Moord en doodslag uit naam van een God? Dan zit je verstand echt goed op slot.

Eppo

 

22. mei, 2017

Planeet Bier!

Ergens ver hier vandaan, ergens heel ver weg van hier.
In een ander sterrenstelsel ligt een ster Trappist 1 genaamd.
Op zich een opmerkelijke naam, temeer omdat ik Trappist altijd met België associeerde. Maar nu is er ontdekt dat op een planeet die om Trappist 1 heen draait is water ontdekt.
Toen ik dat hoorde viel het kwartje bij mij, een en een is twee, natuurlijk als er water is kun je ook bier maken. Heel veel bier!
Trappist 1, wat heb je mooie planeten, in mijn gedachten zie ik allemaal brouwerijen bemant door groene mannetjes, die allemaal het lekkerste bier brouwen.
Nu begrijp ik de naam van deze ster helemaal.
De Belgen hebben het Trappistenbier niet zelf bedacht maar afgekeken van Aliens.

Jaren hebben de bewoners van de planeet uit het stelsel van Trappist 1 de Belgen in het geheim bezocht, en hun de fijne kneepjes van het brouwersvak geleerd. Monniken hebben het verder ontwikkeld, en zo is het bier ontstaan wat wij heden ten dage drinken.
De Belgen mochten natuurlijk niets verklappen, want dan worden er heilige huisjes omgeschopt. En dat is natuurlijk ook niet de bedoeling.
Toen de Aliens weer weggingen, hebben zij hun recept achter gelaten.
Zo moet het wel zijn gegaan, alhoewel? Zijn de Aliens wel weggegaan? Misschien zijn zij gebleven, en hebben zij zich gevestigd tussen de Belgische bevolking?
Het zou zomaar kunnen, ga maar eens een middagje op een willekeurig terras in Brussel zitten, en kijk eens wat er allemaal langsloopt. Wedden dat je tot een bepaalde conclusie komt?

De ster Trappist 1 ligt echt heel ver weg, en men heeft ontdekt dat er op de planeten er omheen water is. Hoe weet je dat nou vraag ik mij dan af?
Trappist 1 is een ster waaromheen planeten draaien, en op deze planeten zou mogelijk leven kunnen zijn.
Op Trappist 1 kun je niet leven, maar mogelijk wel op de planeten eromheen. Wie weet? Ik weet het in ieder geval niet, maar als daar water is, dan is er ook bier. Niks menselijks is een Alien vreemd.
Bier is een echte intergalactische drank, die zich over vele Melkweg stelsels heeft verspreid! Ze zeggen dan wel in de hemel is geen bier.
Maar dat valt nog te bezien.
Ik neem ondertussen mijn 10e fles bier terwijl ik dit stukje schrijf.
Hik hik is het te merken..........?

Eppo