21. sep, 2016

Non Socializing!

Wat zijn wij mensen toch gelukkig, wat is het mooi dat we in deze tijd leven. 50 jaar geleden was het allemaal veel beroerder.
Toen moesten we wel, we konden niet anders.
Maar nu leven we in het Walhalla, we kunnen gewoon onszelf zijn!
We hebben de tools om niet meer met elkaar te hoeven praten.
En je ziet het ook steeds vaker, minder menselijk contact.
Als we in groepen bij elkaar zitten, kunnen we onszelf met de mobiele telefoon onttrekken van de groep, is dat niet geweldig?
En er komt steeds meer, er komen gelukkig steeds meer elektronische gadgets. Nu heeft de Robot zijn intrede gedaan.

Er worden al proeven gedaan met Robots in de zorg, oude mensen in een bejaardenhuis, worden bezig gehouden door deze z.g.n. Zorgrobots!
Fantastisch nu hoeven we nooit meer op zondagmiddag naar het tehuis van tante Mien, ze heeft al gezelschap. Dat scheelt weer, nu hoeven we niet te luisteren naar al die verhalen van vroeger!
En zo komen er steeds meer toepassingen die ervoor gaan zorgen dat menselijk contact straks echt tot het verleden gaat behoren.
Het leven ziet er fantastisch uit, iedereen die een beetje apart is of een beetje gek, krijgt een Robot.
Wat zullen we een vrije tijd erbij krijgen, nog meer tijd voor onze mobieltjes, gouden tijden voor een ieder die menselijk contact schuwt!

Nou prima voor die mensen! Maar niet voor mij!
Ik ga wel trouw iedere zondag naar het bejaardentehuis als het nodig is.
Ik hoor graag verhalen van vroeger!
Ik speel niet met mijn mobiel op een verjaardagfeest.
Ik hoef geen robot, want gek ben ik al, en van een robot wordt ik nog gekker. Ik wil een aai over mijn bol op zijn tijd. Ik wil praten met echte mensen die het leuk vinden om met mij te praten.
Ik doe niet mee aan deze desocialisatie van de samenleving.
Ik zal wel een ouderwetse lul zijn, maar ik wil dit niet.
Als u het ook niet wilt, trek de stekker eruit, en bel die persoon i.p.v. een Appie. Doe er niet aan mee.
Het brengt u warmte en waardering!

Eppo

 

19. sep, 2016

E(vil) Learning

Het lijkt net of we tegenwoordig niet meer dom mogen zijn.
Dit klinkt heel raar als ik dat zeg, maar ik bedoel daarmee dat je het nieuws niet kan aanzetten, of je hoort van alles over onze kennis economie, of je hoort hoe hoog leg jij de lat? Ik word daar een beetje gestoord van. Wat kan het een ander schelen hoe hoog ik de lat leg? Waarom is dat belangrijk? Ik leg die klote lat gewoon op de grond, anders stoot ik mijn harses eraan! Waarom is dat zo belangrijk? Mag je niet meer gewoon tevreden zijn, met je simpele lekker overzichtelijke leventje?
Altijd maar weer leren, leren en nog eens leren, wat nou als je dit niet wil?
Heb je dan geen recht op een normaal leven?

Het ergste vind ik al die software, waarmee ze de jeugd tegenwoordig bestoken. Als een kind geboren wordt, en de navelstreng is doorgeknipt, worden ze al achter de computer gezet, hup alvast leren lezen, als je twee jaar bent leren rekenen en op je vijfde levensjaar Spaans of Engels leren! Hou daar mee op? Laat ze gewoon kind zijn en lekker spelen. Maar nee hoor, ouders spenderen duizenden euro’s aan hun kroost, om ze slimmer te maken. We zijn compleet doorgeslagen, waarom moet je achter de computer Engels leren van een sprekende beer? Doe normaal!
Maar nee hoor, binnenkort worden er kleine tablets bij zwangere vrouwen in de buik geplant. Zo kan de Foetus alvast zijn vingervaardigheid oefenen!

Hoe gek moeten we nog worden?
De ouders snap ik wel, je wil koste wat het kost een slim kind, want als je kind dom blijft, dan is dat heel confronterend voor een ouder.
Alsof je in de spiegel kijkt!
We zijn volslagen gek geworden, vroeger begon je met leren als je zes jaar was. Stapje voor stapje lezen en rekenen leren.
Nu vertelt een zes jarige aan zijn juf, waarom de pil niet heeft gewerkt en zij ongewenst zwanger is geworden!
Hoe moeten we verder? Ik zeg laat een kind een kind zijn.
Een leuk computer spelletje mag best een beetje leerzaam zijn, maar overdrijf niet!

Een computer is een mooi ding, maar niet aan het prille begin!

Eppo

 

14. sep, 2016

Orgaan!

Ze hebben er lang voor gestreden en nu is het voor elkaar, het was een close finish, maar dat maakt niet meer uit want het is gelukt!
D66 heeft de week van haar leven, een omstreden wet voorstel van deze partij is door de stemming heen gekomen. Het was een mooie week voor de partij, want voortaan zijn we automatisch orgaandonor tenzij je jezelf afmeld. Hoe of wat horen we vast nog wel maar het gaat gebeuren.
Natuurlijk is het mooi al die extra onderdelen die beschikbaar komen als mensen om het leven komen.
Er is altijd een chronisch tekort aan goede 2e hands organen, dus alles is welkom. Maar toch heeft dit wetje ook een schaduwkant.

Voorheen en nu nog is het zo, dat je jezelf moet aanmelden als je donor wilt worden. Dat betekend dat je er goed over nadenkt, en een weloverwogen besluit neemt. Niks mis mee lijkt mij.
Maar nu is iedereen donor tenzij je je afmeld, en ik hoef alleen naar mezelf te kijken om te weten hoe snel je vergeet dat je donor bent, tenzij!
Een van de redenen om geen donor te willen zijn is, dat ik er geen vertrouwen in hebt, dat mijn leven gespaard zal blijven bij een ongeluk, indien een belangrijk persoon mijn organen nodig heeft.
Stel Rutte heeft een nier nodig of een lever, en ik krijg een ongeluk!
Een telefoontje vanuit Den Haag is voldoende, om mijn beademing stop te zetten, en mijn nog niet dode lichaam leeg te roven.
Ach het was maar een gewone burger zeggen ze dan, al zullen ze er nooit vooruit komen.

Ik kan u wel beloven mochten mijn organen in het lichaam van een rechtse politicus terecht komen, dan zal ik er voor zorgen dat hij of zij, er geen lol aan beleeft. Iedere beslissing die de politicus neemt, en mij niet aanstaat, zal resulteren in hevige pijnen! Dat zal je leren om linkse organen in een rechts lichaam te transplanteren. Of andersom als je de arm krijgt van een ultra rechts iemand! Dat staat raar als te pas en te onpas je linkerarm omhoog gaat?
Als een VVD een ander hart moet, neem dan niet de mijne, want dan stop ik acuut met kloppen. Neem een rechts hart, er ligt er nog wel eentje in de vriezer in het pakje waar een hondje op is afgebeeld!
Maar de nieuwe wet zal er wel komen, en ook ik zal dan donor zijn!
Goed uitkijken in het verkeer dan maar, maar dat deed ik gelukkig al!

Eppo

 

13. sep, 2016

Technisch gezien!

Een Nederlandse man zit al 2 jaar vast in India, hij zit niet achter de tralies, maar mag het land niet verlaten.
En als je ergens niet vast wil zitten dan is het India wel.
Warm en smerig, met bewoners met hele vieze gewoontes, tenminste in onze ogen dan.
Dus ik heb best te doen met de arme man die niet weg kan!
Je zal er maar zitten, vies warm en het overal van die koeien op straat.
En als je dan denkt ach een beetje koeien stront, was dat maar waar? In India schijten de mensen gewoon op straat. Er is daar nou eenmaal niet overal een toilet. En dan stikt het er ook nog van de ratten.
Ik hou er maar over op, je zal er maar vast zitten.

De Nederlandse man wordt beschuldigd van verkrachting, en niet zomaar verkrachting nee technische verkrachting.
Ik probeerde mij voor te stellen hoe je iemand technisch kan verkrachten, maar in India schijnt het te kunnen. De arme man heeft een vrouw de liefde verklaart, aldus de vrouw in kwestie, en de man wil nu niet met haar trouwen. Tenminste dat verklaart de vrouw.
En de vrouw is inheems in India, dus krijgt ze gelijk.
De Nederlandse man heeft de vrouw dus technisch verkracht zonder sex te hebben gehad. In India is het kijken naar een vrouw kennelijk al genoeg om te moeten trouwen.

En de Nederlandse man in kwestie zegt zelfs de vrouw niet te kennen.
En laten we eerlijk zijn wie wil er nou zo’n Indiase schurftpop als echtgenote?
Stinkend naar de knoflook en naar Curry! Ze wassen hun handen ook nooit na een toilet bezoek. Nee zoiets zal je maar in bed vinden?
Laat staan dat je ze technisch wil verkrachten? Als je er al naar kijkt, is dat vol afschuw of medeleven. Ik kan mij dan ook niet voorstellen dat de man schuldig is. Maar in India hangt hem een gevangenis straf van 7 jaar boven het hoofd. En zeven jaar in een Indiase gevangenis, moet er niet aan denken. Gruwelijk gewoon!
Arme man, laten we hopen dat het met een sisser afloopt.
De moraal van dit verhaal is:

Mocht je toch naar India willen gaan, kijk de vrouwen dan nooit recht aan!

Eppo

 

12. sep, 2016

UFO?

Een Amerikaanse vrouw loopt over straat en krijgt een vis op haar hoofd.
Het schijnt dat een vogel zijn buit heeft verloren, en per ongeluk op het hoofd van de vrouw heeft laten vallen.
Dit is de officiële lezing van dit verhaal.
Maar ik geloof daar helemaal niets van, er is veel meer aan de hand.
Een roofvogel die vis vangt, dat zal een Amerikaanse Zeearend moeten zijn. En die zou zijn vis uit zijn klauwen laten vallen?
Nee daar geloof ik helemaal niets van, er is meer aan de hand.
Ik heb een hele andere theorie, ik denk dat de vis zelf door de lucht vloog, en niet door een vogel gevangen is.
Ik hoor u lachen en denken die Kuiper is compleet gek geworden.

Maar niets is minder waar, ik denk dat we aan de vooravond van een nieuwe evolutie staan. Vissen zullen het luchtruim gaan kiezen.
Maar omdat ze nog niet helemaal door geëvolueerd zijn, kunnen ze nog niet ademen boven water. En zo zijn er nog niet helemaal klaar voor.
Maar er komt verandering in, over een tijdje zullen vliegende vissen vaker te zien zijn. Natuurlijk het zal even wennen zijn, nu zie je alleen vogels en vleermuizen vliegen. Maar gelooft u mij het zit eraan te komen, vissen die vliegen. Het luchtruim zal op sommige dagen vol zijn met scholen Haring? Of met grote vissen zoals Meervallen of Snoeken.
Het is even wennen maar het gaat gebeuren, echt waar!

De borstvinnen zullen uitgroeien tot vleugels, waarmee de vissen met grote halen het water zullen gaan verlaten. Eerst kleine stukjes, maar gaandeweg zullen zij grotere stukken gaan vliegen. En zo zal de vliegende vis een feit zijn. U hoeft mij niet te geloven maar het gaat echt gebeuren!
Wacht even er wordt gebeld? Er staan mannen voor de deur? Met witte jassen aan? Nee ik wil geen jas met mouwen die aan elkaar vast zitten.......nee niet doen! Ik wil niet mee help! Nee niet prikken in mijn arm. Au au niet zo hard nee ik wil niet naar de dokter neeeehhhh............!!

Eppo