12. apr, 2016

Whats App Doc!

Ik heb het even gehad met mijn mobiele telefoon, hij staat nu gewoon uit en gaat voorlopig even niet meer aan.
Ik heb zojuist gelezen dat het treinongeluk in Beieren, werd veroorzaakt door een verkeersleider, die een spelletje deed op zijn mobiel?
Andere keer zijn het weer automobilisten die een ongeval veroorzaken! Doordat ze zitten te bellen achter het stuur. Ziek word je ervan!
En dan al die fietsers die al bellend, of weet ik wat ze doen op hun mobieltjes, al waren ze autistisch, rondrijdend door het drukke verkeer.
Het lijkt wel of de wereld gek geworden is?
En waarom zou je even afstappen? Of je auto langs de weg zetten als je wordt gebeld? Wat maakt het uit? Je kunt hooguit iemand doodrijden!

Wat een wereld, en waarom zijn we zo verslingerd aan het fenomeen mobiele telefoon?
Ik denk wel eens dat de fabrikanten er een stem in stoppen, die op een bepaalde toonhoogte continu tegen je zegt, kom maar, bel maar, je kunt niet zonder, je moet bereikbaar zijn!
Wie weet zijn we zonder het te weten allemaal onder hypnose!
Wie weet wat Apple of Samsung er voor software in doet?
Het zou mij niks verbazen, ze zijn ook in staat om mensen 3 dagen voor een winkel te laten kamperen, als er weer een nieuw toestel uitkomt.

Mensen steken zich diep in de schulden voor zo’n onding.
Onding? Jazeker u hoort het goed, de mobiele telefoon is de verkrachter van onze samenleving, op het gebied van het hebben van contact, van mensen onderling.
De mobiel zorgt ervoor dat het lijkt alsof je contact hebt met elkaar, maar wat is dat voor contact? Een groen Whats App rondje met een piepklein fotootje? Is dat contact met elkaar? Waar is de omhelzing, of de lieve bewoording en het oogcontact gebleven?
Zit dit allemaal in dat kleine kastje?
Natuurlijk niet, en daarom stel ik voor om de mobiel in de ban te doen.
Niet voor altijd maar zet hem af en toe uit? Wees af toe niet bereikbaar!
We moeten weer wennen aan het feit dat mensen niet altijd online zijn. En waarom zou je altijd beschikbaar moeten zijn als je een eigen bedrijf hebt? Weet u het? Ik niet, voor de mobiel was niemand altijd bereikbaar.

Gelul dus, altijd bereikbaar zijn is helemaal niet fijn!

Eppo

 

6. apr, 2016

Kiezen!

Vandaag is het zover we mogen weer naar de stembus.
Er valt weer wat te kiezen, alhoewel? Het is geen echte keus want de regering mag de uitkomst naast zich neerleggen. En dat is precies wat de VVD van plan is.
Deze partij kijkt naar de bevolking alsof we alleen maar stemvee zijn, en voor de rest zijn wij alleen maar lastig.
Op het moment dat ik dit schrijf is het nog niet zeker of de benodigde 30% gehaald gaat worden. Dus spannend tot het laatste eind zou ik zeggen. En stemmen we voor of tegen? Er is tot nu toe helemaal niemand die mij iets zinnigs heeft kunnen melden over, waarom ik voor of tegen zou moeten zijn! De stemwijzer maakte mij ook al niet veel wijzer.

Het maakte helemaal niet uit wat ik invulde, ik kwam steeds bij “voor” uit!
Het lijkt erop alsof ze door de VVD zelf zijn gemaakt, deze hulpmiddelen voor de zwevende kiezer. Wat een sof, je kunt helemaal nergens meer van opaan. Ik stem vandaag puur op mijn gevoel, zonder na te denken gewoon doen! Dat is voor mij altijd nog de beste manier om te stemmen.
Maakt niet uit voor wat! Staat het mij niet aan, is het tegen, en vind ik het leuk, is het voor. Meer is het niet, stemmen het is zo makkelijk?
Rutte zit stil op zijn kantoortje te wachten tot het stemmen voorbij is, zijn vriendje Samsom de clown zit er ook bij.
“Spannend hoor” zegt Rutte, wat vind jij Samsom? “Ja het is spannend” zegt Samsom de clown, hij heeft nooit zoveel te melden. Daarom praat hij Rutte maar wat na, dan lijkt het nog wat.

Maar we hebben weer wat te kiezen ook al is het voor spek en bonen.
Dat geeft niks, want door regelmatig het stemmen te oefenen, verleren we het niet. En dat is goed!
Stemmen voor joker, dat zijn we toch al gewend kijk maar naar de laatste verkiezingen. Jan lul kiest en de politiek beslist!
Hoe houdbaar is de democratie nu nog? Geen idee maar de vieze randjes zitten er al aan.
Ik wacht gelaten op de uitslag, o laat de opkomst alsjeblieft voldoende zijn? Ach aan de andere kant…….. voor joker staan we sowieso!

Stem wijzer met Rutte, kan hij straks mooi weer verder kutte!

Eppo

 

 

 

5. apr, 2016

Birds!

Wat hebben we toch met vogels tegenwoordig? Zo is er een Oehoe een groot soort uil die mensen aanvalt, of het zijn sperwers die mensen tegen het hoofd aanvliegen.
En nu zijn het weer Kauwen die mensen aanvallen. Een kauw is een soort van kraaiachtige. Prachtige vogels dat zeker, maar ze kunnen best hard pikken met hun grote zwarte snavels. Leuke woordspeling zwarte snavels die pikken. Maar dit terzijde.
De Terror Kauw of Kauwen daar zijn de deskundigen het nog niet over eens, vallen opeens mensen aan!
Het lijkt wel of al die vogels de film de Birds van Alfred Hitchcox hebben gezien! Zo agressief als dat ze zijn.

Een meisje dat naar school moest, rende voor haar leven, achtervolgd door een bloeddorstige Kauw!
Het razende beest kreeg haar bijna te pakken, je moet er toch niet aan denken wat er was gebeurt, als het monster het meisje te pakken zou hebben gekregen?
Vreselijk toch? Nee natuurlijk niet, een Kauw is een soort van middelgrote kip, die je met een welgemikte tik zo de struiken inslaat. Tik weg ermee!
Maar nee hoor de ware paniek slaat weer toe, je zet het woord terror in een bericht en het monster is gecreërd!
300 procent uitvergroot, en het boezemt genoeg angst in om hele volksstammen binnen te laten blijven!
We zijn een volk van angsthazen geworden, bang voor een vogeltje?

Wat een onzin vogels zijn niet eng, tussen al die veren zit allemaal lucht. Een vogel eenmaal geplukt van zijn veren, is niets meer als een zielig hoopje vlees. Dus wie is er bang voor een Oehoe of Kauw?
Zelfs voor een Zwaan hoef je geen blokje om te gaan.
Een Zwaan slaat je arm niet doormidden met zijn vleugel.
Allemaal sterke verhalen, niks van waar, broodje aap!
We moeten weer terug naar de natuur, als een vogel je aanvalt, heeft dier vast een nest daar in de buurt. Gun de vogels een beetje ruimte, het is vaak maar voor een paar weken.
Wees blij dat er nog natuur is in ons land!

Valt een Terror Kauw of Oehoe je aan? Blijf nou gewoon is staan!

Eppo

 

4. apr, 2016

The Good, The Bad and the Ugly!

Het Amerikaanse ministerie van buitenlandse zaken geeft wel een heel opmerkelijk reisadvies. Als je een lelijke Amerikaan bent moet je extra uitkijken in het buitenland?
Want zegt het ministerie, als je in eigen land een lelijkerd bent, en je wordt daardoor niet zo heel aardig behandelt.
Dan zal dit in het buitenland nog veel erger zijn!
Onwillekeurig denk ik aan een stoffige Western waarbij spuuglelijke cowboys elkaar overhoop schieten!
Omdat ze lelijk zijn? Als dit zo zou zijn, dan heeft Amerika munitie tekort om alle lelijke mensen te elemineren!

Het ergste vind ik weer de manier waarop Amerika andere landen de maat neemt. Omdat Amerika slecht met zijn lelijke mensen omgaat, doen andere landen dit ook? Bullshit! Natuurlijk niet, neem nou ons land wij zijn zo beschaafd, lelijke mensen hebben bij ons alle kansen. Ze zitten zelfs in de regering? Maar kennelijk werkt het in de USA anders, en zitten de lelijkerds aan de onderkant van de samenleving.
Let op zegt het Amerikaanse ministerie, in het buitenland wordt u misbruikt om allerlei dingen voor anderen te betalen. Je wordt er ingeluisd zegt de minister zelf.
Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten denk dan, waarom zou ik een drankje willen hebben van een lelijke Yank?

Als wij niet te vertrouwen zijn, stel ik voor dat we alle lelijke Amerikanen terug sturen bij de grens?
Laten we een soort veekeuring organiseren aan de grens, en dan zeggen sorry u bent te lelijk, Europa is veel te gevaarlijk voor u!
Wij zijn allemaal knap, dus voor ons geld dit niet!
Zo doen we dat, we laten ons toch niet in de hoek zetten door die Yanks?
Tja….. en er zijn veel lelijke Amerikanen, ze lopen meestal al vol in de Obesitas en zien er sowieso niet uit!
Dus blijf vooral aan de overkant van de grote plas, en verroer je niet.
Jullie hoeven onze drankjes niet betalen, dat doen we zelf wel.
Ondertussen heeft de betreffende minister zijn excuses al aangeboden.

Gelukkig maar!

Eppo

 

31. mrt, 2016

1 april!

Morgen is het weer zover, 1 april een dag om iemand eens lekker voor de gek te houden. Een dag vol jolijt en verbaasde gezichten, van de mensen die er weer eens ingetuind zijn.
Zelf zou ik weer kunnen zeggen dat ik ga stoppen met schrijven, maar dat heb ik al eens gedaan. En ik wil niet nog een keer al die huilende mensen bij mij voor de deur hebben! Nee doe maar niet!
Maar wat zal ik dan bedenken? Geen idee? Ik zou het echt niet weten!
Weet u nog iets? Ach het is nu toch te laat om nog wat te bedenken.
Maar het zal morgen wel weer een feest worden, het is lachen of uitgelachen worden.
Gezien mijn streken uit het verleden ben ik op mijn hoede.

Maar de vijand slaapt niet, dus maak ik mijn borst maar alvast nat.
Het zal gerust wel weer iets worden waar ik helemaal niet op bedacht ben? Dat is het vervelende van mensen die je zelf ooit eens voor gek hebt gezet, ze zijn nogal rancuneus! En hoe begrijpelijk dat ook is, het is een slechte eigenschap! Waarom verjaart zoiets niet?
Maar goed ik ben morgen weer blij als de dag om is, en ik al mijn vingers nog heb. Mijn trommelvliezen het nog doen, en als ik nog kan lopen.
Het begint al als ik wakker wordt, waar ik normaal mijn bed uitspring, kijk ik nu eerst over de rand van het bed. Okee er ligt geen natte dweil of waterbak. Ook geen bak met ongedierte zoals slakken of wormen!

Zou ik dan toch goed wegkomen? Ik gooi een been over de rand van het bed. Wacht… toch maar rustig aan, okee mijn vrouw ligt gewoon in bed, dus ligt er niemand onder het bed, die klaar ligt om mijn enkels vast te grijpen. Als ik eerst maar buiten ben, gelukkig geen emmers water op de deuren dus gelijk maar door.
Ik loop naar de weg en wacht op de collega die mij komt halen, om naar het werk te gaan. Ik wacht, en ik wacht, het duurt wel erg lang en het is al bijna half negen.
Ik bel mijn collega op, “ja hallo wat is er aan de hand?” Zegt mijn collega!
Kom je mij nog halen? “Jazeker maar niet om 7 uur in de morgen”, zegt mijn gewaardeerde carpool vriend.
He….watte….hoe kan dit? Ik krijg een Whatsapp berichtje, een foto van mijn vrouw breed lachend, met mijn wekker in haar hand!

Eppo