2. mrt, 2016

Self Supporting

Het staat er toch echt aan te komen, en over niet al te lange tijd zal het een feit zijn. Dit gaat over de zelfrijdende auto.
Google is er mee bezig, en nu ook het Zweedse Volvo, zij willen volgend jaar tenminste 100 zelfrijdende auto’s op de weg brengen.
En zo hoort het ook! Mensen denken dat ze wel, maar kunnen helemaal niet rijden. Zo getuige de vele ongelukken die we dagelijk veroorzaken.
Vaak door onoplettendheid of door het spelen met mobieltjes, ach binnenkort allemaal verleden tijd.
We gaan allemaal in de zelfrijdende auto! Er zijn natuurlijk mensen die dit absoluut niet willen, maar helaas ze zullen wel moeten!
Zelf rijden is zo 1980, en zo vreselijk gevaarlijk! Moet je echt niet meer willen.

De wegen zijn zo druk geworden? Zelf rijden is eigenlijk helemaal niks meer aan? Ik begrijp niet dat er mensen zijn die het nog aandurven.
Ik kijk er halsreikend naar uit, lekker achterin zittend, van een feestje jezelf naar huis laten rijden. Wie wil dat nou niet? Op vakantie gaan met de auto ook zoiets? Laat je rijden! Geen gedoe meer, gewoon lekker zitten en je oogjes dicht doen.
Geen lange nachtritten meer over saaie Tolwegen, waarbij steeds je ogen dreigen dicht te vallen. Nee gewoon uitgerust op de plaats van bestemming aankomen. Veel beter wordt het voorlopig niet!

En al de criticasters ten spijt die mekkeren dat zelf rijden zo geweldig is.
Het gaat verdwijnen en wees eerlijk tegen jezelf? Reed je nou echt zo goed? Was je nou echt zo’n geweldige chauffeur? Nee natuurlijk niet.
Je was net zo’n kneus als de rest, maar je hebt geluk gehad dat je het hebt overleefd. Zelf auto rijden is een gevaarlijke actie, dus wees blij dat het straks niet meer hoeft. Geen files meer want ook die worden door mensen veroorzaakt. Weg ermee dus, alleen nog auto’s zonder stuur, dat wordt de norm. Geen gedoe met inparkeren, want ook dat kan de auto zelf. En natuurlijk zal de techniek ons nog wel een keertje in de steek laten, en gaat heus wel een keertje mis. Maar dat zal niet opwegen tegen het leed dat we onszelf aandoen door zelf te rijden.

Rijden in mijn wagentje? Alleen niet zelf, anders draag ik je!

Eppo

 

 

 

1. mrt, 2016

Onpasselijk!

Ik ga ervan over mijn nek, onpasselijk word ik ervan. Waarom dit nu weer? Kunnen ze dan echt niet nadenken?
Vanmorgen vroeg was de toon van de dag alweer gezet! Staatsecretaris Kleinsma maakte wat mij betreft het statement van de week.
De discussie ging over het hoge loon van een pensioen topman, die zo ongeveer 6 ton per jaar opstrijkt. Toen iemand van de oppositie riep is dat niet wat veel? De mensen die pensioen ontvangen gaan steeds meer achteruit? Dus is het niet zo fris dat zo’n top bestuurder zich verrijkt!
Kleinsma sprak een zin uit die mij de rillingen over mijn rug lieten lopen.
De overheid heeft er niets over te zeggen, omdit een kwestie in de private sector is. Toen ging bij mij het licht uit.

Hoezo heeft de overheid niets te zeggen? De overheid kan als het hun uitkomt, overal te pas en te onpas ingrijpen.
Als de overheid wil dat we ons eigen stront gaan eten, dan gaat dit zo gebeuren, en als zij willen dat we naakt op de fiets met een intergraal helm op, rond moeten rijden, dan gebeurt het zo.
Ze kunnen ons punaises laten eten of Petroleum laten drinken? Als ze dit willen. Maar als het gaat om lieden die de pensioenkassen plunderen, kan het opeens niet meer? Ik geloof er niks van, de overheid is de baas en wij zijn ondergeschikt. We mogen best een mening hebben, maar er wordt nooit naar geluisterd. Dus kan de overheid ook de salarissen inkorten als ze willen.

Het is absoluut ongeloofwaardig dat de overheid niets te zeggen heeft.
Als je een bijstandsmoeder op haar uitkering kan korten, kan dit ook bij een directeur. Dat maakt geen verschil, tenminste dat zou je denken?
Maar er is toch een verschil, onze politici zijn vroeg of laat aan de beurt voor een mooi baantje bij dezelfde instellingen. Laat dit nou de belemmende factor zijn?
Kleinsma wil natuurlijk ook nog even de zakken vullen, door een mooi baantje ergens aan de top in de Private sector!
Lekker de portemonnee laven aan de geldstroom des levens, laat de oude mensen maar verrekken . Die hebben weliswaar lang gewerkt, maar nu zijn ze niet meer nodig. Die hebben aan een basisloontje genoeg!

Politici kunnen 1 ding beter als lullen, en dat is zakken vullen.

Eppo

 

25. feb, 2016

Groeten van Gul!

Eindelijk het is zover we hebben er twintig jaren op gewacht, maar nu…..tranen springen mij in de ogen. Gaat het dan echt gebeuren?
Ja en driewerf hoera voor degene die dit heeft bedacht.
Dames en Heren mag ik een hartelijk applaus voor Mc Donalds, zij hebben speciaal voor u en voor niemand anders hun bakjes frietssaus vergroot van 20 milliliter naar bijna het dubbele 35 milliliter. Wow dat is een verdubbeling van de hoeveelheid saus? Waar je met het oude bakje net 2 frietjes kon versieren is het nu mogelijk om wel 4 frietjes met saus te eten. Ik zeg met de groeten van Gul! Zo’n genereus gebaar zal je niet zo snel meer zien van een Amerikaans bedrijf.
Wat gaan we smullen, lekker Mc Donalds friet met saus, met een beetje geluk lukt het dit keer wel om een vette bek te halen?

Ik vraag mij echt af wie ooit de hoeveelheid saus voor de bakjes van
Mc Donalds heeft bedacht? Waarschijnlijk een van de Rien Poortvliet kabouters? We zullen het nooit weten, maar het is een historisch feit, de dag dat Mc Donalds de porties frietsaus verdubbelde. Daar hijsen we de vlag voor. Nu de prijs nog, want die houden ze nog even geheim, die prijs zal duur zijn, want dat waren de kleine poppen bakjes ook al.
Kijkend naar de verdubbeling van de hoeveelheid, het nieuwe model bakje en het gezicht verlies van Mc Donalds, die ons jarenlang te kleine bakjes saus verkocht. Zal het nieuwe sausbakje ongeveer wel 3 euro gaan kosten. Maar dan heb je wel wat, echte Mc Donalds frietsaus, alleen verkrijgbaar bij de Hamburgerketen, en dat zullen we weten ook!

Zo zie je maar weer waar een bedrijf groot in kan zijn!
Grote bedrijven hebben heus nog wel oog voor de kleine dingen des levens. Zolang er maar aan wordt verdiend.
Ik ga binnenkort mijzelf maar eens verlekkeren, aan de nieuwe bakjes met frietsaus. Hoef ik eindelijk geen leesbril meer op, als ik mijn friet wil dippen. Het nieuwe bakje is een hele verbetering laat dat duidelijk zijn.
En toch zou ik een statement willen maken, omdat we altijd belazerd zijn geweest. Stel ik voor dat we voortaan zelf onze mayonaise meenemen naar de Mc Donalds! Gewoon een hele pot voor een euro. Kijk dan krijg je pas echt een vette bek! Als we dat allemaal gaan doen, zullen ze niet meer weten hoe ze het hebben.

Nieuwe bakjes dat is fijn, en de hoeveelheid is nog steeds goed voor de lijn.

Eppo

 

22. feb, 2016

Voorzichtig!

Mannen van Nederland opgepast, het blijkt dat er steeds meer vrouwen rondlopen met Pepperspray? Dit oog prikkelende goedje is in grootverpakking legaal te verkrijgen bij onze Oosterburen.
Dus met de open grenzen is er wel heel gemakkelijk aan te komen.
Op zich begrijp ik die vrouwen wel, als vrouw voel je jezelf steeds onveiliger. Inmiddels weten we allemaal dat de situatie, sinds het Keulse incident nijpend is.
Voor sommige culturen zijn vrouwen vogelvrij, bij gebrek aan ezels en schapen, denken ze dat ze ongelimiteerd Europese vrouwen mogen betasten. “Ach het is de cultuur” hoor ik dan om mij heen, deze mannen weten niet beter dat een vrouw iets is, waar je stenen tegenaan mag gooien. Die je heel jong zwanger mag maken, en als ze je tegenspreken mag slaan zo hard als je maar wilt.

Deze culturen zijn volop in ons land vertegenwoordigd! In het land van herkomst hebben ze geiten, schapen en ezels, die worden ingezet om de druk van de ketel te halen. Dat mag niet in Nederland, want wij houden wel van onze dieren. Dus lopen sommige culturen rond met behoorlijk wat testoseron die ze niet kunnen verwerken.
Dus graaien ze maar, want vrouwen zijn tenslotte minderwaardige wezens. Maar dat gaat veranderen, want vrouwen kopen Pepperspray in Duitsland, zo lees ik in een krantenkop.
Ik word daar toch een beetje angstig van, als straks alle vrouwen met Pepperspray rondlopen, kan het knap gevaarlijk zijn.

Ik ben nog wel eens een lolbroek, en dan roep ik heel hard opeens Halla Hakkenbar, nou dan loop ik binnenkort met knalrode gruwelijk brandende ogen rond. Of je roept hoi buurvrouw en opeens psssttt alweer een voltreffer. Oh sorry buurman roept ze nog, maar het kwaad is reeds geschied. Ik loop daarom voortaan met een masker rond, een bescherming rond de ogen en mond. Dan werkt de Pepperspray niet. Maar vooral niet roepen joelen of fluiten. Want dan gaat het helemaal fout.
Het zijn tenslotte zware tijden waarin vrouwen zich wel moeten verdedigen.

Intimidatie valt wel mee? In ieder geval wel met Pepperspray!

Eppo

 

19. feb, 2016

Sissers!

De burgemeester van Amsterdam is het helemaal zat, hij ergert zich al jaren aan dit fenomeen, en hij wil er nu dan ook een verbod op.
Waarop? Op het maken van sissende geluiden.
Deze sissende geluiden worden meestal door kansloze bevolkingsgroepen voortgebracht, met de bedoeling om hun mede mens meestal vrouwen, te intimideren. En ik kan mij er ook wel iets bij voorstellen, een hele groep van die kansloze lafbekken die een argeloze vrouw na-sissen. De helden doen dit altijd in een groep, en meestal bij vrouwen die alleen lopen.
Ik kan het mij dan ook helemaal voorstellen dat de burgemeester dit zat is. Natuurlijk, weg met die lui, grijp ze in hun lurven. Het enigste moment dat je ze hoort sissen is, als je ze een schop met maat 46 onder hun kont geeft.

Maar wat de burgemeester wil gaat helaas niet werken. Onze maatschappij zit vol met sissende geluiden. Denk aan lekkende fietsbanden, ik zie je al gaan, fietsend langs een snel dames. Pats een lekke band en wordt je opgepakt. Je roept nog “het is mijn band” maar dan ben je al op weg naar het politiebureau. Onwerkbaar dus, stel je fluit naar je hond, maar doordat je door de droogte last hebt van lippenkloven, klink je als een oude stoomlocomotief. Weer ligt een celstraf op de loer, terwijl je ter goeder trouw bent. Nee het is geen goed idee om sissende geluiden strafbaar te stellen. Je kunt de Amsterdamse tram dan ook wel stoppen, en wat dacht u van van het sissen van automatische deuren? Allemaal geluiden die wij heel normaal vinden, maar nu strafbaar zijn geworden.

En dat allemaal dankzij een stel lieden, die hun leven misbruiken om andere mensen te kleineren, en lastig te vallen.
Sissen mag straks niet meer, en als ik voortaan door Amsterdam loop, kijk ik goed om mij heen voordat ik een wind laat.
Want voor je het weet klinkt er een sis uit je reet, en duurt het niet lang of je zit in het gevang.
En de groepen waarvoor deze maatregel is? Die sissen gewoon door, als dronken slangen in een biervat.
Ik geloof niet in dit soort maatregelen, het enigste wat helpt, is om de monden van de onruststokers dicht te plakken, en ze toe te sissen “nu is het klaar.”

En de burgemeester? Die leest dit stukje en zegt Tsssssss…….!

 

Eppo