23. dec, 2015

Meltdown!

Er is momenteel een ramp gaande, het is echt vreselijk maar we kunnen er niet omheen!
Het is te warm, waar vroeger Koning Winter regeerde, is nu Prins Klimaatverandering de baas. En we kunnen er helemaal niets aan doen?
Tja en dat is zielig voor de openlucht ijsbanen, ijs Sculpturen, en meer van dit soort dingen. Ze smelten waar je bij staat. Als je buitenloopt denk je toch ook helemaal niet aan schaatsen? Nee ik denk meer aan palmbomen en strand.
We moeten er maar mee leren leven, ons klimaat veranderd en we gaan meer de subtropische kant op. En dat betekend mooi weer, warme temperaturen en bijna geen winter.
Ik zeg waar kan ik tekenen? Ik vind de winter mooi, als het echt koud is!

Min 10 op de thermometer, en een lekker zonnetje, ja dan is het lekker om te schaatsen. Maar we moeten dit beeld gaan bijstellen, er komt lanzamerhand verandering, in wat men echt Hollands noemt!
Echt Hollands is vanaf nu, Pina Colada, Cocosnoten met een rietje erin, en een verse ananas zo van de plant.
Boerenkool met worst kan heus nog wel, en het is ook heus nog wel lekker als het niet koud is.
We moeten er maar aan wennen. Ik trek mijn winterkleren nog niet aan, veel te warm. T shirts zitten veel lekkerder met dit weer.

Maak u daarom niet druk als de ijssculpturen smelten, er staat zoveel tegenover. Rijen palmbomen langs de straat in plaats van die saaie Lindebomen. Mooie Oleanders in de bloemperken, weg met die suffe begonia’s. Allemaal Hollandse truttigheid!
Tropische uitstraling, dat willen wij in ons straatbeeld.
Dus ijsbaantjes en sculpturen ga maar naar Noorwegen of zo, want hier zijn jullie overbodig!
Ik zie het helemaal zitten, je kunt er wel tegen zijn maar je kunt niks doen, het klimaat veranderd nou eenmaal!
Ik zie het als volgt, nu is het onze beurt om een lekker warm klimaat te krijgen. Laat de kou nu maar eens een tijdje naar Afrika gaan!

Warm voor de tijd van het jaar? Heerlijk toch, we hebben het voor elkaar!

Eppo

 

14. dec, 2015

Sorry!!

Beste mensen door persoonlijke omstandigheden even geen blogs.

Sorry daarvoor!

 

vr gr Eppo

10. dec, 2015

Zorg over Zorg!

Het is kwart over acht in een sjieke club ergens in Nederland.
In de club is een bijeenkomst van alle toezichthouders, van de Nederlandse Zorgbedrijven. Spreker van die avond is Ronald Plassterk, minister van binnenlandse zaken. Langzaam komt hij het podium op.
Een brede grijns markeert zijn gezicht, en hij balt triomphantelijk zijn vuisten. Iedereen in de zaal staat op en geeft de minister een staande ovatie. Plassterk begint uitgelaten zijn betoog, “ het was even moeilijk, maar het is gelukt!” “Beste mensen we got it, het is gelukt!”
“De loonsverhoging in 2016 is aanstaande, en kan ons niet meer ontgaan!” “En wat hebben wij het verdiend, beste mensen!” “En wat hebben we er hard voor gewerkt!” De minster is net een gevierde popster, zo wordt hij toegejuigd!

De zaal staat helemaal op zijn kop en de minister wordt toegezongen.
Het is ook niet zomaar iets! Plassterk heeft er voor gezorgd dat de toezichthouders loonsverhoging krijgen, en niet 1, 2 of 3 procent!
Maar wel 100 procent! En dat is natuurlijk een prestatie van formaat.
Hier kun je als minister best trots op zijn!
Daar kunnen al die mensen die thuiszorg verlenen een puntje aan zuigen.
Wat een losers zijn dat, en nu moeten ze ook nog met minder tijd en geld hun werk doen. Ach dan lopen ze toch gewoon wat harder?
Want de toezichthouder die verdient zijn loonsverhoging! Deze mensen hebben het afgelopen jaar heel erg druk gehad.
En voor wat hoort wat tenslotte!

Als je toezichthouder bent, heb je het heus niet makkelijk, overal moet je rondkijken, en je moet het toezicht natuurlijk wel laten falen.
De thuiszorg organisatie moet failliet en de toezichthouder zijn zakken moeten gevuld!
En terecht, want het houden van toezicht is heel zwaar werk? Een toezichthouder wil in principe zijn werk goed doen. Maar dit kan niet, als je je werk goed doet lachen je collega’s je uit. Je kunt je niet meer op de golfbaan vertonen? Nee je mag het absoluut niet goed doen.
Kleineer je personeel, neem ze hun werktijd af, en die oude mensen?
Laat ze maar verrekken, moeten ze maar niet zo oud en behoeftig worden! Eigen schuld dikke bult.
Die loonsverhoging is dik verdient, en dat allemaal zonder moe te worden!

Loonsverhoging veel te duur? Leve de graaicultuur!


Eppo

 

9. dec, 2015

High Hermandad!

Net als ik denk dat er niets in de kranten staat om over te schrijven, valt mijn oog op een artikel.
Politie gaat in beslag genomen drugs zelf testen!
Wat the f*&ck dacht ik, zelf testen?
In gedachten zag leden van onze Hermandad, al blowend en snuivend door het bureau zwalken. De witte randjes om de neusvleugels en luidkeels roepend “Prima spul hoor, niks mis mee”!
Maar het blijkt niet zo te zijn, het schijnt dat ze zelf de drugs gaan testen op een meer wetenschappelijke manier?

En toch kan ik niet bedenken waarom dit zo’n goed idee zou zijn!
Politie mensen zijn nou eenmaal geen laboranten, ze hebben geenzins verstand van chemicaliën? En nu moeten ze allerlei ingewikkelde testen gaan doen? Er zijn natuurlijk van die thuistestjes, volledig gebruiksvriendelijk en iedere boerenlul kan de testen uitvoeren.
Waarschijnlijk moet de agent van dienst die achter de balie zit, de testen gaan uitvoeren. Dus als u eerdaags een fietsendiefstal wilt aangeven. Kijk er dan niet van op, als de verbalisant naar wiet stinkt!
Nee geen goed idee, agenten horen boeven te vangen en geen drugs te testen. Laat het aan de proffesionals over!

Slecht idee dus, en je moet de kat niet op het spek binden!
Wat ik daarmee bedoel? Ik bedoel dat je politie mensen niet de mogelijkheid moet geven om zelf de drugs te gaan gebruiken.
Hoe verleidelijk is het voor een agent om ook een snuifje te nemen?
Ach het ligt er toch? En anders wordt het verbrand? Kan het net zo goed even proberen? Ik moet toch weten wat een junk voelt?
Zo kan ik er nog een paar bedenken, dus geen drugs testen op het politie bureau! Straks zitten we met allemaal verslaafde agenten, niet doen dus!
De uitslag van de testen wil men als bewijs voor de rechtbank gebruiken?
Ja hoor, als de rechter naar de herkomst van de test vraagt moet je zeggen zelf gedaan met een thuistest?
Sommige ideeen zijn al slecht voordat ze zijn bedacht,
en daar is dit er 1 van!

Politie aan de snuiverij? Daarvan wordt niemand blij!

Eppo

 

8. dec, 2015

Wel of niet?

De rijk gevulde Truffelpasta van de Aldi bevat slechts 0,0006 % Truffel.
Niet veel zou u zeggen, en dat is ook zo er zit bijna niets in!
Gelukkig stinkt een Truffel nogal penetrant, dus het is misschien wel goed zo. Maar zo zijn er nog wel meer voedingsmiddelen, die meer beloven als dat ze geven. Albert Heijn kan er ook wat van, de als superfood verkochte Cranberries, blijken door de toegevoegde Ananassap zoveel suiker te bevatten, dat je er een heel weeshuis zoet mee kan houden.
Wat een nepperij allemaal, en we pikken het gewoon? Wij gaan gewoon naar de winkel en kopen die troep. Of worden we misleid door de supermarkten? Geen idee ik weet niet hoe het precies zit, maar het is best vreemd, dat we gezond willen eten, maar dat dit niet echt schijnt te lukken?

En er zijn nogal wat voedingsmiddelen die zogenaamd gezonder lijken.
Zo zijn er Light Chips, nou geloof mij er is helemaal niets gezonds aan chips! Wat dacht u van Light Pindakaas, minder vet maar net zoveel suiker. En laat suiker nou de dikmaker zijn!
En zo worden we voor de gek gehouden, inmiddels ben ik er al aan gewend. Liga melk-aardbei is zoete lulkoek, en Appelsientje halfzoet bevat maar half zoveel water. Water is wel goed voor je, maar dat krijg je niet! Maar wel dubbel zoveel suikers.
En zo gaan we maar door, we geloven er zelf in, als er maar staat half zo dit, en light zus en light zo!

We houden onszelf voor de gek, met al dat gedoe, we moeten onszelf weer eerlijke producten gunnen, wat nou light? Gewoon vol dat is het nieuwe credo. Superfoods zijn alleen super als je er niet mee klooit.
We moeten ons niet laden leiden door kreten van de fabrikanten, louter bedoelt om hun omzet te verhogen!
Gezondheid is een betrekkelijk begrip, maar wordt in de nabije toekomst steeds belangrijker. De zorg wordt steeds slechter in ons land, en als je straks niet meer gezond bent? Dan kan je het schudden.
Beetje doemdenkerij? Laten we het hopen!

Light of minder zoet? Niet voor de man die er toe doet!

Eppo