7. dec, 2015

Koning Plantgraag!

Vlakbij Paleis Noordeinde in het altijd mooie Den Haag, is een wietkwekerij ontmanteld. Een wietkwekerij vlakbij ons paleis? Onze koning? Nee het zal toch niet? In gedachten zag ik onze koning al met schort voor en een gieter in de hand, tussen de planten doorlopen. Lekker de plantjes water geven, hoe mooi is het als onze koning ook een hobby heeft? En waarom niet? Het verzorgen van planten is toch niet voorbehouden aan een select groepje kwekers? Nee Willem Alexander geef jij de plantjes maar lekker water.
Maar het bleek toch niet van onze koning te zijn? Deze kwekerij?
Er waren een paar boefjes die dachten, als er ergens een plek is waar ze niet zoeken? Dan is het naast Paleis Noordeinde?

Persoonlijk zou ik het daar nooit hebben gezocht, want het is tenslotte zoiets als een overval plegen op het politie bureau. Te risicovol als je crimineel bent.
Maar deze boefjes hebben toch maar gedaan, ze hadden op één ding niet gerekend. Op onze koning! Willem keek met zijn verrekijker vanuit het raam van zijn werkkamer, en zag beide heren iedere dag langs komen. En als hij er onder de middag langs liep, hing er een penetrante geur.
Onze Willem dacht, weg ermee, en belde de politie die snel een einde maakte aan de situatie.
Zo dacht Willem, weg is weg, terwijl hij vrolijk fluitend naar de kelder van het paleis loopt. Hij doet het licht aan een opeens is daar een ruimte vol met planten, met een onwelriekende geur.

Koning Willem loopt met zijn snoeischaar tussen de planten door, “ze staan er weer mooi bij” mompelt hij.
Nog een weekje dan kunnen we oogsten, leuk toppen knippen met Max en de kids. Kunnen ze ook nog wat bijverdienen!
Gezellig hoor, kunnen ze iets leuks voor oma kopen voor onder de kerstboom. Vinden ze altijd fijn.
Waar? Nee natuurlijk niet, anders zou het van Prins Pils naar koning Wiet geworden zijn. En nee dat kan natuurlijk niet.
Maar toch, het is verdacht zo’n plantenverzameling in de buurt van het paleis?

Koninklijk paleis of mooi groen paradijs?

Eppo

 

3. dec, 2015

Smeerlapperij!

Uit recent onderzoek is gebleken dat wij Nederlanders, onze handen bijna nooit met zeep wassen na het toilet bezoek.
Hiermee zijn wij vanaf een proper volkje afgezakt naar notoire viespeuken! Bah smerig, en je wordt er misselijk van, als je er goed over nadenkt.
Stel je doet een grote boodschap en je veegt je achterste, dan gebeurt het regelmatig, dat je met de vinger door het toiletpapier heen prikt, waarna er recidu in de vorm van een bruin nagelrandje achterblijft.
En ga je dan niet je handen met zeep wassen? Nou dan ben je gedurende de dag iedereen en alles aan het besmetten met smerige poep bacteriën.
Ik noem de beestjes maar gewoon bij hun naam! Van die kleine vieze kleffe diertjes die je ziek maken.

Maar nu weet de hele wereld dat wij Nederlanders smeerlappen zijn, en dat terwijl wij altijd in hoog aanzien stonden!
Wij de Nederlanders konden altijd hoog van de toren blazen over de vieze Zuid Europese toiletten, toiletten? Nou vaak niet meer als een gat in de grond, waar je tot je enkels in de stront staat te dansen!
Dat konden wij ons veroorloven want wij de rakkers van fatsoen, de properen waren de schoonsten van het land!
Tot nu toe, want het is niet meer. We zijn echt keihard van ons voetstuk gevallen. En dit doet pijn veel pijn.

Ik durf niet meer op vakantie, want ze zien ons aankomen?
Stel je voor je komt in Barcelona en je loopt daar over de Ramblas.
Achter je rug zie je mensen elkaar aanstoten, en in het Spaans tegen elkaar zeggen psst… daar gaat weer zo’n vieze Hollander. Je ruikt hem hier al! Nee bedankt ik blijf thuis komend jaar! Ik heb geen zin in al dat geklets achter mijn rug om. We moeten eerst in eigen land orde op hygiëne zaken zetten, en pas dan kunnen we de wereld weer afzeiken.
Tot die tijd geen nieuws, want het wordt handen wassen mensen!
Ga ervoor want die felbegeerde eerste plaats die willen wij natuurlijk terug. Schone handen en een schone lei!

Aan de handjes voorlopig geen bruine randjes!

Eppo

 

2. dec, 2015

Knallen maar!

Supermarkten moeten stoppen met het aanbieden van goedkoop vlees kopte de krant vandaag.
De PVDA wil af van de Kiloknaller! Schreeuwen de letters je toe!
Volgens de PVDA is het allemaal de schuld van de supermarkten, zij dwingen de boeren door goedkope inkoop, om zo goedkoop mogelijk te produceren. Natuurlijk er zijn misstanden in de veehouderij, en zeker niet ieder dier wordt goed behandeld. Dat is zonder meer waar, maar om daar nou de supermarkten verantwoordelijk voor te houden?
Dat gaat mij wat ver persoonlijk. Hoezo de supermarkten?
Lekker makkelijk zo, maar is dat wel zo? Hebben de supermarkten alle macht in handen?

Nou laten we eens een boekje open doen.
Onze overheid is al een aantal jaren bezig om ons het vel over de neus te halen. Ons belastinggeld aan het verkwanselen, en ga zo maar door.
Hierdoor zijn de kosten van levensonderhoud gestegen en inkomens gedaald. En omdat de mensen minder te besteden hebben, geven ze minder uit in b.v. de supermarkt. Die moet vervolgens goedkoper inkopen omdat zijn klanten minder geld hebben. En dat betekend minder geld naar de boeren helaas, die zich vervolgens weer in allerlei bochten moeten wringen, om hun bedrijf draaiende te houden.
Zo is de cirkel weer rond. Dus overheid verlaag de belastingen, en gooi het belasting geld niet over de balk, dan komt alles vanzelf weer goed.

Zo weer een crisis opgelost, ik snap het gewoonweg niet.
Zien ze het echt niet in Den Haag? Of willen ze het niet zien?
Geen idee? Maar alles is met elkaar verbonden, en het een gebeurt niet zonder het ander.
Maar niet voor Den Haag, daar denken ze dat alles op te lossen is door te bezuinigen. Ze zijn daar dus echt zo stom!
Het zal met deze regering niet meer lukken, maar als de volgende er zit, hoop ik dat ze het lef hebben, om geldverslindende maatregelen terug te draaien. En als ze dat durven?
Dan valt ze eeuwige roem ten deel!

Verhogen of verlagen? Laten we het de burger vragen?

Eppo

 

30. nov, 2015

Wie is de grootste?

De vereniging van Nederlandse gemeenten, wil het kweken van Cannabis vrijgeven. De reden is dat gemeensten vaak opdraaien voor de hoge kosten die het oprollen van illegale kwekerijen met zich mee brengen.
Dus legaliseren die handel is hun gedachte.
Ik dacht ach ja er is wat voor te zeggen. Maar het VVD kamerlid wat vanmorgen in een ontbijtshow zat zei, wij zijn hier absoluut tegen!
Je kunt zomaar niet legaliseren, we hebben te maken met allerlei Europese regels, bla bla bla enz enz….! Wat een lafbek je verschuilen achter Europa bah! In plaats van de Nederlandse gemeentes tegemoet te komen? En die hele wietzooi voor eens en voor altijd uit de illegaliteit te halen? Hoe mooi zou dat zijn?

Maar niet voor de huidige regering, die is tegen en ik weet eigenlijk wel waarom. Er is een gedoogbeleid voor Soft Drugs in een heleboel gemeenten. Daar heeft Europa kennelijk geen bezwaar tegen?
En Coffeeshops moeten gewoon belasting betalen, daar hoor je Europa ook nooit over. Coffeeshops verdienen dik geld, en betalen dus veel belasting. Dan denk ik bij mijzelf, wie is hier nou de drugsdealer?
De grootste dealers zitten dus in den Haag?
Als je profiteert van winsten uit drugshandel ben je medeplichtig, tenminste als u of ik hiermee bezig zijn, maar niet Mark Rutte en consorten. Zij dealen of het een lieve lust is, of erger nog zij laten een ander het vuile werk doen en gaan er met een flinke som geld vandoor!

Wat een ratten daar in Den Haag, en de Nederlandse gemeenten kunnen fluiten naar een oplossing. Het is kennelijk niet de bedoeling dat die er komt, want het gaat veel te lekker zo.
We leven als gewone burgers in een democratuur, met aan het hoofd Pablo Rutte en zijn bende.
Nederland is het drugsland van Europa, met echte staatsdealers?
En Europa? Die staan erbij en kijken ernaar!
In wat voor wereld leven we nou eigenlijk, als zelfs de overheid aan drugshandel doet? Geen idee maar raar is het wel!

Ik ben helemaal in de war, door Mark Escobar!

Eppo

 

27. nov, 2015

Dol Dwaas Einde?

De Bijenkorf stopt met de dol dwaze dagen, en zo zullen er nog meer winkels volgen. En dat is vreselijk jammer, want het ware altijd hele fijne dagen, die dol dwaze dagen!
Vroeg opstaan en dan naar de winkel, waar een schreeuwende menigte al klaar staat om de winkel te bestormen.
Alsof het gratis word weggegeven, mensen kun je kennelijk knettergek maken, als je als winkel aankondigd dat je korting geeft!
Ik sloot altijd graag aan in de rij der veroveraars, de linie van koopjes jagers. Het gaf mij altijd een gevoel van macht.
En daar gaat het uiteindelijk allemaal om in het leven, wat kan mij die koopjes schelen. Ik genoot altijd van de macht die kon uitoefenen als koopjes jager. Het begon altijd al voor de deur, de verkoopster die het dichtst bij deur stond, keek ik altijd heel strak aan.

Daarbij maakte ik dan een gebaar zo van “jij bent voor mij”!
Het arme kind stond bij voorbaat al te trillen op haar benen.
En als de deur dan open ging had ik de spanning al zover opgevoerd, dat de verkoopsters snel wegrende als ze mij zag aankomen. He lekker begin van de dag! Daarna mijzelf een weg gebaand door kluwens gillende huisvrouwen, die allemaal denken dat ze de koop van het jaar hebben gescoord. En het maakt ze niet uit of ze iets nodig hebben, gewoon kopen, kopen, kopen, want het is bijna voor niets!
Idioterie ten top, en het mooiste is, die dodelijke blik als je dan zo’n verovering uit iemands handen trekt. Onbetaalbaar gewoon!

De idioten rennen door de winkel en ik kan gewoon lekker iemand laten struikelen of iemand uitschelden. Ze pikken het gewoon als ze maar koopjes kunnen jagen. Wat een gekken, nog nooit zo’n stelletje overspannen schapen in een hok gezien. Ook op de andere afdelingen staan verkopers te trillen als rietjes, als je opeens achter ze gaat staan en je gilt opeens waaahhhh. Springen ze zo een meter in de lucht, hilarisch gewoon. En al dat moois is niet meer, nooit meer kijken naar al die gillende keukenmeiden. Erg jammer weer maar niets aan te doen.
Ik zal het moeten doen met die paar winkelketens die nog wel een dergelijke uitverkoop organiseren! En ik zal er zijn dat is zeker!

Uitverkoop maakt gek, of ben je het al?

Eppo