15. sep, 2015

Weird or what?

Gelukkig we hebben het weer gehad, Prinsjesdag oftewel de derde dinsdag in september. De leugens uit het koffertje van leed zijn weer verteld, en als wij Pinokkio als koning zouden hebben, had hij nu een neus van 18,4 meter lang. Wat een ellende allemaal, de rekenmeesters hebben weer naar het kabinet toegerekend, en de eerste stellingen zijn al weerlegd. Wat is nieuw? Dit spektakel gaat al jaren zo, traditie noemen ze dit. Ach het is een van de laatste echt Nederlandse dingen die wij nog hebben, laten we het maar koesteren.

Hilarisch is hoe de mensen gekleed gaan op zo’n dag, de mannen in slipjas als een echte gladjanus. En de dames met hun belachelijke hoedjes. Vergeeft u mij de term belachelijk, ik heb nou eenmaal een hekel aan hoofddeksels. Maar de hoedjes die worden gedragen op Prinsjesdag, zijn soms ware kunstwerken. Sommigen verdienen het predikaat lampenkap of fruitschaal. Blijkt maar weer dat alledaagse gebruiksvoorwerpen, ook op het hoofd kunnen worden gedragen. Omgekeerde wc potten met de borstel er nog in, vliegende schotels waarvan alleen de verlichting ontbreekt. Strookjes kunststof waarin je de lamellen herkent, die bij je oma voor het raam hangen. Of gewoon een gazen kooi, sierlijk om het hoofd gedrapeerd, versierd met nep bloemen.

Zo zag ik Prinsjesdag door mijn bril, wat de inhoud betreft, van het verhaal dat onze koning voorlas? Daar is niet veel van blijven hangen. Waarschijnlijk komt dit omdat er niks nieuws onder de zon is. De poppenkast eindigt weer als Jan Klaassen en Katrijn in de Gouden Koets stappen. Tenminste ik ga ervan uit dat onze koning zich toch op zijn minst een klein beetje een joker zal voelen. Verhaaltjes voorlezen uit het grote boek van de boefjes van het binnenhof! Zo kan het leven gaan van een koning, maar ach hij wordt goed voor betaald zullen we maar zeggen.

Vreemd of niet? Laat maar gaan die Piet!

Eppo

14. sep, 2015

To be or not to be!

Gelukkig het is voorbij ze zijn eruit, een Ipad is toch echt een computer. Tenminste dat heeft de Hoge Raad bepaalt, dit naar aanleiding van een geschil tussen een werkgever en de belastingdienst. Het Hof heeft eerder bepaalt dat een Ipad een communicatiemiddel is, en geen computer. Dus mocht de werkgever zijn werknemers belastingvrij zo’n ding geven. Maar de Hoge Raad gooit nu roet in het eten, een Ipad is nu toch een computer. Ik ben blij dat we dit nu zeker weten, want ik kon er niet van slapen. Waar zijn we nou mee bezig in dit land?

Hebben we geen belangrijkere zaken op onze agenda? Vanuit het Oosten rukken de IS troepen verscholen tussen hordes vluchtelingen op. De deur staat wagenwijd open! We worden door de VN als racistisch bestempeld. En we maken ons druk over het wel of niet aftrekbaar zijn van een Ipad? Gelukkig weten we dondersgoed de belangrijke, van de minder belangrijke zaken te scheiden. Ons pakken ze niet, we zijn een kei in prioriteiten stellen. Echter… we zijn een volk van volslagen idioten, en het ergste is, ik hoor daar ook bij. Gelukkig zijn we er nu uit, van de winst die deze Ipad maatregel oplevert kunnen we het totale begrotingstekort wegpoetsen.

Er glipt geen Ipad meer door de mazen van de belastingwet, geen stuiver meer te weinig voor onze fiscus! Dat Zwarte Piet binnenkort moet worden afgeschaft, who cares! Gewoon even een paar honderd jaar cultuur naar de klote, niet belangrijk. Belangrijk is dat we weten dat een Ipad geen computer is, daar had heel Nederland het vreselijk moeilijk mee! Het is een trieste balans die ik helaas moet opmaken, wel of niet? Wat een dilemma, vergeleken bij de echte problemen in de wereld? Het ergste is dat een Ipad, een computer en communicatiemiddel in één is? Maar laten we ze dat maar niet vertellen, want het is zo al erg genoeg!

Computer of Ipad? Oke…. de tweede past beter in je bed!

Eppo

 

21. aug, 2015

Vakantie!

Eindelijk is het zover mijn vakantie begint,
effe de batterij weer opladen.                             
Vanaf 11 september ben ik er weer,
en ga u weer voorzien van vers leesvoer!

 

Eppo

 

20. aug, 2015

De beer is los!

Het gaat nu echt goed los, de beer is niet meer te houden.
De trent die de Rennende Rukker in IJmuiden heeft gezet, verspreid zich als een olievlek door het land.
Nu was het raak in de plaats Waspik, hoe toepasselijk de plaatsnaam al doet vermoeden. Zo erg is de naam van de straat waar het is gebeurt.
Namelijk “ Het Halve Zolen Pad!” Met deze plaats en straatnaam vraag je om rariteiten. Maar goed een wat gezette man van midden dertig heeft het eerste record gevestigd. Rennend en rukkend ging de man achter een vrouw aan. Vastberaden en vol goede moed om de eerste tijd neer te zetten, rende hij vol lust achter de vrouw aan. De vrouw in kwestie was geschokt. In plaats van de schoonheid van de daad te zien, en in te zien dat rennen en rukken uitermate veel van je concentratie vergt. Vond de vrouw dat ze sexueel was belaagd.

Ik vind dit eigenlijk een beetje, een soort van over reactie, hebben we eindelijke een nieuwe sport, en net als deze een beetje van de grond komt wordt het weer verboden. Je mag dus niet eens met je eigen potlood in je hand over de straat rennen?
Rennen is gezond, wees blij dat de mensen weer wat gaan bewegen!
Maar nee hoor een goed inniatief wordt met de grond gelijk gemaakt.
Maar dit is echt niet de laatste keer, neem van mij aan dat er de komende tijd nog veel meer gerend en gerukt gaat worden.
De tijd die in Waspik is gevestigd is 14.02 minuten en schreeuwt om verbeterd te worden. Ik ben benieuwd wanneer die handschoen zal worden opgepakt. ‘Rukkers van Nederland, op naar Het Halve Zolen Pad in Waspik, en versla die tijd!’

Daarnaast is het goed als de Rukkers  van Nederland zich verenigen.
Samenwerken om Rennend Rukken gelegaliseerd te krijgen, dat is op zich een heel mooi streven. Het gaat gewoon lukken, ik voel het aan mijn water! En waarom ook niet, hoe onzedelijk is het nu helemaal?
Als je potlood goed in je hand ligt, is hij voor de buitenwacht amper zichtbaar. Waar maken we ons druk om?
Wat je niet ziet is er niet, nee toch?
Het word een mooi jaar, je zou kunnen zeggen een kroonjaar. De geboorte van een nieuwe bewegingsvorm.

Rennend ga je ervoor, maar geef niet het verkeerde stokje door!

Eppo

 

19. aug, 2015

Spiders!

Momenteel stikt het van de spinnen, u weet wel die kleine achtpotige griezels, die er een strikt dieet van andere insecten op na houden.

Ik zie ze overal, het zijn er echt veel, het lijken er wel meer dan andere jaren. Sommigen zeggen dat het komt door de warme winters, anderen zeggen juist dat spinnen daar niet tegen kunnen.

Een ding is zeker, het zijn er veel, echt heel veel!

Er zijn ook best veel soorten in ons land, toegegeven ze worden niet zo groot als in tropische landen, maar ze zijn daarom niet minder eng.

Ik vind ze vooral vervelend, altijd als ik ergens wil gaan zitten, zitten er spinnen. Vooral in de tuin.

Val niet in slaap in uw tuinstoel met uw mond open, dikke kans dat een harige zwarte spin uw mond binnenkruipt.

 

De kans is dan groot dat u ongewild en onwetend een snack naar binnen werkt. Brr mij niet gezien. Spinnen… als ik ze zie krijg al de kriebels!

Niets voor mij, ook al weet ik dat ze ongevaarlijk zijn, en ook best nuttig.

Dit omdat ze andere insecten eten, die op hun beurt ook weer kwelgeesten voor ons kunnen zijn.

Soms ben ik wel eens bang dat er teveel komen, dat je wordt overspoeld door spinnen, duizenden wat zeg ik miljoenen spinnen komen op ons af.

Als het nacht is, je weet niet wat je ziet als je de voordeur opendoet.

De straat ziet zwart met al die kleine harige monstertjes.

Brrr je kan niet meer naar buiten toe, binnenblijven is de enigste optie.

 

Maar ze blijven niet buiten, ze zijn inmiddels door de brievenbus naar binnen aan het klimmen.

Het zweet breekt mij uit aan alle kanten, het is vreselijk ik sta op een stoel in de kamer en zie hoe de spinnen langzaam omhoog beginnen te klimmen. Ik pak mijn gifspuit en begin te sproeien.

De spinnen hebben daar niet van terug, ik zwaai met mijn spuit woest heen en weer. “Pak aan jullie kleine monsters”, schreeuw ik ze toe!

Op dat moment hoor ik een stem die zegt, “Eppo, Eppo, wordt wakker je staat tegen het behang te plassen!”

 

Eppo