4. jun, 2015

Mond hygiëne?

Tandenborstels zitten vol met darmbacteriën, zo las ik vandaag ergens.

Getverr… wat doen mensen dan met hun borstels dacht ik nog bij mijzelf?

Maar nee het is niet wat ik dacht, maar misschien nog wel veel ernstiger!

Het blijkt dat als je je tandenborstel in een badkamer neerlegt, waar ook een toilet is, dan komen de bacteriën op je tandenborstel.

Hoe bizar is dat? Ze komen er gewoon op?

Je hoeft dus niet perse je tandenborstel als instrument om je aambeien in te smeren, te gebruiken, om darmbacteriën op je tandenborstel te krijgen? Nee ze komen er vanzelf op.

Tandenborstels zijn meestal wat vochtig en zijn daarmee ideaal voor bacteriën om in te wonen.

 

Dus sluipen ze als u weg bent, vanuit de toiletpot naar uw tandenborstel toe. En eenmaal aangekomen gaan ze lekker tussen de natte borstelhaartjes zitten.

Zo gaat dit dus, en dat is best ernstig? Want de tandenborstel gaat weer in een mond. Misschien wel uw mond? En wie geeft u de garantie dat het uw darmflora is, die zich op de tandenborstel bevind?

Niemand geeft u die garantie, dus is de kans groot dat het de bacteriën zijn van iemand anders. Als u geluk heeft van uw huisgenoot, dan blijft het in de familie. Maar misschien ook wel van die glazenwasser die nodig moest, en even via uw slaapkamer uw badkamer heeft betreden?

Voor je het weet zit je mond vol met andermans shit, en dan begint het gesodemieter. Dan kun je ziek worden!

 

Maar wat kun je eraan doen? In ieder geval je tandenborstel niet in de badkamer neerleggen.

Helaas is dit niet zo handig, gelukkig is de oplossing heel simpel.

Neem uw Föhn, u weet wel dat ding dat warme lucht blaast!

Föhn uw tandenborstel gewoon even droog, kleine moeite met als gevolg dat de darm bacteriën uw tandenborstel niet leuk meer vinden.

Droog daar houden ze niet van, en daarmee blijft u een hoop ellende bespaart. Handig toch?

Maar zoals we het nu doen kan het niet langer, stop deze bacterie terreur!

 

Een tandenborstel gaat in uw mond en hoort niet in uw ……….!

 

Eppo

 

3. jun, 2015

Monkey Business!

Als u dacht dat koken tot een der hogere kunsten behoort, dan slaat u de plank volledig mis.

Koken is zwaar overschat, het is allemaal echt niet zo ingewikkeld.

Iedereen kan het leren, als je dat wilt.

Koken is zo simpel dat zelfs een Chimpansee het kan! Onderzoekers zijn erachter gekomen dat, als je Chimpansees laat zien dat een aardappel lekkerder smaakt, als deze is gekookt. Dat de apen dan wachten met consumeren, tot er een kookgelegenheid zich voordoet!

Daarmee trek ik mijn conclusies, een kok is niet veel meer als een aap die een kunstje heeft geleerd?

Tuurlijk ik krijg nu half kookgek Nederland over mij heen, maar sorry het is niet anders.

 

En eigenlijk is dit wel mooi, zeker nu het voortbestaan van de Chimpansees in de vrije natuur, zo onder druk staat.

Haal ze uit het oerwoud, geef ze kookles, en laat ze in de keuken werken.

Ik denk dat ze dit best leuk vinden, in het oerwoud is het ook niet altijd even makkelijk? En als kok zijn ze lekker bezig!

Als de Chimps voor ons koken, houden we zelf onze handen vrij voor andere dingen. En je zult het zien dat ook mensapen zich kunnen ontwikkelen tot topkok, die een opname in de Michelin gids waardig zijn!

Koken is makkelijk, een aap kan de was doen!

Soms sta ik echt versteld van mijn geniale ideeën!

 

Top kok Billy de Chimpansee, klinkt goed? Al zeg ik het zelf, en wat maakt het uit, als er een paar apen bijkomen in onze samenleving?

Ons land wordt al geleid door apen, nou dan kunnen ze wel voor ons koken ook? Een dingetje is wel vervelend, Chimpansees zijn nogal harig, en dat is in een keuken niet altijd even smakelijk.

Een apen ontharingscreme doet wonderen denk ik?

Binnenkort in uw restaurant, kunt u zich heerlijk laten verwennen met, door een echte aap bereide gerechten. Koken met Chimps ik zie het Jamie Oliver wel doen? En wie weet wat ze zelf voor een inbreng hebben?

Zal wel iets met bananen worden, denk ik zelf?

Ik ben er al helemaal klaar voor Lets get Monkey, krijgt een hele nieuwe betekenis!

 

Al is een aap een lelijk ding, koken dat zit er gewoon in!

 

Eppo

 

 

 

2. jun, 2015

Flirten on the edge!

In Den Helder mag je ook niks? Wethouder Geurt Visser moet aftreden omdat hij wat met zijn vrouwelijke collega’s heeft geflirt.

Wat kinderachtig, flirten is toch niet zo erg? Waarom mag Geurtje dit niet? Het is triest dat je niet wordt afgerekend op je werk, maar op het feit dat je keertje een verliefde blik werpt, of een leuk Whats Appie stuurt.

Typisch Den Helder, nee hoor dat niet, maar ik vind het wel zielig voor deze man. Oke hij is misschien een haantje, maar zo zijn er meer. Alleen omdat hij in de gemeenteraad zit mag het niet?

Fatsoensrakkers, zo noem ik de mensen die hem hebben weggestemd!

Deze mensen doen hetzelfde als Geurtje maar dan stiekum.

Bah en als ik ergens een hekel aan heb, dan zijn het dit soort mensen.

 

Geurt heeft het ook toegegeven dat hij een flirterige berichtjes stuurde aan sommige collega’s, maar hij heeft nooit de intentie gehad om iemand sexueel te intimideren, of iemand in een diskrediet te brengen.

Geurt is een eerzaam burger, en nu is hij slachtoffer van zijn eigen collega’s geworden.

Ik heb best met hem te doen, wat is nou mis met de vraag “ben benieuwd wat voor een bh je aan hebt”. Of met de opmerking “wat een mooie benen komen er voorbij”?

Kinderachtig in 1 woord, eindelijk probeert iemand wat kleur aan het saaie wethouderschap te geven, en wat krijg je van je collega’s? Stank voor dank!

 

Geurtje heeft zelfs professionele hulp gehad, maar zijn hormonen kregen steeds weer de overhand, de arme man kon er echt niets aan.

Hormonen zijn rot dingen, als ze in je bloed komen, zetten ze je aan tot rare dingen. Eigenlijk is Geurtje een beetje ziek!

Wat een toestand, Geurt Visser was zwaar onder invloed van Testosteron toen hij wat nauw contact onderhield met zijn vrouwelijke collega’s.

De arme man kon er echt niks aan doen!

En heeft hij iemand pijn gedaan? Welnee, zo erg is het allemaal toch niet? Van een berichtje is nog nooit iemand zwanger geraakt, hooguit gevleid! Echt het is allemaal weer een helehoop gedoe om niks.

Of is er iets wat ik niet weet? Ik houd mij aanbevolen?

 

Door een lief woord, is nog nooit iemand vermoord!

 

Eppo

 

1. jun, 2015

Als een Roetetoeter!

Het moet toch niet gekker worden in ons land, wat ik vandaag toch weer in de krant las. Egel dronken van de straat gehaald?

Het is toch niet te geloven een Egel, u weet wel zo’n stekelig tuinvriendje? Is stomdronken van de straat gehaald? Het diertje had zich ruimschoots te goed gedaan aan een fles advocaat.

Ja… en daar ga je dan, hoe komt een Egel aan een fles advocaat?

Hij zal hem niet bij de slijter hebben gekocht. Egels hebben meestal geen geld, en wie verkoopt er nou drank aan een Egel?

Maar deze Egel was wel stomdronken, dronken door een fles advocaat, achtergelaten door een stel onverantwoordelijke mensen.

 

Je kunt zomaar geen flessen advocaat op straat achterlaten?

Stel je voor dat er nog veel meer Egels van de advocaat hadden gesnoept? Dan zou de hele straat vergeven zijn geweest van dronken Egels. Allemaal op de straat lopend met hun stekels omhoog.

Het zou een zootje worden, ik moet er niet aan denken!

Genoeg over de dronken Egels, laten we het maar eens ergens anders over hebben. Wat ik ook in een bericht las, is dat een 92 jarige Amerikaan eindelijk zijn schooldiploma heeft gehaald.

Ik erger mij aan het feit dat het zo wordt opgeschreven, alsof het lijkt dat het een hele prestatie is. En dat…… terwijl het gewoon niet zo is!

 

Kom op zeg, 92 jaar en dan pas je schooldiploma halen, dat is ronduit slecht! De meesten halen hun diploma in 4 of 6 jaar, kijk dat is een prestatie! Maar nee hoor, oude mensen die een diploma halen, halleluja wat geweldig. Ik zeg…. nog zinloos ook! Op die leeftijd hoeft het echt niet meer.

Maar het lijkt wel of de mensen geen oog meer hebben, voor wat echt zinvol is. We vullen ons leven met volkomen zinloze acties, en klappen er ook nog voor.

Maar ach dat zeggen ze waarschijnlijk ook over mij!

 

Zinloos is niet altijd hopeloos.

 

Eppo

 

29. mei, 2015

Hang Wang ze komen er an!

Ze komen eraan er is niets meer aan te doen.

Binnenkort komen er hordes Chinese toeristen naar Nederland.

In de eerste instantie een stuk of 4500 verdeeld over 90 bussen.

Maar als het ze bevalt, dan komen er meer, veel meer!

Chinezen hebben voor de gewoonte, om alles wat ze leuk vinden aan elkaar door te vertellen. En denkt u zich eens in als straks half China naar ons land komt?

Kijk daar heeft nog niemand aan gedacht, maar straks zitten we met de gebakken peren. En worden we overspoeld door Chinezen.

En laat ik duidelijk zijn, op zich zijn Chinezen prima mensen, ze wonen hier tenslotte al jaren tot een ieder zijn tevredenheid.

 

Maar alles waar te voor staat is niet goed, dus als straks de bevolking in ons land tijdelijk verdrievoudigd hebben we echt een probleem.

Waar laat je al die mensen, en hoe vervoer je ze?

Ik zie het al gebeuren, dat straks iedere burger verplicht word om een paar Chinezen in huis te nemen, als ze hier op vakantie zijn!

Op straat zal het drukker zijn als in Hong Kong, er zal geen stukje straat Chineesloos zijn.

Natuurlijk brengen ze geld in het laatje, per persoon ongeveer € 1250,00.

Serieus geld dat is zeker waar, maar hoe gaan we het aanpakken?

 

Straks in de zomer zitten de Chinese restaurants overvol, en als je dan als hardwerkende Hollandse Kaaskop denkt, effe Babi Pangang te scoren? Vergeet het dan maar. Heeft geleselveeld klinkt het dan? Ovel dlie weken bent u aan de beult? Dan hebben we echt een serieus probleem?

Laten we de Chinezen die nu komen niet al teveel verwennen, tuurlijk we moeten aardig tegen ze doen. Maar ons uiterste best? Ik zie best nog wel wat beren op de weg.

Maar ik vrees het ergste, en ik zal onze schuur alvast omtoveren in een bed en breakfast. Lieve mensen wees op alles voorbereid!

 

Chinezen komen en Chinezen gaan, als alles in ons land maar overeind blijft staan!

 

Eppo