18. mei, 2015

Song Klefstival

Bah getverr binnenkort is het weer zover, dan zijn we weer een avond aan overgeleverd! Waaraan? Het Euro Visie Songfestival!

U begrijpt het wel, ik ben geen fan!

Ik vind het songfestival op zich nog niet zo erg, oke een avondje luisteren naar gejammer, van bekende en onbekende artiesten, is ook niet bepaald een zalfje voor je trommelvliezen, maar oke je overleeft het wel, en er is gelukkig ook nog een uitknop.

Maar al dat gedoe en geslijm om het festival heen?

Ik kan er slecht tegen, neem nou onze Nederlandse inzending, gezongen door een uitstekende zangeres, die op zich ook nog een aardig liedje heeft.

 

Maar dat gedoe er omheen? Vreselijk ik kan daar slecht tegen.

Wat kan het mij schelen, wat voor een jurk ze aanheeft? Maar het lijkt wel of ik de enigste ben die het niks uitmaakt. Het ene bericht na het andere verschijnt over de jurk. Zelfs de winnaar van vorig jaar, wil hem aan als ik de media moet geloven? Maar goed dat is dan ook een nep vrouw met baard, die in het Nederlands Worst van zijn/haar achternaam heet!

Van voren Conchita dan lijkt het nog wat? Me reet….. Hans Worst zul je bedoelen. Ga terug naar je land en jodel daar de boel bij elkaar!

Sorry ik laat mij een beetje gaan, maar het raakt mij echt, dat iedereen alleen maar is geïnteresseerd in het uiterlijk van de deelnemende musici!

 

Waarom is de presentatie zo belangrijk? Is de muziek dan zo slecht?

Het Songfestival is een soort kitscherige kermis geworden, met af en toe een muzikale verrassing!

En die verrassing is voor mij dit jaar de Finse inzending, geestelijk gehandicapten die een overvalst staaltje rockmuziek laten horen.

Deze mensen zijn volledig zichzelf, en gaan er ook echt voor.

Deelnemen is voor hun waarschijnlijk belangrijker als winnen, en zo hoort het te zijn! Menselijkheid in zijn puurste vorm.

Ik twijfel wel eens wie er een syndroom heeft, misschien is dat wat wij gehandicapt, noemen wel normaal en zijn de ……..!

Oke ik ga te ver, ik snap het wel!

 

De klefheid van een Songfestival, stop daarmee that’s all!

 

Eppo

 

15. mei, 2015

Papierloos?

Nederland is echt op de verkeerde weg, het moet anders, het gaat helemaal verkeerd.

Waarom? Nou tegenwoordig zijn we helemaal doorgeslagen wat betreft ons werk. Waar je vroeger met een dosis goede moed en inzet, de top kon bereiken, helaas…… dit is niet meer!

Tegenwoordig moet je voor iedere scheet een diploma of certificaat hebben, talent? Ja leuk maar zonder diploma kom je niet ver.

En dit is echt superverkeerd, we zjn helemaal van het pad af, volkomen doorgeslagen. Iemand die iets kan, maar geen papiertje heeft moet toch gewoon zijn werk kunnen doen?

Maar helaas, werkgevers hebben liever een onbenul met, als een genie zonder papieren.

 

En dit gaat ons een keer opbreken, de wereld bestaat niet louter uit diploma’s en certificaten. Ook zonder kun je briljant zijn in je werk!

Maar het dringt niet echt door, sterker nog, het wordt steeds erger.

Zelfs een toilet juffrouw heeft het diploma sociale hygiëne nodig.

Je kunt de pot niet boenen als je niet gediplomeerd bent? Vroeger hing dit vooral af van je handvaardigheid, maar dat is, nu niet meer genoeg.

Er zijn zelfs kleine ondernemers die hun tent moeten sluiten, omdat ze geen papieren hebben. Weg talent, weg inzet……welkom ledigheid!

En het maakt niet uit, welk beroep je hebt, papieren willen we zien.

Ik vind dit vreselijk, waarom gaan we niet uit van iemands talenten?

 

Geen idee? Maar al heb je twintig jaar werkervaring op je cv staan, het maakt niet uit, je krijgt de baan niet, “ja de andere kandidaat had wel zijn diploma”. “Sorry volgende keer beter.”

Mensen dit kan echt niet, ervaring is ervaring daar kan geen diploma tegenop. Het is toch raar dat je wel bevoegd bent tot handelen, maar ergens geen verstand van hebt?

Het gaat mij de pet te boven, je hebt nou eenmaal mensen die makkelijk een diploma halen. En je hebt mensen die met hard werken iets bereiken!

Wat maakt het uit? Ik zie het probleem niet?

Maar er zijn hele volkstammen die denken dat het niet anders kan!

 

Papierloos werken een probleem? Mensen waar moet dat heen?

 

Eppo

 

12. mei, 2015

Op Slot!

Als je in Nederland veroordeelt wordt tot een alcohol slot in je auto, ben je slecht klaar. Het schijnt dat ze te pas en te onpas uit kunnen vallen, en als dat gebeurt stopt je auto ermee.
Dit overkwam een automobilist afgelopen week, midden op de snelweg stopte zijn auto ermee. En dan ben je pas echt in de aap gelogeerd!
Alles is elektronisch tegenwoordig in een auto, en als de motor stopt valt alles uit. Het stuur begint zwaar te draaien, kortom als je geluk hebt haal je de vluchtstrook. Bizar als je dan het volgende artikel in dezelfde klant leest, “autosnelweg geblokkeerd door drankrijder”!
Je kunt het gewoon nooit goed doen in dit land, drink je teveel is het niet goed, en als je helemaal niets drinkt ook niet!

Iedereen begrijpt dat je niet met drank op moet gaan rijden, maar ik kijk in Nederland altijd weer met verwondering naar de straffen die voor dit vergrijp worden opgelegd.
Neem nou een taakstraf? Door rechters graag opgelegd voor allerlei vergrijpen, zelf soms voor zware. Is dit dan om de gevangenis leeg te houden?  Dit is toch geen straf?
Of de enkelband, hiermee wordt gesignaleerd als je het huis verlaat.
Dat is toch geen straf? Het zou spannender zijn als je de deur uit zou gaan en de enkelband ontploft. Hopla weg been! Zo dat zal je leren om weg te lopen. Ik heb het al vaker gezegt, we zijn te soft. We durven niet meer te straffen. Tja en dan moet je niet gek opkijken als de criminelen ons uitlachen.

Ook opmerkelijk nieuws, een Pluto in Disneyland knuffelde een kind zo hard, dat de acht jarige jongen moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis. Ik denk dan al gauw, wat deed dat kind?
Het ettertje liep natuurlijk al de hele dag Pluto te zieken, en allerlei rare opmerkingen te maken. De ouders vonden het best, hebben een veel te hoge entree betaald. En dat geeft ettertje het recht om zich eens lekker uit te leven. Je zal maar Mickey Mouse of Donald Duck zijn?
Als je de kans krijgt pak je de kleine tiran terug, logisch want je bent ook maar een mens.  En als Little Kadaffi dan bij je komt sla je toe, Pluto heeft groot gelijk! Helaas zagen de ouders het anders, maar daar doe je toch niets aan!

Het leven is beperkt, totdat je het zelf uitwerkt!

Eppo

 

11. mei, 2015

Flower Power!

Arme volktuinders van Nederland, er is geen bloemetje meer veilig!

Met bloemen bedoel ik, de bloemen van de Hortensia.

U weet wel die prachtige bloemen, die een tuin zo mooi kunnen opfleuren?

Maar nu zijn ze het doelwit geworden van drugsminnend Nederland.

Ze schijnen een licht hallucinerende werking te hebben.

En ja dan weet je het wel in Nederland, er zijn genoeg randdebielen die continu op zoek zijn naar middelen, om jezelf naar een hoger niveau te tillen. Meestal val je daarna weer net hard naar beneden, maar toch!

En de mensen met hun tuintjes, vooral volkstuintjes zijn de dupe! Staan je hortensia’s vol met bloemknoppen? Dan moet je oppassen, Junkie Nederland staat op de loer. Als je even niet oplet roken ze je Hortensia’s tot aan de grond toe op. Tot aan de grond is niet helemaal waar, want het gaat om de bloemknoppen. Maar oke het schrijft zo lekker weg!

 

En waarom ze het doen, het schijnt dat er uiteindelijk maar 1 soort Hortensia is die werkzame stof bevat. En de rest? Nauwelijks!

Maar alleen de gedachte aan een kick, is voor Wietrokend Nederland al genoeg om helemaal stoned te worden.

Echte Flower Power dus! Kennelijk maakt Wiet je hersendood, anders zou je dit niet doen!

En de tuintjes van ons land? Deze blijven kaal en leegeroofd achter!

Geen enkele hortensia zal nog tot volle wasdom komen!

Wat een gedoe weer, geef een junk een half woord en ze beginnen te al te roken! Hortensia’s roken of eten, want dit schijnt ook te kunnen, is niet bepaald ongevaarlijk. Hortensia’s worden door kwekers vaak volgestopt met allerlei chemicaliën, of dacht u dat blauwe Hortensia’s echt bestaan?

 

Ze bestaan bij de gratie van allerlei kunstgrepen, en dat kan betekenen dat een Hortensiabloem vol zit met stoffen, die je beter niet tot je kunt nemen! Tenzij je blauwe longen wilt?

Daarom Junkies van Nederland, stop met die flauwekul, geniet van mooie bloeiende Hortensia’s, in prachtige kleuren. Enkel of dubbelbloeiend, er zijn er genoeg. Maar laat het daarbij en vooral laat ze groeien!

Als jullie dat kunnen opbrengen, dan komt alles weer goed!

 

Van Hortensia tot Vergeetmijniet, is dat de nieuwe Nederwiet?

 

Eppo

 

 

8. mei, 2015

Blootgewoon!

Wist u dit? De eerste zaterdag in mei is Naked Gardening Day.

Toen ik dat las zakte mijn broek af, Naked wat…….??

Maar het bestaat dus echt, het is de dag dat Naturisten naakt gaan tuinieren. De dag dat je eindelijk je gietertje kan luchten, en je schoffeltje in de zon kan hangen! Ik was perplex wie bedenkt er nu weer zoiets?

Naked Gardening Day? Het schijnt dus echt zo te zijn dat naturisten all over the world met de broek uit de tuin ingaan.

Misschien is het maar goed dat ik dit niet wist, want als je het wel weet, ga je er op letten. En dat is als je geen Naturist bent niet wenselijk. Gewoon puur voor jezelf. Bedenk maar eens wat er voor een beelden je te zien kan krijgen, als je opeens wordt geconfronteerd met naakte tuinmannen? En geloof me je krijgt er geen slachtofferhulp voor!

 

Mensen hebben altijd wel hele aparte behoeftes. Ik zie het nut niet zo van naakt achter de Begonia’s zitten. Laat staan dat ik de Rhododendron ga swaffelen. Nee niks voor mij. Heb sowieso niets met Naturisme.

Ik vind naakt lopen zelfs onverantwoord, je kunt mensen aan het huilen maken, als je opeens naakt voor ze staat. Trauma’s lopen ze op, bij de aanblik van een vrij bungelend klokkenspel, of een borstenpaar dat je ook als rugzak kunt gebruiken! Onesthetisch is dat misschien het juiste woord? Een dergelijke aanblik kun je je medemens toch niet aandoen?

Het valt mij op dat Naturisten bepaalde types zijn.

Van die mensen die zonodig de hele dag, hun hele hebben en houwen moeten showen. Zonder enige schroom. Als je ooit door een Naturist wordt uitgenodigd om foto’s te kijken, nou zet je dan maar schrap.

 

Je wordt dan getrakteerd op lelijke vormeloze lijven, landkaart benen waar vanaf de spataderen je toelachen! Mannen die met hun veel te grote geslacht, je blij toelachen. Terwijl jij je afvraagt of hij ook pinda’s van de grond kan pakken met dat ding?

Brr nee niks voor mij, bedek je edele delen, en probeer niet de Adonis uit te hangen. Want dat is 99 procent van de bevolking nou eenmaal niet!

Mocht je ooit worden gevraagd, zeg liever nee sorry bedankt, ik kijk wel een andere keer! (of nooit meer)

 

Liever naakt als namaak? Nee echt niet!

 

Eppo