21. apr, 2015

De hut!

Als ik dit schrijf heb ik een heel apart weekend achter de rug.

Mijn vrouw en ik zijn gezellig weggeweest, en hadden besloten om een experiment te doen, iets wat allang op onze to do lijst stond.

En opeens was het zover, op vakantieveiling, u weet die website waar je nog wel eens een koopje kunt scoren, als het gaat om leuke uitjes!

Vakantieveiling dus, te bieden op 2 overnachtingen in een Finse Kota, gebouwd van echt Fins naaldhout. Ik dacht dit is het, even gauw overlegd met moeder de vrouw, en geboden op de veiling. En hoera we hebben het! In gedachten zag ik ons al zitten in zo’n authentieke Finse hut, de geur van naaldhout, en visioenen van een Finse sauna. Lekker languit op rendier vellen liggen. Ik zag het helemaal zitten!

 

Nog een paar nachtjes slapen en het was zover, hopla in de auto naar de andere kant van Nederland gereden. We reden een lange landweg af in de buurt van Doetinchem, en na iedere bocht werd het steeds groener en groener. Een euforisch gevoel van overwinning, maakte zich van mij meester. We melden ons bij de camping receptie, en kregen de sleutel van ons onderkomen voor de komende 2 nachten. De spullen overgeladen in een bagage wagen, en we gingen de Camping op.

En opeens, ja daar was onze Kota. Ik moest wel even goed kijken, want de hut was niet bepaald groot. Wat zeg ik? Het leek vooral op een bolvormig kinderspeelhuisje, het zou een mooi kippenhok kunnen zijn!

 

Maar goed dat was de buitenkant, even binnen kijken. Denk om je hoofd als je naar binnen gaat, gelukkig je kan binnen rechtop staan, tenminste als je in het midden van de hut blijft. Ach het is maar voor 2 nachtjes denk je dan nog. Niet getreurd, er is electra en een gasstel om een kopje thee te zetten. In het midden staat een 2 persoons bed, alhoewel het is dat er een soort van dun matrasje op ligt, anders was het toch een tafel geweest. Niet getreurd we kunnen liggen. Wel weer bij het naar buitengaan denken om je hoofd! Opeens begrijp ik waarom Eskimo’s op handen en voeten hun Iglo uitkruipen!

In een Kota zitten ook raampjes. Maar alleen een Lilliputter kan hier voor het raam staan om naar buiten te kijken, daar hebben we dus ook niet zo veel aan.

 

Maar oke er is toch niet zoveel te zien als het donker is! Toen het bedtijd was, en we op de tafel lagen moesten we er nog om lachen. Maar het lachen verging ons wel in de loop van de nacht. Na een paar uurtjes slapen werd ik wakker, ik hoorde gerommel bij de deur, nee toch daar zul je de eigenaar van de hut hebben? Die kabouter die hier normaal woont?

Gelukkig was het mijn vrouw die naar het toilet was geweest.

En nee in de hut is geen toilet, dus op naar het camping toilet gebouw.

In het donker over de camping lopen is op zich al een uitdaging, stoot je eerst je kop aan de hut, struikel je daarna over de rand die de scheiding met het grasveld aangeeft. En als je het toiletgebouw bereikt, zit de helft al in je broek! Geweldig zo’n camping!

 

Wat wel authentiek was? De koude temperatuur, in de Kota was het om het vriespunt in de nacht, en het gekke was, zo voelde het overdag ook?

Kota is waarschijnlijk het Finse woord voor koelkast, bedacht ik mij opeens. Maar gelukkig lagen we op Rendiervellen, nou ja Rendier is schaars in Nederland. Dus lagen we op huiden van ik vermoed, dode paarden. Waarschijnlijk zijn de dieren gestorven aan haaruitval, want de haren zaten de volgende dag echt overal. Die paardenvellen gaan, als je jezelf omdraait tijdens het slapen omkrullen, zo lijkt het alsof je op een kamelenvel ligt te slapen, compleet met bulten!

 

Ik weet nu zeker, een huisje van een Fin daar krijg je mij niet meer in!

 

Eppo

 

 

 

17. apr, 2015

Het zweet des aanstoots!

Ik heb toch weer wat geleerd vandaag, het schijnt dat je emoties via zweet kan overdragen.

Onze zweetpareltjes zijn dus niet zomaar wat water en zout, het is heel speciaal vocht. Met zweet kun je namelijk blijdschap overdragen.

Hoe mooi is dat? Jarenlang doen we ons uiterste best om het zweet van onze lichamen te bannen. En nu blijkt het een heel speciale functie te hebben. Ik vind het mooi, emotie en blijdschap overbrengen door middel van lichaamsvocht. De natuur is geweldig dat blijkt maar weer!

Het werkt als volgt, als je als man in een opperbeste stemming bent, en een vrouw ruikt onder je oksel, dan krullen de mondhoeken van de vrouw als vanzelf omhoog. De spieren in het gezicht spannen zich aan, en een glimlach is geboren. Aldus de deskundigen.

 

Het schijnt zelfs zo te zijn dat ze een proef hebben gedaan met 12 mannen die kussentjes onder hun oksels moesten houden.

Aan die kussentjes hebben ze 36 vrouwen laten ruiken, en ze waren gelijk van hun depressies af. Echt waar? Nee natuurlijk niet, maar ze glimlachten wel. Tenminste dat vertelt het onderzoek.

Ja ja en dat moet ik zeker geloven?

Ik denk persoonlijk dat de glimlach meer een grimas is, veroorzaakt door de ranzige geur van oud okselzweet. Wie vind dat nou lekker?

Onder je oksel laten ruiken, ik zie het al voor mij iemand opvrolijken door mijn arm op te tillen, en dan zeggen, kom ruik jezelf blij!

Ze zien mij aankomen!

 

Onderzoeken zijn soms best nuttig maar soms kan ik mij niet voorstellen dat ze waar zijn.

Alhoewel? Stel dat dit echt waar is? Dan kan iedere man die in the mooth is, een vrouw opvrolijken. Was het maar zo’n feest!

Lekker na een rondje sporten, geen deodorant maar het pure werk.

Laat lekker de hele buurt ruiken, dan is iedereen blij!

Ik zie het al voor me, al die blije mannen met hordes lachende dames achter hun aan. De rattenvanger van Hamelen is er niks bij!

Fantastisch, als dit toch eens waar zou zijn? Ik kan het mij niet voorstellen.

 

Klotsende oksels op zijn tijd, brengen dagen vol jolijt?

 

Eppo

 

16. apr, 2015

Luiers!

Persoonlijk kan ik het mij niet voorstellen, maar kennelijk zijn er mannen die iets hebben met luiers.

Zo ook een man uit het Engelse Plymouth, hij liep rond in een supermarkt alleen gekleed in een luier, een wegwerp luier welteverstaan!

De man deed niemand kwaad, maar omdat er mensen waren, die aanstoot aan de luierdrager namen, moest hij weg.

Dit is voor mij niet de eerste keer dat ik wordt geconfronteerd met mannen in luiers. Op tv ben ik ook al een keer getrakteerd, door een volwassen vent die thuis de baby uithing. Een rilling van afschuw liep over mijn rug, toen ik hoorde dat het zover ging, dat hij zelfs in zijn luier scheet! Toen ging bij mij het licht uit.

Zijn arme echtgenote moest de baby billetjes, zeg maar billen schoonmaken. De Kamille doekjes waren niet aan te slepen!

 

De man in Plymouth deed dit omdat het hem een zaterdag gevoel gaf.

Helaas weet ik niet wat de man hiermee bedoelt, een zaterdag gevoel?

Maar het zal wel een gevoel van welbehagen zijn. Kennelijk geeft het dragen van een luier een heerlijk ontspannen gevoel!

Mannen in luiers! Hoe potsierlijk kan een mens zijn?

Je loopt voor paal, maar kennelijk kan dit deze mannen niet deren.

Het zou toch een zootje worden als alle mannen in luiers de stad in zouden gaan? Dit kan toch niet?

Maar er is kennelijk een categorie mannen, die graag terug willen gaan naar hun kindertijd. En daar gaan ze heel erg ver in, het is dat ze niet terug kunnen kruipen in hun moeder, want dat zouden ze het liefste doen.

 

Aan de andere kant? De man in Plymouth deed geen vlieg kwaad!

Oke hij had een wat merkwaardige kleding keuze, maar dit zou eigenlijk geen punt van aanstoot hoeven te zijn?

Als je goed nadenkt over de papieren luier als kledingstuk, zie ik wel voordelen. Geen was maar gewoon weggooien, geen toilet in de buurt absorberen maar. Best handig eigenlijk. Misschien toch iets om over na te denken.

Hoewel? Ik wacht er nog even mee, als ik wat ouder ben kan ik misschien nog lang genoeg in een luier lopen. Zonder aanstoot te geven!

 

Luier vol met stront? Loop er niet te lang in rond!

 

Eppo

 

14. apr, 2015

Het hoofd verliezen!

Het is zover! Binnenkort zal het transplanteren van hoofden, op een ander lichaam mogelijk zijn. Een Italiaanse dokter neemt het inniatief in deze, binnenkort zal hij het hoofd van een Russische man, dat zich nu bevind op een lijf met een ernstige spierziekte, overzetten op een gezond lichaam! Is dat niet mooi? Stel je de ongekende mogelijkheden voor? Als je lelijk bent, of je bent te dik, of hebt een ander gebrek, gewoon je hoofd overzetten op een lijf naar keuze. Het klinkt als Science Fiction, maar de werkelijkheid is dichterbij als je denkt. Straks dartelt de Russische man weer door de wei als een jong lammetje, dankzij de wetenschap! De mogelijkheden zullen ongekend zijn.

Ben je in een verkeerd lichaam geboren? Geen probleem even je kop omzetten, en dan klopt het weer. Of ben je te dik? En kun je je niet aan een dieet houden? Geen probleem ruil van lijf met iemand die dit wel kan, kan de sportman jouw lijf mooi slank trainen. Later ruil je gewoon weer terug! Hartstikke mooi allemaal. Waar al die lichamen vandaan moeten komen? Ja het is een beetje lullig, maar in het Midden Oosten komen er  steeds meer lichamen beschikbaar dankzij IS? En zo zijn er nog wel meer mogelijkheden. De een zijn dood, is de ander zijn brood zullen we maar zeggen. Als dit fenomeen eenmaal is ingeburgerd, kijkt niemand er meer van op. Je zou met iemand anders van lijf kunnen ruilen, heeft de een iets waar jij van droomt, en heb jij iets waar de ander van droomt, ruilen die hap! Zo mooi kan het zijn!

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Er zal een levendige ruil komen in lijven, en niemand zal meer ontevreden hoeven te zijn. Win win situatie dus! En zo kan ik nog wel even doorgaan. Ikzelf denk aan een databank van lijven die beschikbaar zijn, en omdat ik graag groot denk. Zal de databank zich niet tot Nederland beperken. Wereldwijd zal er handel en ruil plaatsvinden van lichamen, met of zonder hoofd. Zo zie je maar, als de Guillotine nooit had bestaan, waren ze nooit op dit idee gekomen! Je hoofd verliezen was nog nooit zo leuk!

Droom je al jaren van een mooi lijf? Plaats je hoofd op het lichaam van een lekker wijf!

Eppo

 

13. apr, 2015

Crazy!

Helemaal gestoord wordt je tegenwoordig! Waar je vroeger gewoon een baan kon hebben, en je gewoon je werk kon doen, is dat nu voorgoed verleden tijd! Tegenwoordig als je een baan hebt, en je tot volle tevredenheid van je werkgever en jezelf je werk doet, kun je niet meer gewoon lekker doorleven. Nee gewoon zijn is niet meer voldoende!

Tegenwoordig moet je bijscholen! Ook al weet je alles, bijscholen moet en zal je. Zelfs als je ergens al 30 jaar werkt ontkom je er niet aan!

Het woord bijscholen is de natte droom van menig onderwijs instituut, en de zichzelf heel interressant vindende ZZP ers, die graag voor de klas staan, tegen een veel te riante beloning.

 

Wat een gedoe allemaal, je wordt er helemaal gek van, over een tijdje zijn we allemaal doorgeleerd, en zitten de gekkenhuizen stampvol!

Maar niet doen is bij voorbaat je ondergang, je vliegt eruit, je hoort er niet meer bij! Een paria voor het leven! Dat is de keerzijde van bijscholing. Daar hoor je niemand over! En waarom? Nog niemand heeft mij goed duidelijk kunnen maken wat het nut is van die scholing, behalve dat het heel veel geld kost.

Ik ga al een tijdje mee, en weet als geen ander dat je zonder diploma’s ook een prima werknemer kunt zijn. Maar het lijkt wel of werkgevers tegenwoordig liever een nul met papieren hebben, als een 10 zonder!

En dat snap ik ook wel! Als je als bedrijf nooit je personeel bijschoolt, gaan de klanten naar de concurrent, die doet het wel! En zo maken we elkaar knettergek!

 

Vroeger kon je nog gewoon een plee boenen zonder diploma, nu niet meer! Je moet minimaal een diploma sociale hygiëne hebben. Hoezo? Stront kun je gewoon zonder diploma ook prima wegvegen, hoezo diploma? Zo wordt de wereld steeds gekker, ook ik ontkom er niet aan.

Als je denkt ik heb een diploma, is wel weer een gek in Den Haag die zegt, dat je opnieuw examen moet doen!

Zo maken we elkaar steeds gekker en gekker! Daar moeten we vanaf!

Ik stel voor dat we een vereniging oprichten, de BTOB, de belangen- vereniging tegen onvrijwillig bijscholing! We moeten een vuist maken!

 

Studeren en leren? Oke, alleen vrijwillig doe ik nog mee!

 

Eppo