12. jan, 2015

Nog meer graaien!

Het is weer zover, de overheid heeft weer iets bedacht om ons nog meer geld uit de zak te kloppen. Minister Ronald Plassterk maakt zich hard voor hogere belastingen op gemeentelijk niveau! Hij vind het nodig dat gemeentes meer belastingen mogen gaan heffen van haar burgers. Dat komt door het het feit dat gemeentes meer zorgtaken krijgen toebedeeld. So far so good, natuurlijk… als de gemeente meer moet betalen, mogen ze ook belasting innen. Immers Den Haag doet een stap terug, en laat meer over aan de lokale overheden. Het zal toch wel zo zijn, dat indien gemeentes ons meer gaan belasten, Den Haag ons meer zal ontlasten? Ze doen immers een stap terug? Ja toch? Of toch niet?

Mij bekruipt het angstige gevoel, dat Den Haag ons helemaal niet gaat ontlasten, maar dat het landelijke belasting niveau blijft zoals het is. Het verhaal van hogere gemeentelijke belastingen, zal niet leiden tot lagere landelijke belastingen. Goed bedacht Plassterk, een bewindsman waardig! Je schaart je hiermee in het twijfelachtige rijtje van eerdere zakkenvullers, die tal van maatregelen hebben bedacht, om de burger geld uit de zak te kloppen. Kent u het kwartje van Kok nog? We weten allemaal dat de overheid neemt, maar nooit meer iets teruggeeft aan de burger. Doodgewoon vuile leugenaars dus.

Zo zal het ook gaan met de maatregel meer gemeentelijke belastingen. Ik kan mij niet voorstellen dat Den Haag minder belasting gaat heffen, met andere woorden, het komt er gewoon weer bij. Al dat gedoe en overgehevel van zorg naar de gemeenten, zal ons op meer belasting betalen komen te staan! Dat is wat Minister Plassterk bedoelt, al zegt hij het niet rechtstreeks in ons gezicht. Betalen met die hap! Afpakken dat geld, pers de burger maar uit, burgers zijn sinaasappels lekker sappig en makkelijk uit te persen. Zo denk Denkt politiek Haag over zijn burgers, het woord burger veroorzaakt eurotekens in de ogen van een politicus! Is het wel eens anders geweest?

Graai maar in de burger zijn beurs, dat gaat goed totdat hij scheurt!

Eppo

 

9. jan, 2015

Nalatig?

Vandaag voor het eerst in mijn leven “ het gesprek met de minister president” gekeken. Iets wat ik meestal niet kan aanzien, omdat ik slecht tegen liegende mensen kan.

Het was een boeiend gesprek, het ging natuurlijk over de vreselijke aanslagen in Parijs, en dat we in Nederland alert moeten zijn.

Er zijn maatregelen genomen die hij niet met ons wil delen, en dat is ook logisch. Want onze vijanden hebben ook oren, en onze verrader slaapt niet! Even begon ik tegen Mark Rutte op te kijken, even dacht ik, “wat is hij gegroeid in zijn functie.” Misschien komt het nog goed?

Eerlijk is eerlijk, ik heb Rutte vaak gedemoniseerd, maar als hij iets goed doet, mag ook wel eens worden gezegd!

Vasthouden dit beeld. Zolang mogelijk!

 

Helaas was het stoere beeld van onze minister president niet lang houdbaar. Toen de interviewer hem een vraag stelde over vlucht MH17, sloeg de stemming om. De vraag was, waarom er niets is gedaan met de informatie, waarmee de regering het luchtruim boven Oost Oekraïne had moeten sluiten. Toen werd de stemming grimmig, Rutte zei zelfs tegen de interviewer “pas op!” Alsof hij zeggen wilde, “let op ventje wat je zegt.”

Rutte gaf zijn relaas over het vliegen op 10 km hoogte, dat volgens hem geen probleem was, omdat het vliegtuig van de Oekraïnse luchtmacht, dat eerder uit de lucht was geschoten, slechts op 6 km hoogte had gevlogen!

Alsof dat iets uitmaakt, mijn broek zakte af toen hij dit vertelde.

 

De richtlijnen zijn kennelijk zo, dat indien een vliegtuig in een oorlogsgebied, dat wordt neergehaald op 6 km hoogte, er dan op 10 km hoogte geen oorlog is?

Wat een slap gelul, zo kun je alles wat krom is wel recht praten.

Een luchtafweer raket haalt met gemak een vliegtuig op 10 km hoogte naar beneden. Daar hoef je geen raketgeleerde voor te zijn om dat te begrijpen! Over een dergelijk gebied moet je helemaal niet vliegen.

Dat is vragen om moeilijkheden, dat snapt een kind.

Maar we vliegen gewoon door, en de richtlijnen zeggen dat het veilig is!

Wie houd wie voor de gek? Helaas kopen de slachtoffers van vlucht MH17 daar helemaal niets meer voor!

 

Ik neem een besluit, ik kijk niet meer!

 

Eppo

 

8. jan, 2015

Slim slimmer slimst!

Eindelijk ben ik erachter hoe het komt dat wij Nederlanders steeds slimmer worden! Jarenlang heb ik mij dat afgevraagd, en ik kwam er maar niet achter. Maar nu, het staat vandaag gewoon in de krant!

Het blijkt dat er jaarlijks veel Nederlandse jongeren, onderwijs gaan genieten bij onze Zuiderburen de Belgen.

Belgen hebben altijd een beetje een dommig imago gehad, maar het tegendeel blijkt waar te zijn.

Het kan natuurlijk niet zo zijn dat Belgen dom zijn, en wij Nederlanders in België worden opgeleid. Dan zouden wij immers nog veel dommer zijn.

Maar het is echt waar, jaarlijks gaan er 20.000 Nederlanders naar school in België, natuurlijk komen er ook Belgen naar Nederlandse scholen maar dat zijn er veel minder ongeveer 3000.

 

Daarmee wordt er een nieuwe trend gezet, wij Nederlanders kunnen heel veel leren van de Belgen. Al was het maar hun manier van in het leven staan. Veel relaxter als de Nederlander, en ze doen niet overal moeilijk over! Nu gaan er in feite nog niet zo heel veel Nederlanders naar het Belgische onderwijs, maar als deze trend zich doorzet. Verwacht ik dat de aantallen zullen stijgen. Binnenkort zijn het er geen 20.000 meer, maar een veelvoud daarvan. Maar waarom willen Nederlanders net zo slim worden als de Belgen? Dat heeft de volgende reden, Belgen hebben een natuurlijke vorm van boerenslimheid over zich.

Nederlanders hebben dit niet, wat dit inhoud licht ik toe in het volgende voorbeeld.

 

Een Belg loopt met een emmer naar een meer, waarin 2 naakte vrouwen zwemmen. De vrouwen roepen naar hem, “wij komen er pas uit als jij weg bent!” De Belgische man roept terug, ben zo weer weg, maar ik kom alleen de krokodil voeren!

Kijk daar zou een Nederlander toch nooit opkomen?

Wij missen de flair van een Belg en de handigheid, waarmee ze met alles omgaan. Dit wordt in de toekomst wel beter, tenslotte stijgt het aantal in België opgeleide Nederlanders per jaar.

Het komt allemaal goed!

 

Hollanders het komt goed, als we van de Belgen leren hoe het moet!

 

Eppo

 

7. jan, 2015

Dwarf Tales!

Ik weet niet hoe ik moet beginnen vandaag, de aanslagen in Parijs? Wat een verschrikking. En dan ga ik een beetje lollig proberen te doen? Ik troost mij met het feit dat de omgekomen cartoonisten, en andere slachtoffers ongetwijfeld zouden hebben gewild, dat we de draad weer gaan oppakken. Als we ons gevoel voor humor laten afnemen, zijn we straks nergens meer. Dus bij deze wil ik toch iets vertellen wat mij is opgevallen de laatste tijd. Heeft u wel eens van een Twitterkoning gehoord? Vast wel, een Twitterkoning is iemand die veel volgers trekt op Twitter. Ikzelf ben dit absoluut niet, maar voetballer Wesley Sneijder wel. Tegen wil en dank, dat dan weer wel, maar toch? Wesley Twittert er gedurende dag er lustig op los, en dat is niet onopgemerkt gebleven, want zijn fans vinden het helemaal geweldig!

Waarom mijn opmerking tegen wil en dank? Wesley is niet zomaar met Twitteren begonnen. Hij is gaan Twitteren toen hij met Yolanthe verkering kreeg. Yolanthe wilde Wesley in de gaten houden, waarom?  Dat laat zich raden! Eerst liet ze hem volgen door een detective, dat was geen succes. Als Wesley zich verstopte in een zandbak met kleuters, zag niemand hem meer, hij is namelijk nogal klein van stuk. Maar kleine mannen met een dikke bankrekening, zijn echte vrouwen magneten. Dus Yolanthe heeft Wesley opgedragen om elke dag een aantal keer te Twitteren, over waar hij is en wat hij doet. Natuurlijk geen waterdicht systeem maar toch! En omdat Wesley de toorn van Yolanthe vreest, doet hij braaf wat hem wordt opgedragen.

Hij Twittert b.v. “ben nu in de supermarkt, wat schrok de kassa juffrouw toen ze mij zag, verstopt achter een pak melk”! Of hij Twittert, “ ben nu in de Ziggodome, mooi concert, alleen zie ik niks vanaf de eerste rij”. En zo weet Yolanthe waar hij uithangt, dit is de enigste manier om hem een beetje te volgen. Als hij op straat loopt is er geen beveiligingscamera die hem registreert. Een buitenlamp met zo’n sensor reageert ook al niet op Wesley, zelfs niet als hij op en neer springt. Yolanthe moet wel, wil ze hem kunnen volgen! Lijkt mij heel vervelend als je zo klein bent, dat je bang moet zijn voor een lieveheersbeestje. Fijn voor Wesley, dat er internet is!

Twitterkoning of niet? Voetballen? Ja dat kan hij wel!

Eppo

 

6. jan, 2015

Boerenbedrog!

De roddel is alweer losgebarsten op het internet en de overige media.
Het gaat over Boer Tom, een van de deelnemers van het tv programma
Boer Zoekt Vrouw, de kijkcijfer generator van de KRO.
Maar nu? Iedereen spreekt er schande van, die Boer Tom heeft dus al een vriendin?? Hoezo? Ik dacht dat een voorwaarde van het programma is, dat je vrijgezel moet zijn?
O jee, nu laat ik mij toch een beetje meeslepen in dit roddel circus, wat kan mij het schelen. Al heeft hij 20 vrouwen!
Maar het laat mij toch niet los, Boer Zoekt Vrouw heeft kennelijk een hypnotiserend vermogen om al die kijkers naar zich toe te trekken.
Waarom is het liefdesleven van een boer nou zoveel boeiender als dat van een stadsmens?

Eerlijk gezegd geen idee, maar het lijkt wel of hele hordes vrouwen graag  een keertje in hun leven boerin willen zijn?
Op zich heel begrijpelijk want als je boerin bent, ga je weer terug naar de natuur. Lekker in de stal rollebollen met je boerenmannetje in het hooi!
Dat is kennelijk wat die dames willen. Of lekker aan de uiers van iemand anders trekken, een koe in dit geval?
Zo kom je de dag wel door als boerentrien!
Ook heel sexy als je boertje je roept, “ he wichtje woar blieft mien stikkebuul! Daar krijg je als vrouw wel hele warme gevoelens van, lijkt mij? Als dit niet zo is begrijp ik kennelijk helemaal niets van vrouwen.

Maar die boer Tom gooit alles los, pakt wat hij pakken kan.
En geef hem eens ongelijk? Hij heeft de looks van een Womanizer, vrouwen snakken naar zijn aandacht.
Als boer Tom over zijn erf paradeert, zitten er miljoenen smachtende vrouwen te soppen op hun bankstel!
Echt waar, Kim Holland zou willen met haar webcam, dat ze zoveel kijkers had! Boer Tom had dan ook ruim 1800 brieven gekregen, ik verdenk de KRO ervan dat ze de rest van de brieven hebben vernietigd, om Boer Tom een beetje lucht te geven.
Maar nu dreigt alles in het honderd te lopen, Boer Tom heeft al een vriendin, en nu dreigen alle soppende beelbuis prinsesjes weer op te drogen! Dat mag niet gebeuren, je kunt al die kijkers niet teleurstellen?
Ben benieuwd wat er gaat gebeuren!

Is de boer troef? Droog is in ieder geval stroef!

Eppo