15. okt, 2018

Helden!

Sinds kort hebben we nieuwe helden in ons land, zij hebben december 2017 van zich laten horen, en vooral hebben zij zich laten zien.
Een groep mensen uit het altijd mooie Friesland heeft ternauwernood kunnen voorkomen dat een groep ongenode gasten, een kinderfeest zouden gaan verpesten.
Dit gaat natuurlijk over het Sinterklaasfeest, ons mooie feest met Sint en Piet.
Vorig jaar was er een groep z.g.n. medelanders die van plan waren om de intocht van Sinterklaas en Zwarte Piet te gaan verpesten. Ze waren van plan om te gaan demonstreren op een kinderfeest!
En onze helden, onze Blokkeer Friezen, hebben door de snelweg af te sluiten voorkomen, dat kinderen voor het leven getraumatiseerd zouden worden.
Hulde voor de dit initiatief, tot zover.
En dat komt allemaal omdat Zwarte Piet zwart is.

Er is in ons land een groep mensen neergestreken die tegen alles zijn wat zwart van kleur is. Deze mensen hebben een deel van de Nederlanders op weten te ruien, tja en zwakke schakels vind je natuurlijk altijd wel.
En met deze groep proberen ze alles wat ons lief kapot te maken.
Maar nu stonden zij opeens oog in oog met een groep echte Friezen, Friezen die hun oerinstinct uit de tijd van Grote Pier, uit de mottenballen hadden gehaald. En zij stonden niet toe dat een kinderfeest totaal verpest zou worden.
Fantastisch dit! Zij zijn de echte hedendaagse helden! Echte jongens en meiden van Jan de Wit. De demonstratie ging dan ook gelukkig niet door.
Onze Blokkeer Friezen hebben eigenlijk gedaan wat onze politie had moeten doen, deze groep tegenhouden op eigen titel. Kom op Hermandad jullie zijn toch ook Nederlanders?
De Burgemeester van Dokkum had toestemming gegeven voor de demonstratie, want ja dat is tenslotte democratisch.

Ik vraag mij oprecht af dat als kinderen naar de intocht van sinterklaas kijken, en zij geconfronteerd worden met Zwakzinnigen die heel hard roepen dat Zwarte Piet slecht is en discriminatie, wat daar nou zo democratisch aan is?
Kennelijk mag je kinderen gewoon traumatiseren en is dat helemaal niet zo erg? En nu zijn er van de gevestigde orde van die lafbekken, lieden die vinden dat onze helden berecht moeten worden. Triest dat er in ons land rechters zijn die zich voor dit karretje laten spannen. Ik had toch wel anders verwacht?
Maar nee zware straffen moesten er komen, dat is dan wel niet gelukt maar het idee alleen al. 1-0 voor de medelanders dat is helaas de balans die kan worden opgemaakt.
Maar uit de hele actie is iets moois ontstaan, een echte daad van verzet.
De verzetsstrijder in ons bloed is nog niet dood, we kunnen het nog.
Ik voorzie dat er meer van deze acties komen, want komen aan Zwarte Piet is hetzelfde als een aanval op onze cultuur.
Wij zijn er gelukkig ook nog, en houd alvast maar rekening met ons!

Zwarte Piet gaat immers nooit verloren, tegenstanders knoop dit in uw oren!

Eppo

 

11. okt, 2018

Barbie Stress!

In Rotterdam is op een school een heuse rel geboren.
Als ik dit ergens had verwacht dan overal, behalve in Rotterdam.
Maar toch, het is gebeurt. Een schooljuffrouw van een basis school is in de ban gedaan, omdat zij als hobby sexy Barbies in elkaar knutselt!
Ik dacht toen ik dit hoorde What the F#*ck maar het was echt waar.
Ouders houden hun kinderen thuis omdat zij de hobby van de juffrouw aanstootgevend vinden.
En ze hebben helemaal gelijk!
Het is toch een schande als je foto's van schaars geklede Barbies op je Facebook pagina plaatst.
Stel je voor dat iedereen dit zou doen, dan zou het echt 1 hele grote sex party worden in dit land.

Ook Barbie moet kleren aan, ik wil op Facebook niet geconfronteerd worden met Barbie Porno. Getverr... ik wil niet weten welke dingen zij met Ken doet?
Mensen die zulke vieze dingen doen met Barbies moeten keihard worden aangepakt. De straf kan niet hoog genoeg zijn!
Stel je toch voor dat we allemaal dit soort hobby's er op na zouden houden?
Het zou toch een zootje worden?
Barbie is natuurlijk van nature wel een echte Sexbom, een klein minivrouwtje met alles erop en eraan. Bijna te mooi om waar te zijn.
Maar om zo'n popje dan schaamteloos te exploiteren en ten toon te stellen aan de hele natie, dat kan echt niet!
Barbie moet in nette en met hoog gesloten bloesjes op de foto staan. Want zo hoort het en niet anders!

Dit is natuurlijk allemaal onzin, een ieder moet het lekker zelf weten, en een Barbie is maar een pop een stukje plastic. En als je die zo neerzet dat het lijkt alsof alle Ken's uit buurt zijn langs geweest, wat maakt het uit?
Mensen maken zich weer druk om niks, en waarom die arme kindertjes van hun ouders niet naar school mogen gaan, is mij een raadsel.
Die ouders moeten zich gaan schamen.
Laat juffrouw gewoon met de Barbies spelen, het is tenslotte haar vrije tijd.
Daar hoeft aan ander zich niet mee te bemoeien.
Inmiddels is zelfs de Onderwijs inspectie ingeschakeld, die mogen er kennelijk ook iets van vinden?
Het weer een gevalletje raar, of zo u wilt heel bijzonder!

Staat Barbie spiernaakt voor het raam, dan komt Ken eraan!

Eppo

 

25. sep, 2018

Upside Down!

Ik heb er lang op gestudeerd maar ben er nu toch helemaal uitgekomen.
Het hedendaagse bedrijfsleven is in de ban!
Niet in de ban van de ring maar in de ban van het z.g.n. piramide model.
Een hedendaags bedrijf van een beetje omvang is, als je het schematisch uitbeeld een omgekeerde piramide.
Ik hoor u al denken huh? Waar heeft hij het nou weer over?
Ik bedoel het zoals ik zeg, een omgekeerde Piramide, zeg maar een driehoek op zijn punt.
En dat zit als volgt! Een modern bedrijf heeft een brede bovenkant, in deze brede bovenkant zitten de z.g.n. CEO'S vroeger ook wel directie geheten.
Net daaronder zitten de managers, deze zitten soms boven en soms ook helemaal beneden in de punt.

Daaronder zit het werkvolk, ze zijn veel talrijker als de bovenste lagen, en doen al het werk. Ze bezitten de meeste kennis van het bedrijf, ze weten als geen ander hoe het moet, en wat ze moeten doen.
'Maar in de toplaag zitten daar ook mensen die veel weten van het bedrijf?'
Ik hoor het u denken!
Nou om eerlijk te zijn nee, de hedendaagse top van een bedrijf heeft helemaal geen kennis nodig om manager of directeur te zijn.
Ze zijn allemaal aanhanger van een bepaald systeem, en zijn Blackbelt, Scrummaster of hebben een andere titel waarvan ik vreselijke jeuk krijg.
Wat doen deze mensen dan zo op een dag binnen zo'n bedrijf?
Nou ze doen echt heel belangrijk werk! U had vast niet zien aankomen dat ik dit zou gaan schrijven. Ze zijn echt heel belangrijk!

Omdat tegenwoordig een beetje bedrijf een omgekeerde Piramide is, is het heel belangrijk dat deze vorm behouden blijft.
De brede bovenlaag dirigeert al het werk wat zij eigenlijk zelf zouden moeten doen, naar de werkvloer aan de onderkant. Dit in een rap tempo. De werkvloer rapporteert zelf naar boven toe, zodat de managers alleen nog maar hun grafiekjes hoeven te maken. Maar waarom dan de omgekeerde Piramide?
De managers en CEO's hoeven nergens verstand van te hebben, alleen van grafiekjes maken en van vergaderen, heel lang vergaderen.
En dat doen ze het ene moment aan de linkerkant van de Piramide en op het andere moment weer aan de rechterkant van de Piramide.
Zo ontstaat er onbalans en dreigt de Piramide om te vallen.
Gelukkig zorgen de werkmensen ervoor dat de driehoek op zijn punt blijft staan. Zo blijft het bedrijf overeind! De werkmensen houden met zijn allen de punt stevig vast terwijl de bovenlaag zijn best doet om hem om te krijgen.
Al met al een stevig fundament en eindelijk kunnen er ook mensen aan de top komen, die er anders nooit zouden kunnen staan.

Management systemen klooien maar aan, dat ze zo nog verder kunnen gaan?

Eppo

 

11. sep, 2018

Stilzwijgend!

Sst....... stil houden..... niet over praten, dat moeten de diplomaten hebben gedacht toen ze Sinterklaas gingen spelen in Syrië.
En Sinterklaas hebben ze gespeeld, wat een mooie cadeaus hebben ze uitgedeeld. Terwijl de pensioenen worden gekort en alles duurder wordt, ouderen in de verdomhoek worden gestopt, hebben diplomaten ervoor gezorgd dat de oorlog in Syrië niet zo snel zou gaan stoppen. Ja dat zou toch zonde zijn? Een oorlog stoppen terwijl de helft van de bevolking nog leeft? Je moet er niet aan denken. Nederland doet graag aan ontwikkelingshulp, dus leverde zij jarenlang wapentuig, voertuigen en al wat er nog meer nodig is om oorlogje te spelen. Groeperingen van allerlei allooi konden op de steun van Nederland rekenen. Zij jaagden de Syrische bevolking de grens over, en Nederland en de rest van Europa konden lekker voor deze mensen gaan zorgen.

Ach wij leveren aan z.g.n. gematigde groeperingen, en dan is het echt niet zo erg. Deze groepen die toch ook menig huisvader hebben onthoofd voor het aanzicht van zijn eigen kinderen, zijn helemaal niet zo erg ze zijn tenslotte gematigd. Dat hadden de diplomaten goed onderzocht, ze hadden er zelfs een lijst van gemaakt.
Maar nu is het uitgekomen en een schaamtegevoel trekt over Nederland.
Je moet er toch niet aan denken dat iemand in een Nederlands soldatenpak een klein kind doodschiet? En dat omdat het arme schaap van het verkeerde geloof is? Of een handgranaat door het raam van een bewoond huis naar binnen gooit? Op zijn Nederlandse Pick up Truck springt en vervolgens keihard op een groep mensen inrijd? "Niks aan de hand dit zijn gematigde groeperingen, en dan is het niet zo erg." In gedachten hoor ik het de minister al zeggen.
Het is goed om te geven, en wat zijn deze mensen dankbaar je bent voortaan een vriend voor het leven.

Wie kan zeggen dat Jabhat al-Shamiya je vrienden zijn? Is dat niet geweldig?
De auto's die Nederland heeft gegeven, zijn prachtige exemplaren, mooie Toyota en Izuzu pick up trucks. Ja je kan die mannen niet met rotzooi op pad sturen. Dat gaat nou eenmaal niet. Je zit zo vast in al dat zand, dan heb je toch wat power nodig. En who cares Nederland betaald?
Sinterklaas is nog nooit zo ver weg geweest, en dat zonder Zwarte Pieten.
Ik ben blij dat ik als belastingbetaler mijn steentje bij kon dragen.
De gruwelijke beelden van de oorlog in Syrië, daar kunnen we nu tenminste nog lang van genieten.
Ons land kan zich nu echt meten met landen als Rusland en Amerika. Al zijn wij natuurlijk maar een klein jongetje vergeleken bij hun bijdrage, maar toch! Het is goed dat we het er nu over hebben en dat de hele bevolking meedelen in dit succes.
Wat is tenslotte een natie waard die geen bloed aan zijn handen heeft, helemaal niets toch?

Eppo

 

29. aug, 2018

Rooms!

Het is mij toch wat, heeft u het al gehoord? Ze hebben een heel groot pedofielen netwerk ontdekt. Echt waar! Het is een wereldwijd netwerk waarvan het hoofdkantoor in Vaticaanstad c.q. in Rome is gelegen.
De godfather is een zekere heer Franciscus die zich ook wel Paus laat noemen.
Dit netwerk schept er een waar genoegen in om tere kinderzieltjes, van de aan hun toevertrouwde kinderen voor het leven te tekenen.
Maar nu is het aan het licht gekomen, het is in de krant en op tv.
De Paus ontkent dat hij er iets van af weet, maar daar komt hij dit keer niet mee weg. Alhoewel?
Ik hoop van niet maar ik vrees met grote vrezen.

Een hoop dingen worden mij zo langzamerhand wel duidelijk.
Leden van het netwerk spreken met elkaar af dat zij hun hele leven geen sex zullen hebben. Celibaat noemen ze dat. Er is geen tijd voor want zij moeten zich inzetten om zoveel mogelijk mensen te overtuigen, om vooral te geloven dat er een z.g.n. God bestaat. Je ziet hem niet maar hij is er wel. Tja en dat is best hard werken, en dat wil ik best geloven echt waar!
Mensen overtuigen van iets wat er niet is, brengt veel spanningen met zich mee. Je komt thuis en je wilt je afreageren, normaliter heb je dan sex en valt de spanning van je af. Maar een lid van het netwerk heeft dat niet.
Daar had de Paus in de vorige eeuw wat op gevonden, de huishoudster!
Deze vrouwelijke persoon hield de pastorie schoon en liet zichzelf ook regelmatig afstoffen.

Maar het netwerk wordt gerund als een groot bedrijf. En wat doen grote bedrijven? Juist bezuinigen, dus weg met die huishoudster en weg uitlaadklep!
Toen is het misgegaan, de leden gingen op zoek naar andere mogelijkheden om zich te uiten. En zo zijn ze geworden tot wat ze nu zijn.
Oké Eppo stop hiermee, je hoeft geen reden te zoeken om dit te vergoelijken. Het zijn notoire kinderlokkers en dat is een slechte zaak.
Compleet met Sinterklaas muts doen alsof je een kindervriend bent? Daar zijn ze goed in. Vaticaan schaam je diep, hef jezelf op want dit kun je met excuses nooit meer goed maken. Ik kan natuurlijk wel zeggen God zal je straffen, maar dat is onzin. God is een sprookjes figuur die zich op gelijke hoogte mag scharen met Jan Langnek uit de Efteling.

Gaat de kerk met de billen bloot? Zal niet de eerste keer zijn.

Eppo