5. jan, 2015

Kussen opschudding!

Het nieuwe jaar is meestal aanleiding om de kus discussie, weer eens lekker op te laten laaien.
Het Gelukkig Nieuwjaar Wensen, doen we dat nou met 2 kussen of met 3? Of helemaal niet? Je wordt er niet goed van, we zijn kennelijk zo bang om lichamelijk contact te hebben, dat we ons erg druk maken over de kus!
Wat een gedoe, waarom zouden we de geluks wens kus afschaffen?
Het is toch een teken van hartelijkheid, genegenheid en vriendelijkheid?
Stel je voor dat we alles af zouden doen, met zo’n klinisch koud slap handje? Dat is toch raar? Net of je een hekel aan de ander hebt.
Gelukkig Nieuwjaar hier is mijn hand, beetje nat, want ik kom net, van het toilet! Dat is toch niks?

In Oosteuropese landen kussen zelfs de mannen elkaar, en echt, ze zijn daar heus niet allemaal Homo, het is gewoon traditie!
Hier kussen alleen de vrouwen de mannen en omgekeerd, en vrouwen de vrouwen. Oke dat zijn we nou eenmaal zo gewend.
Maar dan toch steeds die discussie? Kussen is onhygiënisch hoor je vaak! Of je brengt zo ziektekiemen over! Neem maar van mij aan, dat een simpel kuchje, meer bacillen rondstrooit als een kus op de wang!
We zijn een beetje contactarm geworden, bang voor aanraking!
Daar moeten we dus vanaf, door aanraking van elkaar, raak je met elkaar verbonden, aanraking heeft zoiets van je hoort erbij, niets om bang voor te zijn!

En waar zijn we nou eigenlijk bang voor?
Kussen op mond? Nee dat is voor mij in ieder geval de grens. Mensen meuren altijd een beetje uit hun straatje, en Oudjaarsavond staat garant voor menig visschoteltje, dus op de mond………tenzij je van een zure vis uien lucht houdt? Een kus op de mond is een beetje ranzig, als je allebei te snel naar voren komt, stoten de voortanden tegen elkaar aan. 
Niet doen dus, behalve bij je eigen partner natuurlijk.
Een kus op de mond brengt wel bacillen over, en speeksel overdracht is zeker niet aan te raden. En waarom zou je van een of andere wildvreemde zijn mondsappen willen proeven? Nee dank u wel!

Een kus als goed gebaar? Ja toe maar!

Eppo

 

2. jan, 2015

Wachten!

Willem 81 jaar oud zit aan de keukentafel van zijn eenvoudige aanleunwoning. Het grote wachten is begonnen. Tegen zijn dochter heeft hij gezegd, dat hij er klaar voor is. “En ze hebben het beloofd tenslotte” had hij haar verteld. Maar wachten duurt altijd lang, het is nu al 2 januari en ze zijn nog niet geweest! “Waar blijven ze?” Denkt Willem? Het heeft in alle kranten gestaan, zelfs in de plaatselijke advertentie blaadjes, “ Het Sufferdje” zei Willem altijd, als hij het over deze blaadjes had. De deurbel gaat, en kort daarna hoort hij het deurslot omdraaien, de  dochter van Willem stapt binnen.

“Hé Pa zit je er nu nog?” Zegt zijn dochter tegen Willem. “Ga toch naar bed ze komen toch niet,” Willem sputtert tegen en zegt,” ze hebben het beloofd!” Maar de vermoeidheid dwingt hem toch naar zijn bed te gaan. Zijn dochter sluit de deur weer af, als ze naar huis gaat, gerustgesteld dat haar vader nu op zijn bed ligt. Willem valt snel in slaap, maar opeens schrikt hij weer wakker? Hoe lang heeft hij geslapen? Hij loopt naar de gang, “als ze voor een dichte deur komen, dan laten ze vast een briefje achter?” Denkt Willem! Gelukkig op de mat ligt geen briefje, Willem gaat maar weer naar bed.

Het zit hem toch niet lekker, hij gaat toch maar weer aan de keukentafel zitten, “ Stel je voor dat ze toch nog komen?” Willem legt zijn zware hoofd op de tafel en zakt weg in een diepe slaap. Hij droomt van een mooi wit licht, en ziet zijn overleden vrouw staan, die hem zachtjes roept. Het is mooi en vredig, Willem voelt zich blij en gaat op het licht af.Dan gaat de deurbel, en nog eens, er wordt ook op het raam geklopt! Een gemeente ambtenaar kijkt door het raam en zegt tegen zijn collega,“ deze man neemt een keukentafel gesprek met de gemeente wel heel erg serieus, kijk hij is niet wakker te krijgen!” De collega zegt, “ dan heeft hij ons zeker niet nodig, gooi een briefje naar binnen dan kan hij opnieuw een afspraak maken.”

 Niet meer nodig? Willem……. gelukkig niet meer! 

 

Eppo

 

 

 

 

 

 

31. dec, 2014

Eindejaarsperikelen!

Het schijnt zo te zijn dat Oudjaarsnacht, de gevaarlijkste nacht van het jaar is. Tenminste als je de nieuwsberichten mag geloven.

Op zich geloof ik dat ook nog wel, als je soms ziet wat mensen op Oudjaarsavond allemaal uithalen.

Je vraagt je daarbij echt wel eens af, is het echt zo slecht gesteld met de mens, wat zijn geestelijke vermogens betreft?

Er zijn gemeentes waar het de normaalste zaak van de wereld is, om auto’s in brand te steken. In dit soort gehuchten gaat het vaak om simpele zielen die met de 2 hercencellen, die zij meer hebben als een eencellig weekdiertje alleen maar dingen kapot kunnen maken.

Ze stoten daarbij onverstaanbare klanken uit, die klinken alsof je een olifant hoort schijten. Dialect noemen ze dat.

 

Ikzelf heb helemaal niets met dit soort verschijnselen, waarom zou je een auto in de fik willen steken? Ik zie de lol er niet van in.

Waarom niet gewoon gezellig buiten, even de buren gelukkig nieuwjaar wensen, en wellicht bij een gezellig vuurkorfje een borrel drinken, maar dan heb je het wel gehad!

Nee hoor, er moet door sommigen onder ons altijd vernield worden, of erger iemand vernield worden.

Onze hulpverleners zien Oudjaarsavond altijd met angst en beven tegemoet. Je leest het steeds vaker “hulpverleners slachtoffer van geweld”. Ik begrijp daar helemaal niets van?

Ze komen om iemand te helpen, en vervolgens worden ze bekogeld met vuurwerk of in elkaar geslagen. Wat zijn dat voor een debielen, die dit soort dingen doen?

 

Daarom stel ik het volgende voor, mensen die een hulpverlener iets aandoen, binden we vast op grote brandstapels, en die steken we om 24.00 precies aan.

Leuk vuurwerk, en we zijn af van een aantal lastposten.

Figuren die een hulpverlener iets aandoen, zijn parasieten van de maatschappij, en verdienen het om verdelgt te worden.

We zijn te zacht geworden, de straffen veel te mild!

Daarom floreren de parasieten weelderig in onze maatschappij.

Uitroeien met wortel en al, dat is de boodschap voor 2015!

 

Een heel mooi einde van het jaar, kan ook zonder gevaar!

 

Eppo

 

 

 

30. dec, 2014

Het grote gluren!

Ik heb er al vaker over geschreven, maar ik blijf het toch doen.
Gewoon omdat ik zie, dat het niet goed gaat in ons landje.

Ik zie dat wij langzamerhand steeds meer privacy gaan inleveren.

Oftewel Big Brother is watching us!

Ik ga uit van het volgende scenario!

De overheid in het algemeen, heeft er alle belang bij om alles van ons te weten. Dit is een vast gegeven, en niet aan een politieke partij gebonden.

Een overheid die alles weet van zijn burgers heeft daar veel profijt van, wat zeg ik heel veel profijt!

En het gaat heel ver, ze willen alles van je weten. Wat je eet, wat je koopt en hoeveel geld je betaald, en aan wie!

Waarom? Nou denk eens na? Als je weet dat een bijstands moeder chocola kan kopen voor haar kinderen, zou je dit kunnen gebruiken om haar uitkering te verlagen. Natuurlijk is dit heel zwart wit, maar toch?

 

Stel je voor dat de overheid de hele dag over je schouder meekijkt.

En kijkt met wie je omgaat. Wat je eet en wat je koopt, ga zo maar door.

En stel je nou eens voor dat ze al die informatie in een dossier bijhouden? Dat kan tegenwoordig heel simpel op de computer. Een overheid zou dit zomaar tegen zijn burgers kunnen gaan gebruiken.

En als ik dan om mij heen kijk, zie ik dat we hard op weg zijn om de overheid behoorlijk van zoveel mogelijk, informatie te voorzien.

Alles wat wij gebruiken op electronisch gebied, laat sporen na. Op het internet, of in computersystemen van banken, en wie weet waar nog meer. Neem nou de OV Chip kaart, zelfs bij de anonieme versie, kunnen ze achterhalen van welke bankrekening het saldo wordt opgeladen!

Of als je pint bij een winkel, Big Brother kan zien wat je koopgedrag is!

 

Dit is uiterst gevaarlijk, stel je voor je bent hartpatient, maar je leeft niet al te gezond. Dan zou de overheid je koopgedrag kunnen monitoren, en bv je eigen risico van je basisverzekering kunnen verhogen. Als blijkt dat je teveel snacks koopt of rookt.

Dit is maar een voorbeeld. En dat er privacy wetten zijn…….lekker boeiend? De overheid heeft die alleen maar bedacht om ieder misbruik tegen te gaan, behalve dat van zichzelf. En we werken er allemaal ongewild aan mee. Natuurlijk zal de huidige regering zo ver niet gaan. Maar of dit altijd zo blijft? Geen idee maar we lopen het risico wel.

De laatste strohalm van onze vrijheid is eigenlijk het contante geld, dit is nog redelijk vrij uit geven. Alhoewel het wordt lastiger, maar toch!

 

Vrijheid vanzelfsprekend? Hou de overheid onwetend!

 

Eppo

 

29. dec, 2014

Ritmisch?

Groot was mijn verbazing toen ik vorige week in het nieuws las, dat er een school in Hardenberg is, die helemaal rekening houd met de tere kinderzieltjes. Zij houden rekening met het Bioritme van de leerlingen!

Als je nagaat dat het Bioritme van een puber, zich hoofdzakelijk beweegt tussen 2 uur in de middag en 2 uur in de nacht, was ik hoogst verbaasd.

De school In Hardenberg vind dat beginnen om 9.00 uur, veel te vroeg is voor de Pubertjes. 9.00 uur voelt voor een Puber aan als nachtdienst.

Een rilling loopt over mijn rug als ik dit lees, een Puber presteert beter in de middag? Nu is het genoeg, ik stort in als een kaartenhuis.

Hoezo nachtdienst, hoezo in de middag?

Als we zo gaan beginnen, nou dan komt er toch helemaal niks terecht van de jeugd. Lekker laten beginnen als ze wakker worden, hoe bedenk je het? Ben ik dan de enigste normale in dit land? Ik dacht zelf van niet!

 

Maar als ik dit soort berichten lees, wordt mijn twijfel over de rest van de wereld toch wel heel erg groot.

Pubers moeten toch leren om op tijd op te staan?

Vertel later je baas maar eens, dat je voor de middag niets kan doen, omdat je Bioritme het niet toelaat. Ik weet zijn reactie al!

Dit is te belachelijk voor woorden, school met het Bioritme.

Allemaal leuke theorie, maar de boze buitenwereld is wel even iets anders! Als je niet om 9.00 kan beginnen, ga dan eerder naar je nest met je luie donder! Of zet je over je vermoeidheid heen, doe eens een beetje volwassen. Dat is de ware boodschap aan Pubers!

 

Je kunt niet een of ander vage biologische klok je leven laten bepalen.

Het leven is totaal anders, 9.00 beginnen is in het bedrijfsleven al uitslapen. Hoe bedenk je het? Nachtdienst pfff…. Ga maar eens echt nachtdiensten draaien, dan kom je er wel achter.

Laten we alsjeblieft stoppen met dit soort onzin, gewoon op tijd naar bed en gezond weer op, zo is Nederland groot geworden!

Weg met dat softe geitewollensokken geneuzel, hup de schouders eronder, en gaan met die banaan. Zo kweek je echte kerels en standvastige vrouwen. We kunnen dit echt niet laten doorgaan!

 

Watjes worden niet geboren, die worden gemaakt!

 

Eppo