14. okt, 2014

Demo - gratie??

Zoals uw wellicht weet vertel ik graag over complot theoriën.

Dat is leuk want je kunt je eigen waarheid hebben, en ze komen eigenlijk nooit uit. Tot nu toe. Over de moord op Pim Fortuyn heb ik ooit geroepen dat hij door de huidige orde is omgebracht.

Hoge ambtenaren en poiltici die bang waren voor hun eigen hachje, bang om niet meer herkozen te worden. Afgeserveerd door onze Pim.

Als ik nu kijk naar de recente uitspraken van onze rechters over de moordenaar van Pim, dan rijzen de haren mij te berge.

Is hier sprake van een samenzwering? Hoe is het mogelijk?

De moordenaar een zekere Folkert van der G, was al vrij gekomen na een soort van schijn gevangenschap, onder voorwaarde dat hij enkelband toezicht krijgt en bepaalde gemeentes niet mag bezoeken.

 

En nu is alles van de baan, hij is gewoon vrij man niet te geloven?

Dit is natuurlijk allemaal van tevoren in achterkamertjes bekonkeld, zo van Volkert, als jij nou Pim vermoord krijg je minimale straf, en in de tussentijd zorgen wij wel voor je gezin! Als er na je straf beperkende voorwaarden worden gesteld, zorgen wij wel dat ze worden weggenomen.

Dit was destijds een complot theorie, maar nu wordt het gewoon werkelijkheid? Dit kan toch niet waar zijn!

Hij komt gewoon weg met moord? Het was niet alleen moord maar ook een aanslag op onze democratie! Hij heeft het volk een groot leider ontnomen! In wat voor een land leven we eigenlijk? Nederland schaart zich nu op gelijke hoogte als de gemiddelde bananenrepubliek.

 

Wij Nederlanders kijken met lede ogen toe, het is dus zo als iemand opstaat om alles anders te willen doen, moet deze persoon vrezen voor zijn leven. Iemand die zijn nek uitsteek wordt de kop afgehakt, daar kunnen de beulen van IS nog wat van leren.

Een golf van walging trekt door mijn lijf, ik wil niet horen bij dit zootje ongeregeld. Iemand die zo iets doet als van der G, hoort op zijn minst levenslang te krijgen, op water en brood!

Dit is geen recht en bevestigd wat ik al vermoedde, Pim is vermoord in opdracht het Haagse schorem, iets anders kan ik er niet van maken.

En het volk? Dat staat er weer bij en kijkt er naar!

 

Bananenrepubliek? Dat zijn wij!

 

Eppo

 

13. okt, 2014

Meerijden? Ja graag?

Het is weer zover, er is weer een mooi iniatief genomen, wat direct weer de kop word ingedrukt. het gaat in dit geval om tegen een kleine vergoeding mee te kunnen rijden met iemand. Je kunt het regelen met een handig Apje dat je op je telefoon kunt zetten. Geweldig toch?

Maar nee hoor de overheid vind het oneerlijke concurrentie tegenover de taxi bedrijven. Zij heeft er een hoge boete op gezet, en de Ap verboden verklaart. Ik ga mij nu toch wel heel erg zorgen maken!

Al jaren Carpool ik met collega’s en betaal een vergoeding om naar mijn werk te komen, tot een ieders tevredenheid.

Moet ik mij nu zorgen maken? Meerijden tegen betaling mag kennelijk niet? Ik gebruik soms Whats Ap om tijden af te stemmen, dat is ook een Ap, ben ik nu strafbaar?

 

Ik maak mij ernstig zorgen, of is het zo dat als je meerijden Carpoolen noemt het wel mag? Het blijft meerijden tegen betaling!

Voortaan zal ik mij heel onopvallend moeten opstellen langs de weg, als ik word opgehaald. Misschien moeten we verschillende opstap plaatsen gaan gebruiken, en Whats Ap niet meer gebruiken voor Carpoolafspraken.

Het is tenslotte ten strengste verboden om tegen betaling, met iemand mee te rijden. In feite dupeer ik de taxi rijders volgens de overheid.

Dat is toch belachelijk? Wat een onzin! Carpoolen is milieuvriendelijk en juist een goed idee om de files te laten afnemen.

 

Welke werknemer laat zich nou met een taxi naar zijn werk brengen?

Veel te duur toch? Buiten het feit dat er niet eens taxi’s genoeg zijn om iedereen naar zijn werk te brengen, als het echt zo zou moeten?

Het is echt weer Nederland op zijn smalst, een leuk iniatief wordt direct de kop ingedrukt. Wat nou als UberPop, zo heten de iniatief nemers, het nu direct over Carpoolen hadden gehad? Zou het dan niet verboden zijn geweest? UberPop was zo dom om het een taxi dienst te noemen, dat is misschien het euvel wel? Noem het gewoon Carpoolen, dan kraait er geen haan naar! Het doel is hetzelfde gewoon meerijden tegen een vergoeding!

Taxi’s hebben een heel andere functie in onze samenleving, die worden er echt niets minder van als mensen opeens gaan Carpoolen.

Die ritten hadden ze toch al niet gekregen.

 

Carpoolen is mooi en fijn, al zal het nooit meer hetzelfde zijn!

 

Eppo

 

10. okt, 2014

Energie leed!

Soms word ik niet goed van al die zogenaamde bespaarsites, die internet pagina’s waar je veel geld mee kunt verdienen. Tenminste als je jezelf maar aanmeld. Sloop de Crisis, en weet ik veel hoe die internet pagina’s allemaal heten. En iedere trap ik er weer in, het lukt het ze dan toch om mij te triggeren, en mij te bewegen om een account aan te maken.

En als ik dat heb gedaan is het afwachten, wachten tot de eerste centen binnenstromen! Nu… ik kan u vertellen, dat is mij nog nooit gelukt!

Iedere keer weer denk ik, nu kan echt wat besparen? Maar nee hoor in het gunstigste geval houd ik een tientje per jaar over.

Natuurlijk ook serieus geld, en toch weer een klein mandje boodschappen.

Maar toch, ik voel mij gewoon besodemieterd door die lui die betweters, die energiebesparende achterlijke idiote Kilowatkijkers!

 

Het is allemaal te doen om je aandacht, je persoonlijke gegevens die misbruikt worden om je allerlei vage aanbiedingen te doen, waar je niks aan hebt! Maar goed ik klaag niet, ik doe het mijzelf aan tenslotte.

Geld besparen is goed, maar kennelijk valt er bij niet veel meer te halen.

Ik zit kennelijk al op het minimum wat ik gebruik, ik kan natuurlijk

s’ avonds met 3 truien aan bij een licht bolletje gaan zitten, tv uit en wachten tot er ijsbloemen op de ramen komen! Maar dat verdom ik, ik zit er nou eenmaal graag warmpjes bij, baad graag in het licht een beetje comfort? Ja graag!

 

Kun je toch nagaan hoe we belazerd worden, we zitten allang aan de isolatie, dubbele beglazing en wat dan al niet meer om te besparen.

Vroeger heb ik nog wel eens mijn vloer laten isoleren, ik was door de man van het isolatie bedrijf omgeluld. “ Meneer met onze isolatie bespaart u wel tot 400 euro per jaar op uw gasrekening”. Volksverlakkerij, ik heb nog nooit iets van dat geld gezien, en mijn gasrekening werd steeds maar hoger. Kennelijk is het zo dat wat je bespaart, er aan de andere kant door hogere energieprijzen weer uitgaat. Dus waarom zou je nog besparen?

Heeft toch geen enkele zin?

Ik doe het dan ook niet meer, zet gewoon de kachel aan ook als de R nog niet in de maand is, koud is koud tenslotte!

 

Het jaargetij maakt mij niet uit want…., als de kachel maar lekker brand!

 

Eppo

 

 

 

9. okt, 2014

Stoer doen!

Heeft u wel eens stoer gedaan in uw leven?

Ik wel, en het zal u niet verbazen dat ik in mijn jeugd soms best dingen deed, waarvoor je enig lef voor nodig hebt.

Tegenwoordig is dat niet anders, nu is het weer de Laserpen, een voorwerp dat er uitziet als een Ballpoint, maar in werkelijkheid een klein laserkanon is. Er komt een behoorlijk krachtige lichtbundel uit, en daarmee kun je veel schade mee aanrichten.

Pubers van tegenwoordig poggen tegenover elkaar, “he joh durf jij in je eigen ogen te schijnen?” “Ik kan het 12 minuten, en jij?” Gevolg allebei een hondje, een blindegeleide hond welteverstaan.

 

Wij durfden vroeger ook wel wat, we hadden geen laserpennen, maar we deden andere best gevaarlijke dingen.

We piesten tegen schrikdraad aan, en wie dat het langste volhield was op dat moment de man. Later kwam je erachter dat je jongeheer, spontaan op was gehouden met groeien, ach je was jong en je wilde wat!

Ook een stoer vermaak was belletje trekken bij een geestelijk gestoorde man, die daarna met een bijl achter je aan kwam.

We speelden in onze eigen horrorfilm, en geloof mij, je wilt keihard wegrennen echt wel!

Zo ging het vroeger. Ook leuk tenminste dat vonden wij om iets op de rails te leggen. In het begin een muntje, dat door de overheen denderende trein, als het ware in de rails werd gedrukt. Na een tijdje hebben we het maar eens geprobeerd met een steen, zo een van tussen de rails vandaan.

 

Wow de trein werd als het ware een stuk omhoog gegooid, toen hij er overheen reed, gelukkig voor de trein en passagiers kwam hij weer netjes op de rails terecht, en liep het met sisser af.

We zagen geen gevaar, we deden het gewoon. Zoveel is er niet veranderd met de hedendaagse jeugd!

Kwajongens streken zijn van alle tijden, en domme streken ook.

Als je puber bent heb je daar een soort van pattent op.

Nu is het lekker met je elektronische gadgets rottigheid uithalen, alleen probeer jezelf, en een ander niet te beschadigen.

 

Het licht uit een pen is nogal fel, het lijkt wel straling uit de hel!

 

Eppo

 

 

 

 

 

 

8. okt, 2014

Electronica leed!

Ik hoef er geen doekjes om te winden, ik heb gewoon niet zoveel met electrische apparaten. Natuurlijk heb ik ze wel vanwege de luxe, en omdat ze best handig zijn. Maar het zijn voor mij dingen waar ik niet zo heel veel mee kan. Mijn vermogen om electrische apparaten te bedienen beperkt zich vaak tot aan of uit, en heel soms kan ik nog iets afstellen, tenminste als het niet te ingewikkeld is.

Bijvoorbeeld een stereo apparaat, ik heb nu zelf een heel geavanceerd apparaat met allerlei mogelijkheden, maar om nou te zeggen dat ik precies weet hoe alles werkt? Nee echt niet, en als ik naar het instructieboek ter dikte van een telefoonboek kijk, vergaat mij de moed om mij erin te verdiepen.

Maar met de afstandbediening krijg ik hem wel aan en ook uit, en op een andere zender. Meer dan genoeg voor mij!

 

Met een mobiele telefoon heb ik hetzelfde, hoewel ik kan er soms best wel wat mee. Daar ben ik dan ook trots op. Het is mij zelfs wel eens gelukt om zelf een ringtone in te stellen. Dat was een liedje van Hans Dorresteijn. En toen ik op een mooie dag in een overvolle metro werd gebeld, klonk het heel hard uit uit mijn binnenzak, pieleman, pieleman trek er maar eens lekker an. Kent u het? Met een vuurrood hoofd probeerde ik het onding uit te zetten, maar op zo’n moment krijg ik altijd een Black Out, en kan ik met de beste wil van de wereld, niet meer bedenken hoe het ding werkt. Met het zweet in de bilnaad en een kop als een lucifer met een veel te hoge bloeddruk, sloop ik de metro uit. Gelukkig was de telefoon uit zichzelf gestopt.

 

Nee apparaten zijn aan mij niet besteed, een noodzakelijk kwaad.

Ze zijn handig en we kunnen eigenlijk niet meer zonder, ook ik wil niet zonder televisie of stereo. Alleen dan wel graag zonder een telefoonboek als gebruiksaanwijzing! Niet te veel extra’s en een makkelijke bediening.

En vooral geen knoppen die meerdere functies hebben. Dat is ook zoiets!

Daar ga ik altijd de mist mee in, denk je iets aan te zetten gebeurt er niets, of juist iets wat je niet wilt. Daarom heb ik het liefste voor elk apparaat zijn eigen afstandbediening, gewoon vier op een rij lekker overzichtelijk. Zo kan ik het wel aan en hou ik de regie!

 

En nooit meer onverwacht pieleman, pieleman………….!

 

Eppo