19. aug, 2014

Mooie tijden!

Wat zijn wij Nederlanders toch eigenlijk een raar volk.

Met name als het gaat om onze voorkeur voor tv programma’s.

Tegenwoordig kun je alle ellende breed uitgemeten op tv bekijken.

Er is een programma waarbij je ten overstaan van heel Nederland kunt scheiden, er zijn programma’s die je in z.g.n. Real Life Soaps allerlei niksnutten laten volgen tijdens hun dagelijks niets doen. Het lijkt wel of wij er op kikken, op al die ellende?

Waarom zou ik willen kijken naar een of andere idioot, die de hele dag op de bank ligt te hangen, of waarom zou ik naar een kibbelend echtpaar willen gluren, die op tv hun echtscheidings ruzies uitvechten?

Hele volksstammen zijn het niet met mij eens, en vinden dit het summum van genot op het gebied van tv kijken.

 

Als je kijkt in onze geschiedenis vanuit b.v. de Romeinse tijd, zie je dat het vermaak iets is aangepast, maar dat mensen het nog steeds leuk vinden om naar een andermans ellende te kijken.

Vochten ze vroeger met elkaar op leven en dood in een Arena, vechten ze nu hun buren ruzie uit op tv. Ik zie wel bepaalde overeenkomsten!

De  Romeinse tijd had nog meer gelijkenissen, sex in pornografische vorm was voor de Romeinen een favoriet tijdverdrijf, tegenwoordig is dat het nog steeds voor heel veel mensen. Het enigste wat er is veranderd is de uitvoering, vroeger was het life en nu op dvd!

Ik word er wel eens een beetje moe van, en verlang naar gewone programma’s. Ach ja die zijn er dan ook wel, maar ze worden 1000 keer onderbroken door reclames. En dan? Ja dan haak ik af.

 

Pulp tv zo noem ik het, en je betaald er nog veel geld voor ook!

Vroeger had je kijk en luistergeld, dat was een soort belasting.

Er waren van die Stasi medewerkers die moesten controleren of je een radio of tv had, en of je had betaald. Dat waren nog eens tijden.

Mensen die niet betaalden werden maandenlang in de gaten gehouden, de inspecteurs loerden door de kieren van de dichte gordijnen door. en als ze een glimp opvingen van een tv, nou dan was je er gloeiend bij!

Opzeggen ging niet want het tv en radio signaal vloog vrij door de ether, en was met een raster antenne zo op te vangen.

Natuurlijk werden de inspecteurs wel eens om de tuin geleid, dat was nou eenmaal de nationale sport. En het lukte ook best vaak, digitaal bestond nog niet, niemand kon je volgen!

 

Wat waren we rijk zonder geld, en digitaal geweld!

 

Eppo

 

 

 

18. aug, 2014

Neerlands Hoop!

In Nederland hebben wij een soort van subcultuur in onze showbizz.

Hierin opereren B Artiesten, die een beetje aan de schaduw kant van de Vaderlandse Showbizz hun brood verdienen.

Een van de bekendste B Artiesten is toch wel Dries Roelvink! De goede man probeert bij tijd en wijle op iedere mogelijke manier, in het nieuws te komen. Hoe maakt niet uit, of je ziet hem in een kanariegele zwembroek op het strand, of op een andere manier zichzelf belachelijk maken.

Vader Dries kan trots zijn, hij heeft zijn opvolger gevonden.

Zijn zoon Dave, Dries kan echt trots zijn. Nog niet eens bekomen van de aanklacht i.v.m. diefstal uit een dure villa, of het volgende dient zich alweer aan.

 

Er is een video opgedoken waarbij je Dave, gezeten in een hoek van een buitenzwembad kan zien. Samen met een leuk meisje, dat op zijn fluitje  blaast. Helaas geen fluittonen te horen, maar wel een regel uit een van de liedjes van Pa “kom kom kom enz enz…….”!

Het doet zo te zien geen pijn, want ontdanks de grimas op het gezicht van Dave, is te zien dat het fluitconcert hem prima bevalt.

Gelukkig wordt het filmpje veel gedeeld op Facebook, en zo sta je toch weer even in the picture. Mission accomplished, vader Dries kan trots zijn, en pikt zijn graantje bekendheid mee, door nog even te zeggen “Dave schaamt zich een beetje”. Maar waarvoor? Het is best een leuk meisje?

 

Natuurlijk moet hij zich schamen, wie gaat er nou zonder zwembroek in een zwembad zitten? Wie laat er op zijn fluitje blazen zonder dat er muziek uitkomt? In Dave Roelvink zit sowieso geen muziek, dat blijkt nu wel weer. Een ding is zeker, hij hoeft zijn flappie niet meer te wassen, die is nu wel lekker schoon geworden.

En… hij is een stuk bekender geworden, net als pa die stiekum best trots is op zijn inventieve zoon.

Het is vader Dries nog niet gelukt, om zich ten overstaan van heel Nederland, zich van onderen te laten aflebberen.

Natuurlijk is Dries trots! Wie zou dat niet zijn?

 

Het vreemde is, Dave neemt afstand van het filmpje, gek?

Het was best een goed filmpje, mooi scherp beeld?

 

Eppo

 

14. aug, 2014

Hoge nood!

Kent u het gevoel? Het gevoel dat u heel nodig moet maar er geen toilet in de buurt is?

Dit zijn vreselijke gevoelens, je moet iets en je kunt het niet tegenhouden. Maar het gaat niet omdat er geen gelegenheid is!

Zo zit het leven vol met dit soort rare en vervelende gevoelens, er is geen ontkomen aan. Het gaat dan ook niet alleen om toilet bezoek zonder happy end, maar om allerlei tegenstrijdigheden die je als mens soms dagelijks tegenkomt.

Neem nou ons pensioen, je rekent erop dat je het krijgt, maar het blijkt dat je aan de heidenen bent overgeleverd. Ik vergelijk een pensioen tegenwoordig het liefste met een portemonnee aan een touwtje.

Je ziet het liggen, en als je bukt om het te pakken, vliegt het weer voor je neus weg, en ligt het weer een stuk verder.

 

Zo gaat je leven voorbij met allerlei vreemde en tegenstrijdige gebeurtenissen. Vroeger was het leuk om te leven in Nederland, iedereen had het relatief goed, en er was een goed sociaal vangnet.

Maar ook dat is zomaar verdwenen, er kwamen bewindslieden die als een ware goochelaars alles lieten verdwijnen.

Als burgers hebben we altijd betaald, hele happen werden en worden er nog steeds uit ons loon gehakt. En als je denkt dat iets hebt zegt de overheid we hebben tekort, we moeten meer. De hengels worden weer in de samenleving gehangen, en hopla weer een paar Miljoen aan de haak geslagen. En waarvoor? Je merkt er helemaal niets van, waarblijft het geld?

 

Zo glijdt het leven aan ons voorbij, ook ik wordt ouder, maar om nou te zeggen dat ik uitkijk naar mijn oude dag? Weet allang dat het geen onbezorgde oude dag zal zijn.

Zolang ik kan werken zal het nog wel gaan, maar daarna? Pensioen?

Ik buk niet meer voor een portemonnee aan een touwtje!

We krijgen het toch nooit, daar zorgt de overheid wel voor!

Wat zijn regeringen toch rare instellingen, ze doen er alles aan om gekozen te worden door het volk. Met mooie beloften lukt ze dit dan ook!

Om vervolgens die weer te laten varen als ze stevig in het pluche zitten.

 

He wat negatief allemaal, misschien had ik toch dat verhaal over die vent die in zijn broek scheet moeten vertellen.

 

Eppo

 

14. aug, 2014

Linksaf!

Wat een prachtige dag vandaag, ik heb de dag van mijn leven gehad!

Het is vandaag n.l. 13 augustus, en iedereen roept dan in koor?

O ja het is Linkshandigen dag!

En aangezien ik tot deze selecte groep behoor, was het mijn dag vandaag!

Het begon al toen ik wakker werd, met ontbijt op bed, en de hartelijke felicitaties van mijn familie leden. Helaas niets is minder waar, ik wist eerlijk gezegd niet eens van het bestaan van deze dag!

Maar nu ik het weet ben ik voortaan heel blij met deze speciale dag.

Eindelijk erkenning voor mijn linkshandige bestaan. Kennelijk is linkshandig zijn iets speciaals, hoewel de geleerden er anders over denken. Er zijn geleerden die denken dat linkshandigen creatiever zijn als rechtshandigen. Zo ook zijn er geleerden die denken dat autisme dyslexie en schizofrenie meer voorkomt bij linkshandigen, en er zijn geleerden die

schrijven dat linkshandigen eerder doodgaan als rechtshandigen.

 

En lucky me.. zijn er ook even zoveel geleerden die zeggen dat het allemaal niets uitmaakt. Toch wel een geruststelling om te weten!

Het valt echt niet altijd mee om linkshandig te zijn. Omdat het leven om mij heen rechts georienteerd is, heb ik in der loop der jaren mijzelf ook wat rechtse kunstjes aangeleerd. Nee ik ben geen lid van de VVD geworden, maar het  gaat om praktische zaken zoals met bestek eten, met een mes snijden, timmeren. Allemaal dingen die ik met mijn rechterhand doe. Maar soms komt mijn linkerhelft naar boven, en weet ik soms even niet of ik dat mes nou links of rechts moet vastpakken.

Akelig moment waarbij er van alles door mijn hoofd flitst! Zoals o jee ik wordt dement, of o jee aderverkalking. Maar tot nu toe is het mij altijd nog weer gelukt, om uiteindelijk toch rechts de zaak op te pakken.

 

Dit soort momenten duurt wel langer als vroeger, ik stond laatst in de rij bij een buffet, ja waar anders wil ik in de rij staan? En ik kreeg het weer.

Ik moest mijn bord volladen, maar wist niet of dit rechts of links moest gebeuren. Gelukkig wist ik het na een half uurtje wel weer, mijn eten heel koud maar ik was tenminste niet dement!

Ach ja ik ga nog wel een tijdje mee als linkshandige, en een speciale dag helpt mij om het jaar door te komen.

Misschien neem ik volgende jaar op 13 augustus wel vrij!

Of ga ik naar een lotgenoten dag, die ongetwijfeld ergens georganiseerd wordt.

 

Ik zie het wel, Lefty’s Rules the World.

 

Eppo

 

12. aug, 2014

Slingerweg!

Ja hoor het is weer zover, het was even wachten, maar er is weer een gerechtelijke uitspraak die stof doet opwaaien.

Gelukkig maar, anders zouden we nog gaan denken dat rechters volslagen normale mensen zijn, die net als wij een normaal leven leiden.

Maar nee rechters blijken toch iedere keer weer, volslagen idioten te zijn die met de meest absurde uitspraken komen. En het vervelende is dat het dan ook gelijk weer een soort van wetgeving wordt!

Voorzieningen rechter C. Pastoors heeft het geflikt, en heeft een uitspraak gedaan waardoor een ieder die met een auto per ongeluk, en geheel nuchter een slingerende beweging maakt, opnieuw rijexamen kan laten doen. Het burgers uitpersende, pestende en mensenhatende instituut CBR wrijft zich al in de handen, met al dat aankomende extra examengeld in het vooruitzicht.

 

Deze rioolratten van Neerlands rijbewijzen krijgen weer een stok om mee te slaan. Deze uitspraak, waarin wordt gesteld dat waardoor, en hoe iemand slingert niets meer uitmaakt. Maakt het voor de politie mogelijk om iedereen die even teveel aan zijn stuur trekt, opnieuw examen te laten doen. Ik verdenk het CBR er echt wel van, om agenten tegen een percentage, examen kandidaten aan te laten brengen. Zij gaan heus wel kijken hoe ze ons kunnen pakken! Wij zijn als burger kansloos tegen deze agressor! Stel je rijd op een mooie dag op een provinciale weg en er zit je een scheet dwars. Je moet daar toch vanaf? En als je dan even op 1 bil gaat zitten om de ontluchter zijn werk te laten doen, en je dan per ongeluk een piepklein slingertje maakt over de weg. Zo’n klein stuurfoutje zonder enig gevolg voor de verkeersveiligheid!

 

Dan kan iedere agent die het ziet je gewoon opnieuw rijexamen laten doen! Hoe gek moet het nog worden in dit land?

Ik ben een voorstander om echte verkeershufters aan te pakken, en ze nooit meer een auto te laten besturen. Maar kom op! Iemand die per ongeluk een beetje scheefgaat zo afstraffen?

Maar helaas het kwaad is al geschied, voortaan dan maar alle politie mensen te vriend houden, want voor je het weet zit je weer in een lesauto! Soms denk ik wel eens, Nederland is aan gekken over geleverd, en het enge is, iedere keer gebeurt er weer iets dat dit bevestigd!

 

Laten we hopen dat Mr. C. Pastoors een goede spijsvertering heeft?

 

Eppo