18. jul, 2014

Plastic Fantastic!

Het lijkt wel of je tegenwoordig niets meer kan kopen, afsluiten of lid van worden zonder een pasje te krijgen.

Gek wordt je daarvan, wie dat heeft bedacht zouden ze moeten opsluiten.

Het beroerde van deze pasjes zijn de mensen, die er een krijgen of zouden moeten krijgen. Het lijkt wel of zo’n stom stukje waardeloos plastic van Goud is.

Als je ergens lid van wordt en je krijgt je pasje niet, zou ik denken lekker boeiend. Maar er zijn hele volksstammen die er helemaal voor gaan.

Deze mensen zijn helemaal pasjesgeil! Een lidmaatschap is pas echt als je zo’n stukje milieubelastend plastic in je portemonnee hebt, je reisverzekering gaat pas in als je een pasje krijgt!

Ik word daar soms doodmoe van, kom op we leven in de tijd van de smartphone’s waarin je alle belangrijke gegevens die op pasjes staan kunt opslaan. Maar kennelijk is het dragen van een pasje het ultieme bewijs dat je ergens bijhoort. Zonder pasje geen leven, zo lijkt het soms wel!

 

Een bankpas, ja daar zit tenminste nog een chip in en je kunt er wat mee. Maar een pasje van een lidmaatschap van je favoriete roddelblad? Ik weet het niet hoor………!

Het enigste wat daar op staat is je naam en een nummer, kennelijk ben je voor de uitgeverij van dit blad geen persoon, maar een nummer.

Tenminste dat blijkt uit het pasje! Maar ik zal wel sarcastisch zijn of zoiets. Neem nou een reisverzekering, je kunt het alarm nummer en je polisnummer in je telefoon zetten, maar nee als je pasjesgeil bent ga je voor dat stukje plastic. Heb je een keertje hulp in het buitenland nodig, en staat het nummer in je telefoon, is het klik klik en je belt.

Maar een pasje moet je het eerst uit je portemonnee halen, en vervolgens kun je het niet lezen omdat je je bril bent vergeten, dus voordat je gebeld  hebt? Kortom er gaat kostbare tijd verloren.

 

Maar toch blijft het fenomeen bestaan, sterker nog je krijgt tegenwoordig soms al pasjes bij huis aan huis reclame!

Laten we alsjeblieft stoppen met die rotzooi en gewoon handelen vanuit ons verstand, en niet vanaf een pasje!

Bankpas of zorgpas dat kan nog wel, maar voor de rest? Niet doen!

Er zijn andere manieren, en veel betere om je informatie te bewaren tenslotte. En tegen de mensen die een beroerte krijgen omdat ze geen pasje hebben gehad, zeg ik? Zoek een leven, misschien wordt het nog wat!

 

Soms krijgt in het menselijk verstand, het pasje de overhand!

 

Eppo

 

17. jul, 2014

Naked and afraid!

Vandaag hoorde ik een verhaal van een collega over een hotel met een wel hele bijzondere 2 deling.
Ik hoorde het aan, en onwillekeurig gingen mijn gedachten met mij op de loop. Ik stelde mij voor dat ik gast was in dat betreffende hotel.

Iedere ochtend ging ik naar het zwembad, dat was op zich een heel apart tafereel, omdat het dakterras waar het zwembad was, in 2 gedeeltes was opgesplitst. Je kon het andere gedeelte niet zien want er stond een metershoge schutting dwars door de tuin en het zwembad heen.

Op dat moment had ik nog geen idee wat er aan de andere kant van het zwembad te zien was. En dat maakte mij wel heel nieuwsgierig!

Na een paar pogingen om via een balkon, en om door een klein kiertje in de schutting iets te zien, besloot ik op een goede morgen om binnendoor door het hotel, te proberen, om in het andere deel te komen.

En verdomd dat lukte mij ook nog, even een paar deurtjes door, en opeens stond ik in een hotel lobby aan de andere kant van het gebouw!

 

Het leek een normale hotel lobby, maar iets was anders, de receptioniste was naakt! Sir, sir, hoorde ik achter mij, take of youre clothes please?

De man die dat zei, keek erbij of hij het meende, en ik besloot maar om het te doen. Daar stond ik dan in mijn Adamskostuum. Naakt zijn is niet zo erg, maar als iedereen naar je kijkt, loopt het klamme zweet mij de bilnaad uit. Natuurlijk is allemaal maar verbeelding maar toch.

Met mijn meest onverschillige blik liep ik naar buiten en kwam uit bij het zwembad, aan de andere kant van de schutting welteverstaan.

Bij het zwembad lagen wat leuke dames te zonnen, en ik kreeg een gevoel van, ik hoop maar niet dat…….! Opeens komt er vanaf de rand van het zwembad een stem in het plat Amsterdams op mij af!

Kijk Ingrid die meneer is blij ons te zien, de dames barsten in lachen uit.

 

Direct kwam de opmerking, pas op meneer niet veel in de rondte zwaaien anders vliegen de glazen van tafel! Een bulderend gelach was mijn deel en ik maakte dat ik wegkwam, en droop af met mijn staart tussen mijn benen. Eenmaal binnen hoorde ik een mannenstem zeggen “hallo schatje?”

De intonatie van dit stemgeluid maakte, dat ik direct mijn rug naar de muur toe draaide, en met mijn rug schurend langs het stucwerk, terug liep naar de deur waar ik uit vandaan kwam. Gelukkig daar is de deur weer… open doen en terug naar de normale wereld.

Ik rende naar binnen in een ruk door naar de lobby, en toen ik stond uit te hijgen, hoorde ik een stem, meneer….meneer wilt u zich snel aankleden of terug gaan naar de andere kant!

 

Op dat moment werd het zwart voor mijn ogen, en het leek alsof ik door de grond zakte.

 

Eppo

Met dank aan Jessica!

 

16. jul, 2014

Schuld!

Het is vandaag een zwarte dag voor Nederland, een rechter heeft bepaalt dat de Nederlandse staat schuldig is aan een deel van de genocide, die heeft plaatsgevonden in 1995 in het plaatsje Srebrenica.

Srebrenica ooit een veilige enclave waar moslims uit het voormalig Joegoslavië een veilig heenkomen konden zoeken.

Nederlandse militairen die daar lagen als VN bataljon, moesten deze plek bewaken en verdedigen. Vanuit de enclave gingen zwaar gewapende moslim milities vaak op rooftocht in de naburige Servische dorpen, en werden hele gezinnen onder hun leiding uitgemoord. Op een dag waren de Serviërs het zat, en vielen onder leiding van generaal Mladic Srebrenica aan en vermoorden ongeveer 7000 mannen en jongens.

Dit is in het kort de voorgeschiedenis van dit dorpje waar onze jongens als Dutchbatters de ondankbare taak hadden om de orde te handhaven.

 

Toen de Serven aanvielen waren de Dutchbatters geen partij voor de overmacht, slecht bewapend door de VN konden zij echt niets uitrichten.

Toen er om luchtsteun werd gevraagd kregen ze die niet, en de VN keek handenwrijvend toe, hoe 7000 mannen werden afgevoerd en vermoord.

De VN had het waarschijnlijk op een akkoordje gegooid met de Servische autoriteiten! Zo van “jullie pakken Srebrenica en wij kijken een andere kant op”. Van de VN kun je dit soort acties verwachten. De organisatie die zich drukker maakt om onze Zwarte Piet, dan om het echte leed in de wereld! De organisatie die ons klauwen met geld kost, en blijkt nu, moordpartijen organiseerd, en de Nederlanders de schuld geven. Ik zie het al voor mij hoe dit op hoog niveau wordt bekonkeld.

“We doen het zo, en geven Nederland de schuld, ach joh die Minister President van hun, is dom en achterlijk en heeft niks door.”

 

Nederland daar wonen de sukkels die altijd alles op tijd betalen, die kneuzen die je overal voor op kunt laten draaien.

Het spijt mij landgenoten, maar zo denkt de VN over ons.

En nu heeft een rechter bepaalt dat wij gedeeltelijk de schuld krijgen, en straks in hoger beroep de rest!

De kneusjes van Europa mogen weer betalen, en Rutte lacht zich een breuk. Hij is tenslotte niet wijzer.

Het kleinste jongetje uit de klas moet altijd vooraan staan, daar waar de klappen vallen, en zo lang we dit blijven doen zal dit zo blijven.

Ik zeg weg met de VN, opsodemieteren, en vooral wegblijven.

Hoe lang zijn we nog tolerant? Of zal ik zeggen dom en achterlijk?

Het wordt tijd dat we wakker worden en actie gaan ondernemen, en ons niet overal meer van laten beschuldigen.

 

Wake up, make up youre mind, the enemy is never blind!

 

Eppo

 

15. jul, 2014

Het omgekeerde van Tuk!

In Japan is een kunstenares gearresteerd, dat kan gebeuren als je iets doet wat niet mag. Maar de reden was nu toch wel dat je denkt…..moet dat nou!

Rokudenashiko, zo noemt de kunstenares zichzelf. Ze heeft ook nog een andere naam, iets met Sushi geloof ik maar dat laat ik in het midden.

Deze dame heeft voor de gewoonte om kunst te maken in een wel heel speciale vorm. Zij maakt allerlei gebruiksvoorwerpen, waarbij haar vagina model heeft gestaan. Het gaat om telefoon hoesjes, vrolijke tekeningen en zelfs een rubberbootje.

Ach het zou wat, zouden wij denken, maar niet in Japan. In dit land viert de preutsheid nog hoogtij, en de machthebbers? Zij konden er dan ook niet om lachen. Zij besloten dat het genoeg was en hebben de kunstenares gearresteerd. Tja dat is niet zo mooi, een gevalletje beperking van meningsuiting zou je denken. Temeer omdat Japan wel een penisfestival kent, waarbij het mannelijke geslachtsdeel wordt verheerlijkt.

 

Natuurlijk kunnen de mannen onder ons zich daar wel iets bij voorstellen, maar het blijft natuurlijk krom om zo met deze dame Rokudenashiko om te gaan.

Hoe erg is dat nu helemaal een telefoonhoesje in de vorm van een vagina? Ik zie er de humor wel van in, zeker als je alleen maar vervelende telefoontjes krijgt.

Een rubberboot in de vorm van? Hoe leuk is dat? Als je aan het varen bent en je wordt gebeld, kun je mooi zeggen dat je geen tijd hebt omdat je in de …… zit! Mooi toch? Ik zie de humor wel.

Maar de Japanners helaas niet, zij vinden de kunst aanstootgevend en vulgair. Ja een festival voor de penis, kijk dat is tenminste wat!

Penisverheerlijking dat vinden de Jappen leuk, je moet niet denken dat dit een of ander lullig festivalletje is, nee het stelt echt wat voor!

 

Maar voor Rokudenashiko is het zuur, zij zit inmiddels in voorarrest te wachten op haar proces. Dat zal geen eerlijke rechtsgang worden verwacht ik. De rechter die haar proces zal leiden, kan nu nog even niet.

Hij gaat eerst nog naar het penisfestival om daar mee te doen met de verkiezing “de grootste lul van Japan!”

Laten we hopen dat het allemaal mee gaat vallen voor de kunstenares, en dat zij snel vrijkomt.

 

Anders is het mooi kut!

 

Eppo

 

14. jul, 2014

Golden Dream!

Na de wereldkampioenschappen voetbal suddert het altijd nog een beetje na, er zijn nog allerlei troostprijzen te verdelen, waaronder de gouden bal.

Bij mij kwam direct de vraag omhoog waarom krijgt Lionel Messi die bal?

Messi krijgt de Gouden bal voor zijn prestaties in het toernooi, het enigste wat ik heb gezien, was een verwend jongetje wat steeds Ron Vlaar probeerde omver te duwen. Natuurlijk heeft hij gescoord, maar voor de rest stelde hij eigenlijk niet zo heel veel voor.

En juist hij is dan de man van het wereldkampioenschap?

En wat dacht u ervan? Onze Arjen Robben die slechts het brons krijgt?

Ik weet een ding heel erg zeker, Robben heeft keihard gewerkt en geweldig gespeeld dit toernooi.

Maar hij wordt nu gewoon afgescheept met een flutprijsje!

Dat kan toch echt niet, dit bewijst maar weer dat de oude FiFA mannen als compleet seniel door het leven gaan.

En met seniel bedoel ik, echt seniel en knotsknettergek!

 

Maar Messi krijgt de gouden bal, het schijnt dat hij niet eens echt blij mee is? Ja dat zou er nog bij moeten komen, hij voelt waarschijnlijk al nattigheid, hij is zeker niet de beste man van het toernooi.

Oke ook niet de slechtste, maar zeker niet de aller beste.

Er is er in mijn optiek maar 1 speler die deze gouden schoen echt verdient! Oke ik ben natuurlijk bevooroordeelt, maar Arjen Robben is de man van alle wedstrijden die hij heeft gespeeld. Prachtige snelle acties en geweldig voetbal, Nederland was echt een heel goed team.

Dat is nou precies waar het Messi aan ontbrak, goede aangevers die een spits van “Robben Kwaliteit” kunnen laten scoren.

Jammer dat het weer zo gaat, blijkt toch maar weer dat de commerciële belangen hoogtij vieren bij de FIFA.

 

De oude FIFA geldwolven doen alles, voor de commercie.

Scheidsrechters beïnvloeden, grensrechters omkopen en nog veel meer ellende. De heren zitten er niet mee, betalen geen belasting en mogen tijdens de kampioenschappen op aparte wegen rijden.

Dat zijn ook de wereldkampioenschappen voetballen in alle glorie.

Eerlijk gezegd weet ik dat ook wel, maar ik probeer te dromen alsof het niet zo is. Ik laat mijzelf graag in de waan dat de wereld eerlijk in elkaar steekt, en dat je op basis van louter eerlijk voetbalspel de Wereldbeker kunt winnen. Helaas is dat niet zo!

Zoals altijd hebben de grootste graaiers de langste vingers, degene die het diepst uit de kas graaien, zijn de hoogste bazen!

 

Zo was het vroeger, en zo is het nog steeds!

 

Eppo